View Single Post
Sitat av ivioynar Vis innlegg
Så i stedet for at de som har gjort folk gravide skal betale for det, så skal vi som ikke har gjort noen gravide betale for det over skatten?
Vis hele sitatet...
I enkelte tilfeller om moren absolutt vil ha barnet med ikke klarer å forsørge det, ja.

Poenget med at barnefaren skal betale er både at han er ansvarlig - å ha sex gjør en automatisk ansvarlig i egenskap av å være en handling man helt fint kan la være - og at en far normalt sett bidrar både økonomisk og emosjonelt. I gamledager ville man blitt tvunget til å gifte seg. I dag kan en far bare unngå sitt oppdrageransvar, ikke hele sitt økonomiske. Man kan alltids gå rundt med kondomer og angrepille og det vil nok sikre 99.9% av tilfeldige samleier, men hvis man virkelig er så redd for å få barn man ikke vil ha får man sterilisere seg.
Vis hele sitatet...
Mannen er for det meste ansvarlig, ja. Men om det er slik at kvinnen vil ha barn, og faren ikke vil ha noen ting med barnet å gjøre, men blir tvunget til det tror du ikke at det vil skape en dårlig situasjon for både kvinnen, mannen og spesielt barnet. Om faren ikke vil ha noe barn, men kvinnen vil skal det forbli hennes rett, men mannen bør ha en utvei.