View Single Post
Fint initiativ!

Er flere små scener i Oslo og omegn som er åpne for ukjente band; Skuret, Mono, Mir, Dattera Til Hagen, Garage og Queens bl.a. Så vidt jeg vet/husker så er dealen på de nevnte scenene at man spiller for døra (CC er valgfritt), kanskje man får litt øl. Noen av stedene må man leie husets lydmann, andre steder kan man ta med egen eller skru selv.

Når man søker om å få spille steder er det essensielt å ha en demo eller annen form for brukbart lydopptak, gjerne også youtube-klipp. Kan også være lurt å ha et ordentlig konstruert presseskriv som beskriver hva slags musikk bandet spiller, litt bakgrunn etc. Slenger man ved et par ordentlig pressebilder og, virker det hele gjennomført og profesjonelt.

Det kan virke mer appellerende å booke band/artister som har en "rød tråd" (klar identitet), så dette er også noe å tenke over på forhånd. Spiller man egen musikk for å komme seg opp og fram som band/artist, eller er man et "Best Of -" coverband som spiller for penger og moro?

En fin arena for å treffe andre musikere er de forskjellige jam sessions rundt om kring. Josefine kjører jam hver tirsdag, 100,- cover, pop/soul. Skuret på søndager, gratis cc,-, funk/blues/reggea og diverse, Victoria kjører jazz-jam på søndager, Queens hoster sin (litt uhøytidelige, men vel så bra) jam fler ganger i uka. Det er i hvertfall noen av de kanskje best etablerte.

Tenker man seg ut på turné kreves det planlegging. Det finnes en haug av fond og legater satt av til utøvende kunst (legathåndboken), men trolig ender man med å gå i underskudd. Det Logistikk bør, for alles del, planlegges ned til minste detalj og med sikkerhetsmarginer rundt alt (reisetid, backup utstyr etc.).

Håper tipsene er til hjelp.