View Single Post
Sitat av Sneipen92 Vis innlegg
Jeg får inntrykk av at du ikke vet hva demokrati er.

Kan begynne med det mest basic, demokrati betyr simpelthen folkestyre og det betyr at det er innbyggerne i landet som skal komme til beslutninger og bestemme lover. Det vil blitt utrolig mye styr om alle skulle vært med å stemme ved alle lovforslag og alle lovendringer, derfor har vi noe som heter indirekte demokrati. Altså vi velger å la noen representere oss på stortinget, så da stemmer vi på noen som har ca samme meninger og interesser som oss selv og lar de være vår stemme på stortinget.
Vis hele sitatet...
Med dagens teknologi så hadde det ikke vært noe styr i det hele tatt! Så klart det ikke er nødvendig at man skal ha folkeavstemning rundt hver minste lill ting, men for eksempel når man skal låne 55 milliarder til IMF, innføre DLD, regulere innvandring, EØS-medlemskap og andre større saker som har vesentlig betydning for folket.

De politikerene vi velger inn i dag, har valgt en karriere de fleste andre i samfunnet styrer unna. Selv om de har både meninger og gode kunnskaper om hvordan landet skal drivers.
Det er ikke bare en karriere, men også en "kjendis" tilværelse, der det handler om å bli populær. AP har et PR budsjett på 1 milliard liksom, hvor sunt er det for "demokratiet"?

Sitat av Sneipen92 Vis innlegg
Stortinget består av 169 representanter, og det er ikke tilfeldig hvor de kommer fra. For å skape mest mulig balanse, og for at vi ikke bare skal imøtekomme interessene til de største tettstedene er det bestemt at vært fylke skal ha et gitt antall representanter på stortinget. Antallet bestemmes av folketall og størrelse på fylket.
Vis hele sitatet...
Innført av sosialdemokratene og har siden vært i deres favør. Hvordan er det rettferdig at noen personers stemme bare teller 0,8 mens andre har 1,4 bare fordi de bor på forskjellig sted? Min stemme blir med andre ord styrket om jeg flytter til en møkka kommune langt oppe i nord (no offence). WTF?!

Sitat av Sneipen92 Vis innlegg
Et godt demokrati er ikke et system der flertallet bestemmer alt uten å ta hensyn til minoritetene. Norge scorer bra fordi de samtidig som å være demokratiske sørger for å beskytte interessene til minoritetene her til lands, sånn som samene, bøndene osv. Et veldig fint eksempel er NrK og "Nyheter på samisk" og "nyheter for døve", slike tilbud ville vi vel neppe hatt om alt var styrt av flertallet og markedskreftene?
Vis hele sitatet...
I et godt demokrati er det i flertallets interesse å ivareta også mindretallets interesser! Under et sosialdemokratisk styre, tvinges vi alle til å betale inn til en felles pott, hvor staten skal bestemme hvordan godene fordeles. Godene blir da fordelt på en måte som i varetar fellesskapet, og ikke enkelt individer.

Du har sikkert hørt om Ron Paul, her kan du få forklart hans visjon om liberalisme og frihet: http://youtu.be/E0x-PhRsQsY