View Single Post
Jeg jobber mye med Mac og PC og har også masse Linuxerfaring fra studietiden. Jeg ser at det er fordeler og bakdeler med alt, men min favoritt er nok uansett Mac og jeg kan forklare hvorfor. Her er min veldig subjektive mening:

* Linux: Fantastisk OS. Selv min tregeste HP-maskin fikk et nytt liv på sine eldre dager med Ubuntu installert. Jeg forstår likevel godt at dette ikke er noe for alle. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg ble nødt til å installere ting med terminal. Det funker som bare det, men er lite brukervennlig så det er ikke "for alle". Selv om det har kommet seg drastisk med årene. Jeg elsker Open Source og alt det medfører, men det er ennå et stykke å gå før man har et perfekt OS.

* Windows: Kjipt operativsystem som før eller siden blir så tregt at maskinen blir ubrukelig. Det som er flott med Windows er at den fungerer intuitivt og det finnes enorme mengde programvare som er kompatibelt med den. Det er også lett å få tak i folk med Windows-kompetanse, så er du stuck er hjelpen som regel nær. Windows er allemannseie, og det er den største fordelen med det, sånn jeg ser det.

* Mac: Sånn jeg ser det, så er dette en perfekt blanding av det overnevnte. Operativsystemet er effektivt, stabilt og maskinen har i tillegg et grensesnitt som enhver idiot kan forstå. At maskinen er lekker er selvfølgelig et pluss.

Jeg har vært support på både Mac og PC og kan si at det var langt mer problemer med PC enn med Mac. Men man kan jo diskutere om måten Apple markedsfører seg selv på med å "lekke" nyheter og ha stålkontroll på dristrubusjon av deler er bra, men samtidig: Man vet hva man får som regel. Jeg er bombesikker på at innen 10 år har gått, så leder Apple markedet.

Sitat av mickeyy Vis innlegg
Eller bare for folk som ikke bryr seg om det tekniske aspektet og bare vil ha en datamaskin som funker.
Vis hele sitatet...
Jeg bruker gjerne en PC, men holder meg langt vekk fra Windows som jeg opplever som virkelig crap. Jeg har likevel en PC med Ubuntu og en Debianserver stående her. Men når jeg kan få en Unix-maskin i nydelig innpakking så er det lett å like Mac. Det er bare å installere Xcode, åpne terminalen og vips! Man føler seg veldig hjemme, og det tekniske aspektet er absolutt dekket.
Sist endret av Helga; 30. oktober 2011 kl. 16:54.