Tråd: Anmeldt?
View Single Post
Hei.
Det har seg sånn at en kompis av meg ble tatt på skolen (gymsalen) for å ha stjålet 4 tlf i forrige uke hvor det finnes rundt 10 kameraer rundt om kring. Han har flere ganger stjålet og blitt tatt for det samt rus og stoff.
Så rektor hadde sagt at dersom han tilstår her og nå og leverer tlfonene tilbake, skulle han ikke bli anmeldt. Senere når kompisen min hadde tilstått, hadde rektor anmeldt han likevel.

Og idag fant vi ut at 2 jenter i vennegjengen vår ble også tatt for stjeling, men dem hadde bare tatt 1 ipod sikkelig gammel, koss headset og en hp pc-lader. Det var alt. De hadde også blitt tatt opp på kamera osv. Ihvertfall de ble tatt for det i dag, og rektor sa til dem også at dersom de tilstår og kommer tilbake med varene i morgen så blir ikke det anmeldt. Men siden han hadde anmeldt han andre kompisen vår, er jentene redd for å bli anmeldt selv om han har sagt at han ikke skal gjøre det osv.

Så til spørsmålet, er det lov å si sånt ? Altså først si at de ikke anmelder hvis de tilstår, og anmelde dem da når de tilstår ?
og i hvilke tilfeller kan de anmelde saken? og hvor grovt må tyveriet være for at det skal bli en "sak" ut av det ?