View Single Post
Sitat av Exxploit Vis innlegg
Jeg tror universet er evig på en eller annen måte. Ikke i størrelse, men i tid, om tiden "resettes" er nok mulig, men det er ikke mulig at ut av ingenting kom noe. Det er bare ikke mulig.
Vis hele sitatet...
"Noe" kommer av "ingenting" stadig vekk gjennom kvantefluktuasjoner i vakuum. Det eneste holdepunktet du har for å si at "noe ikke kan komme av ingenting" er at det ikke går overens med dine observasjoner og intuisjon. Men at du ikke har observert det, og at det ikke er intuitivt betyr ikke at det ikke kan være sånn.

Sitat av Exxploit Vis innlegg
De fleste er enige om at "dagens" univers oppstå via et "big bang". Men hva som var før er det ikke like mange som er enige i. Vi har ingen ordentlig teori om det, men den mest "brukte" teorien er vel at universet går i en syklus. Starter i big bang, utvider seg til et punkt hvor det begynner å "krympe" igjen, til det blir et lite punkt, og et nytt big bang skjer.
Vis hele sitatet...
Du tenker på den sykliske modellen med alternerende "Big bangs" og "Big crunches", men observasjoner av den kosmologiske konstant og universets krumning tyder på at dette ikke er tilfelle i vårt univers. Ledende konsensus er at universet vil fortsette å utvide seg i all evighet.

Sitat av Skrue Vis innlegg
Når nok masse samles i en hviss tetthet vil de ta fyr. En stjerne er ikke annet en friksjon på en massiv skala.
Vis hele sitatet...
Jo, det er noe helt annet en friksjon. Stjerner drives av fusjonsenergi, hvor atomkjerner presses sammen til større atomkjerner. Denne prosessen gir et energioverskudd så lenge det resulterende grunnstoffet ikke er tyngre enn jern.