Tråd: Bombe i Oslo?
View Single Post
Sitat av upside Vis innlegg
@Harabo





Det har blitt diskutert mini-mc og tidsbruk ut til utøya.
Mini-mc har blitt foreslått å være en mini mobile carrier eller lignende, men dette stemmer ikke med punktet i manifestet der han beskriver at han fyller drivstoff på mini mc. (her burde jeg hatt en link til innlegget, men i likhet med deg osv.)

Tidsbruk ut til Utøya har blitt diskutert til å være avventing til media har gitt beskjed om terror, så politimannens ankomst på øya er plausibel - og også utplassering av mini-mc for flukt fra Utøya

Tror det skal være oppsummeringen.
Vis hele sitatet...
Nei, jeg tror vi droppa "flukt-tesen" av litt - misforstå meg rett - tragikomiske årsaker. I stedet falt vi (i hvertfall jeg) på en konklusjon at - vi ble litt avbrutt i brainstormingen på dette tidspunkt så debatten vår ble lagt død inntil videre - en plausibel forklaring var at mini mc - eller monkey bike (som kan veie et sted mellom var det 65-85 kg elns.) ble brukt til å forlate bombeåstedet under detonering av bomben i regjeringskvartalet, nesten identisk med hvordan Bandidos-bomben i Drammen ble planlagt og gjennomført. Vekten på mini-mc (80 kg) her stemmer overens med vektanslaget han oppgir beregnet mot varebilens totale vektkapasitet med god margin (som han fremhevet i dagboka var fornuftig).

Dette stemmer også godt overens med hans tro på at den første aksjonen kunne koste ham livet og (eventuelt siste aksjon - Utøya - ville vært bonus). Avhengig av plassering og metoden valgt for detonasjon av bomben kunne dette meget mulig vært tilfelle uten monkeybiken - eller mini mc-en - for å kunne forlate åstedet fort som fy - i så fall hadde han vært selvmordsbomber, noe som nok ikke var ønskelig for ABB.

Mest sannsynlig er nok også dette grunnen til at han var så påpasselig med å fylle bensin og teste mini-mc'en like før bruk. Enkelt forklart måtte det være kjipt å få startproblemer like etter "aktivering" av bomben for å si det sånn. Hvis en ser for seg hvor langt trykkbølgene nådde rundt regjeringskvartalet var nok ABBs siste ønske å teste hvor fort han kunne løpe 1500 meter'n om monkeybiken hadde streika. Greit å teste at utstyret som skal føre han på trygg grunn og kanskje lenger, er i orden før en operasjon iverksettes.

Det var vel så langt jeg deltok i brainstormingen i hvertfall [dog jeg ikke fikk begrunnet dette under debatten, jeg forkortet vel hele greia til et ord fordi denne prosedyren minner mistenkelig om (nesten) de samme forberedelser som ble gjort til Bandidos-bomben i Drammen]

EDIT:
Dette blei litt stakkato å lese men jeg orker ikke redigere teksten enda en gang til ...
Sist endret av noy; 25. juli 2011 kl. 13:58.