Tråd: Bombe i Oslo?
View Single Post
pryoteknikmodretaor
BomberMan's Avatar
Donor
Sitat av Up Vis innlegg
AN og svovelsyre vil reagere og danne salpetersyre og ammoniumsulid, og dermed fungerer det dårlig å fuele AN med det. Man kan blande i litt, så man får masse AN, og salpetersyre og ammoniumsulfid, men salpetersyre er ikke akkurat det beste drivstoffet, og ammoniumsulfid blir blant annet brukt som coating for å hindre AN prills til å absorbere diesel(ikke i norge tror jeg), så det er ikke noe bra drivstoff det heller.
Vis hele sitatet...
Når jeg skrev det i posten min, mente jeg komposisjoner med AN, svovelsyre og andre ingredienser - det sier seg selv at de to alene er ganske ubrukelige som et sprengstoff.

Forresten, *ammoniumbisulfat

Sitat av Up Vis innlegg
Om tviler VELDIG på at de har gått for ANNMSA, som i praksis er HNO3 + NM + ammoniumsulfid, da dette er veldig dyrt i forhold til ANFO, som vil gjøre like grei jobb!
Vis hele sitatet...
Godt poeng, som jeg såvidt var inne på.

Sitat av Up Vis innlegg
Tror også at den lukta kan ha kommet av andre brennende saker, og folk er ikke kjente for å vite hva svovel lukter! Husker mamma så mange ganger klagde på svovellukt på rommet mitt da jeg var yngre, og det var ALLTID noe helt annet, som ikke lukta svovel i det hele tatt.
Vis hele sitatet...
Tror nok det er en mer sannsynlig forklaring enn svovel i sprengstoffet.