Tråd: Mac eller pc?
View Single Post
Om meg: Jeg bruker begge. Oppdratt med PC, og har brukt Mac i 3 år sammenhengende snart siden jeg fikk et godt tilbud på MacBook ved universitetet. Jeg kjører Snow Leopard og har ikke sett bedre OS i hele mitt liv når det gjelder brukervennlighet. Etter det blir saken mer komplisert. Til jobb har jeg en PC, og jeg bruker Mac til gaming ved å bruke Cider. Folk på jobben min blander mye, og vi jobber med nettleserutvikling - så noen av programmerfolka har Pc, Mac, eller kjører full rulle på Linux. Jeg lager for det meste regneark og kalkulasjonene, så jeg har det lett.

Altså, Mac kommer direkte til kort med pc-spill, og dette er fortsatt et alvorlig problem. Med mindre du kan laste ned spill med Cider-klient så kan du ikke få alle pc-spill til å fungere på Mac. Spill lages rett og slett først og fremst til PC da det fortsatt dominerer desktop-markedet. Å ha to OS fungerer heller ikke så bra heller om du vil ha dual boot. Og dersom du kan og vil mekke mye så er den ikke særlig brukervennlig. Apple handler om å lage brukervennlige produkter med ferdige innstillinger, og det er få virus ute etter din Mac. Design made simple, rett og slett. Du kan tukle med den og ha Ubuntu installert, men dette er veldig sært og for spesielt interesserte. (Jeg liker Ubuntu, men bruker det ikke. Ser ikke poenget egentlig.)

Det som er bra med Mac er derimot - meget god service, god funksjonalitet, en utsøkt mediaopplevelse for bilde og film-redigering, og sånt. Jeg kjenner mange fotografer som bruker Mac.

Når det gjelder PC så er den, alt i alt, den enkleste å få hjelp med av venner - og service avhenger av leverandør og merke + forsikringen din. Det er lett den overlegne spillmaskinen, og du kan mekke heftige ting med den. Det er lett å bygge ny PC, og den vinner på en annen særklasse: Pris.

Riktignok blir OS Lion verdens billigste OS (tror jeg), men alt i alt så er din Mac+programvare+forsikring(Applecare) dyrere enn en PC. Men la oss si at du reiser mye med jobben, da er Mac sin Applecare, en verdensomspennende forsikring, den klart overlegne. Så du vinner kun prismessig på Mac om du har mye spenn eller reiser mye, og da har som oftest jobben din en god forsikring til deg. Hva angår batteri og utseende må du bestemme selv.