View Single Post
Sitat av Eplebit Vis innlegg
Blir uansett feil å sammenligne det Norske forsvaret med de to største millitærmaktene i verden.
Vis hele sitatet...
Jeg forventer ikke at Norge skal ha et slikt forsvar, men om Norge skulle bli angrepet, er det nettopp en supermakt som ville vært den mest sannsynlige angriperen. Tviler på at Libya hadde invadert Norge, om du skjønner hva jeg mener. Derfor allikevel sammenligne det med de aktuelle størrelsene på militærmaktenes angrepsstyrker.

Sitat av Eplebit Vis innlegg
Det eg mente med innlegget mitt var at det er bra at det er noen som får kamptrening og opplæring til å kunne organisere en motstandsbevegelse og kunne forsvare eget hjemland. De Norske motstandsstyrkene under WW2 gjorde dette, og de har senere blitt omtalt som noen av de dyktigste soldatene under krigen.
Vis hele sitatet...
Nei, det du mente med innlegget ditt var å bruke en ussel hersketeknikk mot meg, ved å kalle meg en "maktesløse stakkar", til tross for at du ikke kjenner meg i person, og virkelig ikke har den fjerneste anelse om hvordan jeg hadde taklet en invasjon. Det er uansett irrelevant.

Jeg er enig i at en motstandskamp mot en eventuell invasjon hadde vært på sin plass, og jeg ville høyst sannsynlig selv vært villig til å bidra i et slikt arbeide. Men dette er ikke hva forsvaret vårt eksisterer for. Jeg har selv hatt en samtale med en krigshistoriker på Forsvarsmuseet ang dette, og han påstod selv at Norges forsvar kun eksisterer for å kunne utføre utenlandsoppdrag av storpolitiske grunner. Så lenge forsvaret eksisterer på dette kriteriet synes jeg hele opplegget blir forkastelig.