Tråd: Nord-Korea
View Single Post
sindre@puse.cat:~$
Synderen's Avatar
Sitat av slashdot Vis innlegg
Det er ikkje veldig mange land som har interkontinentale missiler, og som har demonstrert det i form av tester. Det er vel USA, Russland, Kina, England og Frankrike som suksessfullt har demonstrert slike missil? I tillegg har jo Iran leika litt med tanken, men aldri virkelig fått fyr under dei. Nord-Korea har foretatt kortdistansetester, men det er vel ingen som er veldig overbevist om dei vil klare å nå stort meir enn Sør-Korea og Japan med sine raketter?
Vis hele sitatet...
De skutt opp flere raketter av typen Taepodong-1, rekkevidden er relativ lav (2500km), så den er ikke en fullstendig ICBM. Den havner i en slags mellom klasse imellom ICBM og ballistiske missiler. Nord-Korea hevder også at den ble lagd for å brukes som launch vehicle, alle testene de har utført har også hat baner som tilsier at det er en launch vehicle, og ikke en missil.

De jobber også med en større versjon av Taepodong-1 (2) som skal ha en mye større rekkevidde. Den eneste testen av denne raketten var en fiasko. Rekkevidden er ukjent, men det regnes at den er imellom 5000-6000km noe som gjør at den kvalifiserer som en ICBM.

Noe som går igjen med Nord-Korea's raketter er at de har relativ liten mulighet for å levere større nyttelast. Så tar man i betraktning at Nord-Korea mest sannsynlig ikke har atomvåpen som veier lite og har den riktige strukturen til å bli presset inn i en rakett, så er det ikke mye å være redd for.