View Single Post
kermit-: Det var ingen offentlig evakuering. Det var bare folk som ville hjem til forstadene sine eller dumme folk som fikk panikk. Det var ikke noen statsmann som sa "Evakuer byen nå!".

Og vannforsyningen? Tror du virkelig det er noe spesielt med "hvor sårbart USA er". Det kan like gjerne skje her. Eller i ett hvilket som helst annet land som baserer vannresningen på prosesser som krever strøm. I likhet med sykehus har renseanlegg nødaggregat, men også i likhet med sykehus så er det ikke alltid nødaggregatene virker som de skal(her har ikke nødaggregatet til sykehuset virket de to siste strømbruddene).

Uansett, så har det vel vist seg at det var overbelastning eller lynnedslag som slo ut nettet(begge teorier går jo igrunn ut på det samme). Strømnettet til USA har jo lenge vært under kritikk fordi det er private aktører som bygger nettene innenfor de forskjellige statene. Det fører med at om en aktør ryker så ryker hele nettet dems. Det er ikke slik som i norge at man har ett statlig nett og hvem som helts kan komme med firma og kraftverk og selge strøm på det nettet.
Sist endret av TipeX; 15. august 2003 kl. 14:57.