Tråd: Planka Oslo
View Single Post
Hei alle skeptikere...

Forstår godt skepsisen deres ovenfor det nyoppstarta Planka Oslo. Tenkte derfor jeg skulle komme med et par bemerkninger, slik at kanskje noen av dere kan snu i saken og heller ønske å bli medlem. Eller enda bedre; bidra aktivt som aktivister.

Planka Oslo er en aksjonsgruppe som utkommer fra endel folk rundt miljøet Humla på Hausmania. Vi har holdt prosjektet internt i et års tid. Mest for å bygge opp organisasjonen, men også for å vurdere den økonomiske bærekraftigheten til prosjektet. Etter denne perioden har vi landa på at 250kr i mnd er et beløp som det laveste som lar seg forsvare i denne omgang (vi som arbeider i planka oslo betalte 350,- mens vi holdt det internt - for å bygge opp en trygg kasse og for å regne oss fram til hva vi måtte ta betalt når vi gikk ut offentlig). Vi håper selvsagt at dette kan reduseres i fremtiden.

Hvis dere ønsker mer informasjon om prosjektet kan dere ta en titt på www.plankaoslo.org (enda ikke ferdig, men mer enn nok informasjon for å få et inntrykk av hva og hvorfor). Vi samarbeider tett med svenske planka.nu (www.planka.nu) og er endel av den verdensomspennende sosiale bevegelsen Free Public Transports (www.freepublictransports.com). Planka.nu sprang i sin tid ut av ungdomsorganisasjonen til SAC (de svenske syndikalistene) og har holdt på i flere svenske byer nå i ti år.

Økonomien var gjennomgås på hvert allmøte. Ønsker dere å komme er det bare å sende en mail til , så vil dere få en invitasjon. At ingen tjener penger på dette er en selvfølge. Alt eventuelt overskudd går til å generere mer politisk arbeid og for å bygge opp P-kassa for i fremtiden kunne redusere prisene ytterligere.

Håper dette har oppklart noen av de misforståelsene som sirkulerer rundt prosjektet.