View Single Post
Jeg har nå snuset i ca 4 år. I begynnelsen var det litt snus og litt røyk. Så fant jeg ut at jeg gadd ikke røyke, snus ga meg faktisk mere enn røyk. Fast snuser, i to år har jeg ca snust en boks om dagen, før det var det kanskje 2-3 bokser i uka. Ingen bivirkninger hittil. Ingen misfarging av tenner, men ja, tannkjøttet har trekt seg oppover der jeg pleier å snuse. Har den på siden, venstre side som regel, høyre om jeg blir sår på venstre side. Kan man sammeligne røyk å snus? Etter hva jeg har hørt er det ikke nikotinet som er det farlige i røyken, det er alt det andre du trekker neddi lungene. Men når nikotinet tas opp i slimhinnene blir det jo helt annerledes. Det er i alle fall bedre enn røyk... du kan snuse hvorsomhelst nårsomhelst, og skader ingen andre enn deg selv, slipper stå ute i kulden om vinteren.

Men jeg skal begynne å redusere forbruket mitt. Jeg skjønner jo at jeg IKKE trenger så mye nikotin som en hel boks om dagen. vedder på at kroppen ikke greier å ta opp all nikotinen heller, at mye er bortkasta. Men man blir så vandt til å ha noe der. Så jeg har funnet ut at å ta litt papir fra en papirrull og brette den som en snus, funker ganske bra om du er avhenig av å ha noe der. Det er det å ha noe der jeg er mest avhengig av vil jeg tro. Så kompanserer litt...

Og jeg greier verken å spise eller drikke eller ha noe annet i munnen mens jeg snuser. Da renner den bare. Jeg tar alltid ut snusen når den renner, og svelger svært skjeldent ned noe, spytter det ut og skyller munnen etterpå. Men håper å greie å redusere uten å begynne å spise istede. Og jeg skal garantert slutte når jeg blir gravid eller før.