View Single Post
Unlicensed Surgeon
350
Det første som skal skje i et avhør er at du skal få vite hvilken status du har, om du er siktet, misstenkt, eller bare vitne. Hvis du err siktet eller misstenkt skal politiet opplyse om at du ikke har noe plikt til å forklare deg, men at du kan få tilståelsesrabatt hvis du gjør det.

Hvis politiet tror det er deg kommer de som sagt tidligere til å prøve å presse deg til i tilstå. True med mye høyere straffer en du faktisk kommer til å få, rulleblad og alt i "arsenalet" dems.

Det eneste du trenger å si er "Jeg vet ikke noe om det, jeg driver ikke med sånt". Blir du spurt om hvor du var på det aktuelle tidspunktet svarer du bare at du ikke husker hvor du er til en hver tid.

Sier politiet at de har beviser, så trenger du bare å svare noe slikt som "Ja da skjønner jeg ikke hva jeg gjør her, dere får sende saken til tingretten også får vi se om de er enige".

Hvis du har status siktet, be om å få gå i mellom alle sakspapirene før du sier noe mer (dette er da noe du har RETT på) og se hva de har på deg. Gjør dette på et eget rom uten at politiet står over skulderen din. Da kan du også få en god inikasjon på hva du burde gjøre, og si.

Hvis du har status misstenkt. Si at du ikke ønsker å forklare deg på nåværende tidspungt å at de heller får kalle deg inn hvis de gir deg status siktet. (som misstenkt har du ikke rett til å gå i mellom sakspapirene).

Hvis du skulle være så uheldig å komme inn med vitne status. Da har du en plikt til å forklare deg, men du trenger ikke å si noe som gjør deg selv "kriminell". Politiet overser ganske ofte dette og kommer til å spørre deg om du var med, hvis de skulle gjøre det må du bare minne de på hvilken status du har i saken.

Det som er viktig i et avhør er å være våken, og tenke nøye over hva du sier.

På slutten av avhøret skal du få lest opp hva de har skrevet ned, og du kan be om å få endre på noe hvis du vil det. Les nøye over før du eventuelt skriver under på noe!

De kan ikke spore opp hvor du har vært via TLF (i sånne bagatell saker), men anbefaller deg å ta med en random tlf denne dagen som ikke inneholder noe av interesse, de kan gå i mellom meldinger, telefonlogg, og bilder.
Sist endret av dafog; 20. november 2010 kl. 17:25.