View Single Post
Det er mye lettere å ha et avslappet forhold til alkohol enn hasj. Greit, selveste stoffet hasj dreper kanskje ikke, men ødelegger livet til mange. Nå snakker jeg av egen erfaring av venner som ikke klarer å kontrollere seg selv.

La meg trekke inn en god kompis av meg. Han var en god fotballspiller, hadde en kariere forran seg utenlands og han var i topp form. Når han var midtveis på vgs begynte han å røyke. Det tok ikke lenger enn ett år før han var fulltids slask. Hele hans atferd tok en stor u-sving. Dårlige holdninger, ga faen i skole, jobb, familie, venner og det eneste han tenkte på var å sitte i leiligheten sin å røyke hasj. Håret hans stod i alle kanter, klærne hans var til å le av og han så generelt trøtt ut hele tiden (unntatt når han spilte wow mens han røyka). Han gikk fra å være en relativt pen og vellykket ung mann som hadde store ambisjoner, til en stor taper.

Tilstanden hans nå er jeg ikke 100% sikker på. Vi var en god vennegjeng som festet og hadde det dritfett sammen når vi gikk på vgs, men verken jeg eller noen andre jeg kjenner har hatt noe særlig god kontakt med han i det siste. Det siste jeg hørte fra han var at han hadde sluttet/sparken fra jobben (fikk ikke fagbrev), mistet leiligheten og hadde noen latterlige hasjvrak "venner" som egentlig driter i hverandre hvis de ikke ruser seg sammen. Han har sikkert gått hakket videre til hardere stoffer nå også.

Dette har skjedd noen venner av meg, og det er derfor jeg tar så stor avstand til spesielt hasj. De klarer jo ikke å ta vare på seg selv etterhvert. Jeg sier ikke alle har et slikt utfall etter røyking av hasj, men veldig mange går i den fellen. Og er det da så rart at hasj er ulovlig? Jeg tror hvis alle tenker fornuft og ikke vilje, så er vi nok enige at det er best sånn det er idag.