View Single Post
Sitat av alicante55 Vis innlegg
Tenkte på ferie til F.eks spania noen måneder alene.
Vis hele sitatet...
Her ser du hva det vil koste å bo ca en måned på billigste hotellet på Mallorca. Mat og underholdnings kommer i tillegg.

Er det bare en litt lang ferie du er på jakt etter ville jeg heller reist til en litt mer spennende plass og gjerne variert litt mer mellom plassene. Da funker det fint å ta med seg telt og sovepose og spare på utgiftene til hotell. Tar du inn på hotell kun i helgene for å skjemme deg selv litt bort og få dusjet etc. trenger du ikke å beregne så alt for mye til den utgiftsposten.

Kjøp mat på supermarkeder og lag selv. Kjøp deg en primus og lær deg å lage ris på denne.

Sett deg noen klare mål for hva du ønsker å oppleve og få utav ferien, da slipper du å bli sittende og sutre på stranda en måned i strekk. Spar opp så kontanter som mulig og sett opp en budsjett hvor du vil sitte igjen med minimum 25% ekstra. Det er greit å ha i tilfelle noe uforutsett skulle dukke opp. Skaff deg også Europeisk Helsetrygdekort og en god reiseforsikring.

Skal du bare ta en lang ferie alene for å slappe av vil nok en måned være mer en lenge nok.

Sitat av alicante55 Vis innlegg
Hahhahahah

Har jobb på kiwi, tjener 104 kr timen... er 15 nå så kan sikkert spare opp 60-70k lett..
Vis hele sitatet...
Var nylig to uker på ferie litt rundt i Europa selv og vi brukte rett over 30k for to personer på hoteller, reise, mat og opplevelser (shopping ikke medregnet). Vi spiste på flotte restauranter og bodde på 4 og 5 stjerners hoteller midt i hovedsteder. Er du en person og bor og spiser litt mer fornuftig burde du ganske enkelt klare å strekke samme summen til å vare rundt to måneder for en person.

Anbefaler deg også å få med deg en person på reisen. Det kan være veldig artig å oppleve ting alene, men det blir mye mer spennende å dele disse opplevelsene med en annen. Får du med en person av motsatt kjønn (eller samme om du foretrekker) kan det jo også bli en mye mer spennende ferie på andre måter og. Er dog mye vanskeligere å sjekke opp det lokale dyrelivet om du allerede har ett dyr i bånd.