View Single Post
Jeg ønsker her i denne tråden å diskutere om hvordan vår digitale fremtid kommer til å se ut, og hva hva har i vente.

Vi er nå kansje midt i smørøye av dataens industrielle revelusjon, hvor vi kommer til å støte på store problemer som trengs å løses. ta f.eks mengden av data som blir laget, delt og lagret hvert sekund.
behovet for mer komplekse algoritmer og lagringsplass bare øker.
i A-Magainet skriver de at "Bare i 2010 vil menneskeheten tilsammen produsere 1200 exabytes.(en exa byte utgjør en milliard gigabytes)

Denne økningen er beskymringsfull ettersom det største problemet etter lagringsplass vil antageligvis være sortering, orgientering og analysering av store datamengder. og hva skal man velge? sett at lagringskapasiteten ikke innhenter datapruduksjonen, i et slikt tenkt tilfelle hvem skal bestemme hva som skal slettes og hva som skal lagres?

Vil vi om noen år se reguleringer og instramminger av det vi kaller internett ?
eller vil vi se regler som bare sikrer lagring av det som blir generalisert som "viktig" informasjon?
Det er også en miljøbit å ta hensyn til da store server parker krever mye strøm for nedkjøling og driving.(men de færreste av oss tenker på at vi forenser når vi søker på internett)
Vil vi i fremtiden ha flere forskjellige internett" ? slags pirat internett for vanlige mennesker som bare ønsker å bruke nettet på samme måte som de alltid har gjort uten å begrense seg av antall data som blir produsert eller overført/delt og lagret?
hvordan vil vi som forbrukere bruke informasjon i fremtiden og hvorfor ?(eller kommer vi til å bruke det slik som det er i dag?)

hva mener dere ?

inspirasjon hentet her: http://www.emc.com/collateral/demos/...erse/iview.htm
David Reinsel stiller også mange andre spm som er relevant til denne tråden som vi gjerne kan diskutere her.

mvh xhacktly