View Single Post
Sitat av Nimrad Vis innlegg
Spørsmålet er jo hvor de ekstra pengene skal komme fra? Som du kan se over går renteinntektene på lånekassenlån direkte tilbake til andre studenter og til lånekassen generelt. At private banker på noen måte vil drive med noe sånt som dette uten noen form for overskudd er jo absurd. FrP vil jo gjøre dette for å kutte i kostnader og i dette tilfellet blir det direkte kutt i velferd. Jeg er også svært skeptisk til at banker vil gi rentefritt lån til de som sitter på større formuer de har spart opp. Det blir jo direkte tap ettersom de bare kan betale ned lånet med ett fradrag og da ha fått gratis lån uten rente som jo er tap for en bank. Nei, lånekassen er noe av det beste som har skjedd norsk utdanning og burde heller fått mer midler å rutte med i tillegg til økt stipend og lån for studenter som tar mastergrad.
Vis hele sitatet...

Synes du kommer med mange ville påstander her.

At lånekassens overskudd går tilbake til stipendene er en ting, men jeg skjønner ikke hvorfor det er relevant. Et monopol fører til et dårligere tilbud for kundene, sånn er det mer eller mindre alltid, uten unntak.

Og hvor har du det fra at banker vil gi lån til de som er i stand til å betale ned alt på ETT avdrag? Det er jo opp til hver enkelt bank.

Synes dere sosialister fokuserer litt vel mye på regelverk og litt lite på logisk tenking ift. markedsøkonomi