View Single Post
Hvem som tar ut siktelse avhenger av saken, men dette gjør påtalemyndighetene (for annet enn forelegg) - ikke politiet. (Måtte si det siden det nok en gang ble ytret misnøye over politiet, selv om det etter hva du sier har skjedd noe jævlig dumt)

Det er riktig at aktors rolle er å få frem alle sider av saken, men uten mer informasjon enn det du gir er det helt umulig å si om det er skjedd noe galt. Har du forsvarer f.eks. svekkes kravene til aktor, da saken får større karakter av å være mellom to parter (selv om aktor egentlig er nøytral).

Påtalemydighetene skal ikke gå til sak uten at de er sikre på domfellelse (i teorien). Allikevel kan det være stor usikkerhet rundt mange forhold som gjør at de vil prøve saken (rettsanvendelsen, ikke fått alle bevisene når tiltale tas ut, du nekter å forklare deg for politiet og de anlegger sak fremfor å begjære rettslig avhør etc.)

Hvordan vet du at de hele tiden visste du var uskyldig? Jeg har vanskelig for å tro at de ville giddet å bruke sin egen tid på å plage deg..

Du har som utgangspunkt ikke rett på noe dersom du blir tiltalt og frifunnet i en sak. Som ellers må du som den store hovedregel ha lidt et tap for å få erstatning, og du sier ikke noe om dette.