View Single Post
Sitat av stick dude Vis innlegg
Btw, bevis på at melk og bananer funker:
Bananer og melk
Vis hele sitatet...
Fra helsenett.no:
Melk for bedre søvn?
Kan virkelig en kopp varm melk før leggetid hjelpe deg til å sove bedre?
Et god gammelt råd mot søvnløshet skal være å drikke en kopp varm melk. At rådet er gammelt, er det ingen tvil om. Men er det så godt?

Lenge har en trodd at denne søvndyssende virkning skyldes at melken inneholder aminosyren tryptophan. Men undersøkelser viser at dersom melk faktisk har en søvneffekt, har det lite å gjøre med aminosyren.

Trolig har nok denne effekten mer å gjøre med psykologi. Drikker du melk rutinemessig hver kveld før du legger deg, vil den ha omtrent den samme effekten som et gammelt favorittpledd eller kosebamse.

For at tryptophanet skal ha en noen som helst søvndyssende virkning må den krysse blod-hjernebarrieren. Vanligvis blir denne strekningen for utfordrende for tryptophanet, som må se seg slått av andre konkurrerende aminosyrer.

Men du kan hjelpe tryptophanet ved å spise mat rik på karbohydrater. Karbohydrater stimulerer utløsningen av insulin, som gjør tryptophanet bedre utrustet til turen.

Men konklusjonen på vår problemstilling må likevel bli at den varme melkens funksjon som søvnmiddel bare er en myte - medisinskvitenskaplig sett.
Vis hele sitatet...

Ellers er det lite man i realiteten kan gjøre som direkte påvirker innsovingen din, men det finnes det kjekke ting å ta i betraktning:

- Å sove styres i hovedsak av tre forhold, sier overlege Harriet Akre: Døgnrytmen vår, det søvnbehovet vi har og ytre atferdsfaktorer.

Hennes første råd til dem som har søvnproblemer, er derfor å holde døgnrytmen, ved å legge seg og stå opp til samme tid hver dag.
Vis hele sitatet...
Sitat av Realist1 Vis innlegg
Ja, jøss, når en random blogg hevder det så må vel den mest pannerynkende tvileren av en forsker bli overbevist.
Vis hele sitatet...
Bananer hjelper faktisk.

- Den inneholder både magnesium og kopper, som gir bedre søvn.
Vis hele sitatet...
Sist endret av tafsern; 11. august 2009 kl. 03:48. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.