View Single Post
M-teori er kun en paraplyteori som forener de andre strengteoriene til én teori, og den er langt fra fullstendig - faktisk svært mangelfull. Denne har, som de andre strengteoriene, som hensikt å være en TOE (theory of everything) som knytter sammen kvantemekanikk og den generelle relativitetsteorien. Som ivioynar også presiserer, er det mye kontroversitet rundt denne teorien, hvor mange ikke en gang vil kalle det en gyldig teori. LHC kommer imidlertid til å foreta noen eksperimenter angående strengteori, men den kommer ikke til å kunne hverken bekrefte eller avkrefte teorien.

At et prinsipp kan forklares med M-teori betyr ikke en gang at prinsippet eksisterer som faktisk fenomen, langt mindre beviser det M-teoriens riktighet. Selv om kolliderende universer i M-teori kunne fått en Big bang-aktig konsekvens, betyr det langt i fra at M-teori er riktig. Selv om M-teori skulle vise seg å være riktig, betyr det fortsatt ikke at det de påstår om at Big bang skjedde som en konsekvens av kolliderende univers er riktig, da dette ikke er en del av M-teori.

Videre er videoen du linket til ekstremt mangelfull. Det er 2 minutter med snakk om muligheten for parallelle univers, og til slutt 50 sekunder om hvordan rippel i membraner kunne forårsaket en skjev massefordeling.

Altså beskriver ikke M-teori hvordan universet var før Big bang eller hva som forårsaket Big bang.