View Single Post
En varmepumpe bruker energi på å flytte energi. Det eneste den gjør er å ta energi fra et kaldt reservoar, og flytte til et varmere reservoar. En vanlig varmepumpe man bruker i hus henter varmeenergi fra den kalde luften ute, som regel ved hjelp av en væske i en beholder med veldig lavt trykk slik at væsken fordamper og suger varmeenergi fra omgivelsene utendørs, deretter blir dampen ført gjennom en ventil og inn i en beholder inne i huset hvor man har et overtrykk slik at dampen kondenserer i beholderen og avsetter varmeenergi til omgivelsene inne. Virkningsgraden er ikke over 1, den bare flytter på energi, slik at den som en ren varmekilde blir mer effektiv enn en rent resistiv elektrisk ovn.

I klassisk fysikk kan man si at man har to sett med fundamentale regler som er selve grunnlaget i fysikken, som er bevist matematisk og via empiri, og alt vi har oppdaget og observert stemmer overens med disse reglene. Dette er termodynamikkens fire lover, og Maxwells fire likninger. Dette er ikke hypoteser eller teorier, dette er teoremer. Altså beviste teorier, og dermed det som populært kalles naturlover. Evighetsmaskiner, i den forstand at de produserer mer energi enn de forbruker, bryter med termodynamikkens første og andre lov. Dette kan ikke sammenliknes med IBM-sjefers korttenkte antagelser om fremtidige trender. Å påstå at man kan lage energi ut av ingenting er like søkt som om jeg skulle sagt at hvis du stiller deg på hodet så faller du oppover; det fungerer rett og slett ikke på den måten.

EDIT: Den videoen som blir sitert i posten over her er i praksis en transformator/spenningsomformer med stort tap, og ikke en evighetsmotor. Den produserer ikke det spøtt energi, men er en elektromotor plassert inni en dynamo.
Sist endret av Provo; 1. juli 2009 kl. 14:40.