View Single Post
Sitat av Patrick Vis innlegg
Starter man med hasj, er det en mulighet for at visse individuelle får lyst til å prøve sterkere stoffer. Om man blir avhengig av det så kan man faktisk si at "han er ute og kjører", og har man ikke inntekten til å dekke det behovet så kan kriminelle handlinger virke meget tiltrekkende. Jeg sier ikke at hasj er roten til alt det onde, men den kan være med på å forårsake større skader.
Vis hele sitatet...
Du har helt rett i at hvis man røyker hasj (daglig?) så il effekten bli sterkt redusert med tiden. Men jeg tror grunnen til at muligheten for å prøve andre, sterkere, stoffer er det at hasjen er nå i et kriminelt miljø. Ved å legalisere hasj og selge det statlig (som tobakk og alkohol) med avgifter og kvalitetsikring vil gjøre markedet billigere og mer sikkert.

Staten vil tjene penger på avgiftene og kostanden vil gå ned. "De kriminelle" som selger hasj vil bli utkonkurert av det offentlige markedet og vil slutte å selge hasj.

Ved legalisering av hasj vil fortsatt import, selvdyrking og uoffentlig salg være ulovlig og straffbart. Det skal bare selges i butikker (coffeeshops) som er godkjente av staten.