View Single Post
Nerdenes Prins
Stormen's Avatar
Trådstarter
Sitat av me>you Vis innlegg
Poenget er ikke å markere sorgen sin, eller noe av det du skrev, men å vise respekt ovenfor den som døde. Det er ikke viktig at det er et tog der alle bærer fakkler, men det bør være en slags markering, der mange som bryr seg om den som døde stiller opp og bruker tiden til å tenke på den som er død.
Vis hele sitatet...
Hvis det er så, hvorfor blir ikke alle hjemme og tenner et lys istedenfor? Det ville jo også vært å vise respekt? Nei, fakkeltog er kun ment for ANDRE mennesker; alle skal se at du går i tog, og det er, som jeg tidligere nevnte, drevet av skyldfølelse: Du får høre at det er et tog og føler at du burde gå for å vise respekt (vise de andre at du viser respekt, dvs. du gjør det for de andre menneskene - ikke for den døde. Hadde det vært for den døde, så hadde du blitt hjemme og tent et lys).

Sitat av Saape Vis innlegg
Jeg tenker at støttedemonstrasjoner for feks Palestina kan ha den effekten at Palestinere som bor her i Norge ser det som skjer og forteller det til familien sin der nede som blir glad og sikkert ganske overraska over at folk så langt borte fra Palestina faktisk tenker på dem.
Vis hele sitatet...
Ja, sikkert hyggelig det - men det hjelper jo ingenting på saken. Det er ikke derfor man går i tog - for at noen i Palestina skal få seg en hyggelig nyhet. Man går jo i tog for å endre noe politisk; man demonstrerer jo mot et politisk vedtak eller sak.