View Single Post
Sitat av Elemental
Men hvis de ikke hadde ransakelsesordre så kan de uansett ikke gjøre noe, for da brøt de selv loven når de "fersket" deg og eventuelle bevis blir gjort ugyldig, just so you know.
Vis hele sitatet...
Dette er ikke USA, bevismateriale blir ikke automatisk ugyldig selv om det er ervervet gjennom ulovlige metoder. Noe som er bra i enkelte tilfeller, og uheldig i andre..

Copy/paste fra to forskjellige juridiske sensorveiledninger:

Kandidaten må få frem at selv om et bevis er ulovlig fremskaffet, er det ikke dermed automatisk avskjæring, jf læreboken Hov I s 230. Klare regler for når bevisavskjæring skal eller kan finne sted, har vi heller ikke.

Det har vært vanlig å gå ut fra at et ulovlig ervervet bevis ikke kan legges fram hvis bruken av det vil innebære en ytterligere rettskrenkelse overfor den annen part.
Vis hele sitatet...
Spørsmål 6 gjelder spørsmål om det som er fremkommet ved en ulovlig ransaking skal avskjæres som bevis. Det vises i denne sammenheng til Rt 2006 s 582 der politiet hadde ransaket en bil på for tynt grunnlag og da fant ulovlige våpen. Bevisførselen kan således ikke avskjæres.
Vis hele sitatet...
Sist endret av mentalmelt; 17. januar 2008 kl. 23:18.