freak.no

freak.no (https://freak.no/forum/index.php)
-   Diskusjon (https://freak.no/forum/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Øve til prøve - Bedre resultat? (https://freak.no/forum/showthread.php?t=168806)

iMAGINE123 20. oktober 2010 20:28

Øve til prøve - Bedre resultat?
 
Sitter her å leser til norsk prøve i morgen... Noen som har noen tips for å få mere ut av det man har lest? For eksempel at man husker det bedre:D Vet det er en haug med smarte folk her! Så er sikker på at noen vet svaret :bergenser:

AtXbYeA 20. oktober 2010 20:30

Mtp hvor mange skrivefeil du hadde i det innlegget alene.. er det ikke håp.

Halalgeir 20. oktober 2010 20:30

Hva er det du blir testet i?

Killuminati 20. oktober 2010 20:30

Skriv ned ting imens du øver,
test deg selv ved å gjennomgå stoffet i hodet,
prøv å koble stoffet/deler av stoffet til ting du allerede kan,
prøv å finne logikken i stoffet. (Ikke nøy deg med hva, men finn ut hvorfor).

Lykke til

trippy 20. oktober 2010 20:31

Tjaaa, kanskje lese pensumet som du har prøve i 3-5 dager før du skal ha prøve? Ikke les dagen før du skal ha prøve. Forbered deg litt bedre, da får du som oftest bedre resultater.

Zeco 20. oktober 2010 20:31

Først kan du google det, deretter legge vekk alt av kommunikative midler og konsentrere på å øve.

Men siden jeg er snill, så har jeg tatt ett kjapt søk for deg; http://orakelet.info/5222

iMAGINE123 20. oktober 2010 20:35

Sitat:

Sitat av Halalgeir (Innlegg 1862574)
Hva er det du blir testet i?

I språk og kultur :P

Sitat:

Sitat av AtXbYeA (Innlegg 1862572)
Mtp hvor mange skrivefeil du hadde i det innlegget alene.. er det ikke håp.

Jeg trodde alle ordene var riktig skrevet jeg :( Kanskje dårlige setninger du mener? Man er som oftest ikke klar over sånt før man får tilbakemelding på det, skjønner det fortsatt ikke though. Heldigvis ikke rettskrivning jeg har prøve i :D

Moorater 20. oktober 2010 20:36

1. Det å sitte på nett hjelper ivertfall ikke.
2. Begynn å les tidligere!
3. Ta notater!

elirdir 20. oktober 2010 20:38

det jeg pleier og gjøre er og skrive ned stikkord fra alt jeg skal kunne etter på får jeg gjerne noen til og lage noen spørsmål fra pensumet. det jeg får feil på vet jeg at jeg må øve mer på og da er det greit og gå gjenom stikkordene igjen og lese bedre på de de delene der feilene lå. dette funker bra får meg men om det er stil oppgave i norsken du skal ha så er vel kansje ikke dette så lett.

Provo 20. oktober 2010 20:47

Sitat:

Sitat av iMAGINE123 (Innlegg 1862582)
Jeg trodde alle ordene var riktig skrevet jeg :( Kanskje dårlige setninger du mener? Man er som oftest ikke klar over sånt før man får tilbakemelding på det, skjønner det fortsatt ikke though. Heldigvis ikke rettskrivning jeg har prøve i :D

Han sikter til en og/å-feil og særskriving av ordet "norskprøve". Siden du lurte. :)

Husemann 20. oktober 2010 20:49

Sitat:

Sitat av iMAGINE123 (Innlegg 1862570)
Sitter her og leser til norskprøve i morgen... Noen som har tips for å få mer ut av det man har lest? For eksempel at man husker det bedre:D Vet det er en haug med smarte folk her! Så er sikker på at noen vet svaret :bergenser:

Var ikke SÅ mange feil, men fortsatt noen for mye.

Sitat:

1. Det å sitte på nett hjelper ivertfall ikke.
:D

Boo-Boo 20. oktober 2010 20:50

Kan noen bekrefte at denne teknikken funker? Tatt fra studieguieden.no.

Sitat:

Før du begynner å lese et kapittel bør du ha skummet sidene og merket deg tittel, innhold, grafiske framstillinger og om enkeltord og setninger skiller seg ut på noen måte. Ved å bruke overskrifter, avsnitt, illustrasjoner og bilder skal du så lage deg ditt eget reisverk over et fag. Resten av stoffet skal fylle vegger, tak og vinduer. Her er det avgjørende å ta fantasien i bruk og se for deg et hus og at du står utenfor og titter inn av vinduet og studerer innholdet av faget. På denne måten kan du bygge deg din egen gate, kall gjerne opp gata etter deg selv, hvor hvert hus har sitt nummer, særpreg og fasong. Nye og gamle, stygge og pene hus står om hverandre, alt etter om du liker faget eller ikke.
Altså, jeg har hørt om dette før, men det var ikke før jeg tok turen innom linken til Zeco at jeg faktisk leste om det. Dette med å lage seg en "fanasigate" hvor man "lagrer all informasjonen sin gjennom bilder".

Det jeg lurer mest på er egentlig om det faktisk funker, og om noen mestrer denne teknikken, og om det tar lang tid å lære seg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne å øve på dette engang. Interessant lesestoff ihvertfall på linken jeg la ut ihvertfall. ^^

Zirto 20. oktober 2010 20:50

Det lureste måten å øve til en prøve, er som regel pugge som bare det! helt til du kan det utenat. Deretter lager du et tankekart, og noterer deg de viktigste delene du nettopp har lest. Vet ikke om dette trikset funker på alle, det funka vist for meg ^^

dareknix 20. oktober 2010 20:55

Prøv og skumles stoffet først, ganske raskt. Da får du forhåpentligvis med deg hva det i hovedtrekk handler om. Deretter leser du det i vanlig tempo, i tillegg til å ta notater av det du leser.

zapfap 20. oktober 2010 20:56

1 . logg av freak,msn evt slå av pcen.

2 . Les for harde livet.

3 . profit????:p

iMAGINE123 20. oktober 2010 20:56

Dere har helt rett i att at det ikke hjelper å sitte her om jeg skal lese til prøve ;) men tenkte jeg kunne poste spørsmålet når jeg like godt var igang, slik at jeg kanskje klarte puggingen bedre :) Takker for mange gode svar! Skal prøve noen av de :)

Sitat:

Sitat av Fusjon (Innlegg 1862605)
Hva skjer med å være negativ?

Jeg hadde også samme viben. Kan det være riktig at jeg har sett flere random negative innlegg uten mening fra denne karen i andre tråder?

toeless 20. oktober 2010 20:59

start en discussion thread om temaet

onClipEvent 20. oktober 2010 20:59

Dette hjelper for meg:

1) Les stoffet, og plukk ut det du mener er det viktigste
2) Les og lær det! Ofte så hjelper det å skrive det to - tre ganger, så det "setter seg fast" i hodet mitt.
3) Når du er sikker på at du har lært det viktigste så lager du noen spørsmål om det, og uten å se i boka så prøver du å løse dem. Hvis du ikke klarer det, så må du lese mer om det. Lag gjerne noe vanskelig og utfordrene.

4) Når du går å legger deg så gjennomgår du stoffet inne i hodet ditt. Tenk på alt det du har lest og skrivd.
5) Når du våkner, spis en god frokost så du har energi til prøven. Hvis du våkner tidlig nok, så går du gjennom det du har øvd på. Eller du kan gjøre det på skolen, men da får du sikkert dårligere tid.

Lykke til :)

Sonic 20. oktober 2010 21:29

les så fort som mulig, ikke sitt å analyser og prøve å huske vær setning. Hvis du leser fort vil du hindre hjernen i å kjede seg å du lærer stoffet bedre.

Mokko 20. oktober 2010 21:39

Sitat:

Sitat av Boo-Boo (Innlegg 1862603)
Kan noen bekrefte at denne teknikken funker? Tatt fra studieguieden.no.Altså, jeg har hørt om dette før, men det var ikke før jeg tok turen innom linken til Zeco at jeg faktisk leste om det. Dette med å lage seg en "fanasigate" hvor man "lagrer all informasjonen sin gjennom bilder".

Det jeg lurer mest på er egentlig om det faktisk funker, og om noen mestrer denne teknikken, og om det tar lang tid å lære seg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne å øve på dette engang. Interessant lesestoff ihvertfall på linken jeg la ut ihvertfall. ^^

Tja, tror det varierer litt fra person til person, vi er ikke likt bygget opp alle sammen. Gjennom en guide på nettet lærte jeg meg de ti første grunnstoffene i riktig rekkefølge på 5-10 minutter, ved å plassere dem langs skoleveien. Dette er alt fra 0,5 - 1 år siden, og jeg tror jeg kan de fleste fortsatt. Skal vi se:

Hydrogen, helium, litium, beryllium, bor, karbon, nitrogen, oksygen, fluor, neon.

Se det, jeg kan faktisk alle fortsatt. Så det kan vel fungere til en viss grad.

EDIT: Forøvrig morsomt at det er orddelingsfeil i logoen til Studieguiden.no.


Alle tidspunkt er GMT +1. Klokken er nå 08:47.