PDA

View Full Version : Skifte ip Adresse?


minotir
23. oktober 2005, 22:45
Hei. jeg lurer på om det er mulig og skifte IP adresse på nett linja mi. ble banna fra et forum her om dagen og jeg prøvde og logge meg på med brodern si maskin, men det sto at jeg var banna der og. så derfor tror jeg at ip adressa mi på internettet er bannet.
er det en måte og endre IP adresse på nettet mitt?? (mulig det er routern vi snakker om her, er littnoob sju )

Mvh. minoTir

Ozma
23. oktober 2005, 22:47
Bare bruk proxy :/

Du greier sikker å google deg fram til hvordan.

Magisk
23. oktober 2005, 22:48
Har du telenor, så har du ikke fast ip. Da holder det at du rykker ut strømmen til routeren/modemet. Kanskje du skal informere om tilkoblingen din?

Ozma
23. oktober 2005, 22:53
Magisk: Jeg har telenor og statisk adresse.

Edit: nvm... Hadde ikke testet etter at vi skiftet til telenor.

vidder
23. oktober 2005, 22:58
Magisk: Jeg har telenor og statisk adresse.


Det har du neppe, telenor gir ikke ut faste IP-er til private. Det faktum at Ip-adressen din ikke har endret seg er ett annet faktum.

Forøvrig kan du fornye IPen din ved å ta strømmen på modem\router ett par minutter, for så å sette det i igjen.

Madstyle
23. oktober 2005, 23:10
hm.. når jeg har blitt banna ifra chat sider så har det funka å endre mac adressa

fuzzy76
23. oktober 2005, 23:16
Er det ikke mye kjappere å bare teste det istedenfor å vente på svar her på forumet?

Hvis du restarter modemet vil du få ny ip ihvertfall. Om det er ip'en din de har banna på så vil det fikse seg.

etse
23. oktober 2005, 23:22
vel :P telenor sine "dynamiske" ip-er er ikke helt til å stole på :P har en ip i en måned :P (selv om jeg skrur av og på modemet og routeren flere ganger til dagen :P) og plutselig sånn etter 1-2 måneder får jeg ny...

klovnen_
24. oktober 2005, 15:36
Mest sannsynlig så har de banna kontoen din, dermed kommer du ikke innpå den uansett hvor mange ganger du skifter ip.

Croyfer
24. oktober 2005, 15:38
hm.. når jeg har blitt banna ifra chat sider så har det funka å endre mac adressa

Det er vel fordi DHCP-servern du er kobla til registrerer deg som en ny PC når du bytter MAC, og dermed gir deg ny IP-addresse.

minotir
24. oktober 2005, 17:32
jeg kommer meg innpå den sida jeg er banna fra hvis jeg bruker http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php
men det gjør det så trekt igjen :( koster penger og få det raskere

ingen som vet av noe lignende med litt bedre hastighet?

commie
25. oktober 2005, 22:28
Har ikke telenor en proxy-tjeneste?

meitemark
25. oktober 2005, 23:20
Har ikke telenor en proxy-tjeneste?
Joda, men den er transparent, dvs den ipen du har vil uansett vises på andre siden.

minotir
26. oktober 2005, 22:48
jeg kommer meg innpå den sida jeg er banna fra hvis jeg bruker http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php
men det gjør det så trekt igjen :( koster penger og få det raskere

ingen som vet av noe lignende med litt bedre hastighet?
kan noen svare på dette spm.?

fuzzy76
27. oktober 2005, 17:21
Tror du folk får mer viten av at du maser? Forøvrig finnes det en haug med tidligere tråder om proxyer.

minotir
28. oktober 2005, 08:52
Tror du folk får mer viten av at du maser? Forøvrig finnes det en haug med tidligere tråder om proxyer.
har lett littetter proxy på Freakforum nå, men jeg har ikke noe greie på det så kunne ikke noen kommet med forslag til lignende programm som dette: http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php

fant et tilfeldig proxy programm som heter for "ProxyWay" jeg prøvde med det ved bare og slå det på da funka det ikke. så gikk jeg på options lrnosånt og skrev inn Web adressa jeg skulle innpå, da gikk det heller ikke. mulig jeg må endre på noen proxy nr. (se bilde)

DeepCracker
28. oktober 2005, 09:12
Telenor bruker DHCP, noe som betyr at IP-adressen skal endre seg. Jeg husker ikke helt hvor lenge DHCP'en til telenor låner ut adresser, men det burde endre seg etterhvert. Som andre har sagt kan du bryte strømmen til routeren og la den stå uten strøm en liten stund. Da tvinger du fram skifte av adresse.

Det som er mulig er at hele ip-rekkevidden har blitt blokkert (lite sannsynlig). Da vil du isåfall ikke kunne komme inn før sperren har blitt fjernet.

minotir
28. oktober 2005, 11:36
Telenor bruker DHCP, noe som betyr at IP-adressen skal endre seg. Jeg husker ikke helt hvor lenge DHCP'en til telenor låner ut adresser, men det burde endre seg etterhvert. Som andre har sagt kan du bryte strømmen til routeren og la den stå uten strøm en liten stund. Da tvinger du fram skifte av adresse.

Det som er mulig er at hele ip-rekkevidden har blitt blokkert (lite sannsynlig). Da vil du isåfall ikke kunne komme inn før sperren har blitt fjernet.

jeg kommer meg inn med den siden her: http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php mn da blir hastigheta så treg.

perry
28. oktober 2005, 11:57
jeg kommer meg innpå den sida jeg er banna fra hvis jeg bruker http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php
men det gjør det så trekt igjen :( koster penger og få det raskere

ingen som vet av noe lignende med litt bedre hastighet?


http://tor.eff.org

minotir
28. oktober 2005, 12:02
http://tor.eff.org
har prøvd den og, vet ikke exact hvordan den funker :S

DeepCracker
28. oktober 2005, 14:37
Proxy-servere kan du finne her: http://www.samair.ru/proxy/

minotir
28. oktober 2005, 16:44
ja for en noob som meg skjønte jeg jo jævli mye av det der :S

thomaseh
28. oktober 2005, 16:50
ja for en noob som meg skjønte jeg jo jævli mye av det der :S
Da er det så vanskelig som og sette deg ned og lese om proxy servere.
Det er vel en grunn for at du er bannet derfra!

DeepCracker
28. oktober 2005, 17:28
Det der er på ingen måte vanskelig. Det er enkelt og greit en liste over proxy-servere du kan bruke. Den består av tre felt. Det første feltet er adressen og porten til serveren, den andre sier hvorvidt den kan brukes som anonym eller ikke og den tredje sier hvilket land serveren er stasjonert i.

Jeg gidder ikke skrive noen forklaring på hvordan du bruker en proxy-server ettersom det finnes mange steder hvor du kan finne ut det selv. Les: Wikipedia, Microsoft, Google.