PDA

View Full Version : Fortell meg om gode barnefilmer


Halalgeir
22. november 2011, 21:16
Godtfolk!
Etter som jeg blir eldre og eldre kommer jeg stadig opp i situasjoner hvor jeg kunne trengt en barnefilm av god kvalitet og spør derfor etter hjelp her. Så fyr løs. Alle tips er velkommen. Hvilke nye filmer er verdt å ta en kikk på og hvilke gamle perler finnes det der ute?

For å gjøre tråden bedre for alle og enhver hadde det vært fint om man sa litt om filmen(e) man anbefaler i stedet bare å slenge ut en tittel og løpe videre.

Si gjerne litt om hvilken alder filmen passer til!

feitsomfaen
22. november 2011, 21:19
Løvenes konge? :)

Nekran
22. november 2011, 21:20
The neverending story - en familiefilm av dimensjoner! Helt fantastisk!
The lion king - en storslagen klassiker. Selv om det er en gjenfortelling av Hamlet :P
Toy Story! - Alle tre er fenomenale, men jeg anbefaler nummer to mest.
Ringeren i Notre dame - en modig, modig film! Veldig god!
Shrek. Naturligvis. Mest nummer 2 i rekken.
A bugs life. - Nydelig liten film.

Hydroide
22. november 2011, 21:20
Løvenes konge

Tror ikke det trengs å si noe som helst om denne :)

Flåklypa

Trenger vel heller ingen introduksjon.
Begge filmene er i mine øyne de mest fantastiske barnefilmene jeg per dags dato har sett, og godt kan finne på og sette på igjen.

ch3atstick5
22. november 2011, 21:29
"Coraline" Handler om ei jente som flytter til et nytt sted og finner så en portal til en annen dimensjon inni huset deres, kan være litt skummel for de minste men 11-13 og voksene selfølgelig ;) er på engelsk vet ikke om den er oversatt. er verd å ta en titt på uansett hvor gammel DU er.

Ketenna
22. november 2011, 21:51
Aladdin er fortsatt like magisk som den var da jeg var 5 :)

Nerdefruen
22. november 2011, 22:00
Liker filmer fra Pixar jeg. Som Nemo, Monsters inc (er det det den heter?), Wall-e, UP (Denne er utrolig koselig, fikk meg til å grine selv i voksen alder)

moret
22. november 2011, 22:01
Håkon Håkonsen (http://no.wikipedia.org/wiki/Håkon_Håkonsen_(film)):
Fantastisk norsk film om en ung gutt på 1800-tallet som må bli sjømann grunnet familiens økonomiske problemer. Han ender opp med å strande på en øde øy. Her finner han en skatt en gjeng pirater er ute etter. Dette fører til mange farlige situasjoner før han til slutt kommer seg hjem til familien med sjørøver-skatten som han sletter all familiens gjeld med. Kan det bli bedre ? :)

---------------------------------------------------------------------------------------

Aristokattene (http://www.imdb.com/title/tt0065421/):
En kjempestilig Disney-film om en familie katter som hooker opp med katteverdenen's (http://www.youtube.com/watch?v=HPp6z_Rg4lo) svar på Frank Znort Quartet
(http://www.youtube.com/watch?v=vniN8grkFuk&feature=related) med Thomas O'Malley (http://www.youtube.com/watch?v=Ul_ZGjBCLdo) i spissen.

--------------------------------------------------------------------------

Et Kongerike for en lama(Keiserens nye stil) (http://www.imdb.com/title/tt0120917/):
Den villeste Disney-filmen i historien! Den egoistiske keiseren Kuzco blir forvandlet til en lama av den onde Yzma som vil ta over tronen. For å kunne igjen bli keiser må han sammarbeide med den bedagelige lamagjeteren Pacha, noe som ikke faller seg særlig naturlig for Kuzco.
Det er noen helt vilt drøye scener i denne filmen og jeg har en liten mistanke om at gutta bak filmen er noen sære jævler. Like morsom for voksne som barn:)
PS! Må på ingen måte sammenlignes med serien som går på TV.

------------------------------------------------------------------

tr80r
22. november 2011, 22:04
Håkon Håkonsen (http://no.wikipedia.org/wiki/Håkon_Håkonsen_(film)):
Fantastisk norsk film om en ung gutt på 1800-tallet som må bli sjømann grunnet familiens økonomiske problemer. Han ender opp med å strande på en øde øy. Her finner han en skatt en gjeng pirater er ute etter. Dette fører til mange farlige situasjoner før han til slutt kommer seg hjem til familien med sjørøver-skatten som han sletter all familiens gjeld med. Kan det bli bedre ? :)

---------------------------------------------------------------------------------------


Aah, Dette var min favoritt film som barn, Fant den på DVD for ikke lenge siden, så da ble den videreført til Nevøene :)

Husker jeg var fascinert av Reisen til Melonia når jeg var liten :P
http://www.imdb.com/title/tt0098189/

Stijey
22. november 2011, 22:10
Slenger meg på de som sier Flåklypa og Aristokattene her. Meget gode filmer begge deler.
Men jeg vil også legge til "Det var en gang ett menneske", eller "once upon a time... Man" som den heter på engelsk. Jeg elsket den serien da jeg var ung. Begynner kanskje å bli litt utdatert, men er ungen(e) nyskjerrige og sultne på info om alt mulig er dette ett kjempebra alternativ. Da det er framstilt på en veldig morsom måte og samtidig hjelper dette senere i utdanningen ved at man har kjennskap til det meste av verdenshistorien.


Edit: generelt alle disneyfilmer er gode filmer for hele familien. Hvertfall de fra 90tallet og eldre, type tegnefilm. De kan ikke slå feil :)

PerPerPerPer
22. november 2011, 22:19
Dumbo!
Elsket den filmen mer enn noe annet.

Halalgeir
22. november 2011, 22:23
Prima folkens. Artig at flere har nevnt aristokattene. En av mine favoritter. Jeg ser det er mange animasjonsfilmer som nevnes. Jeg er også interessert i ikke-animasjonsfimer...

btw: Hva er det motsatte av animasjonsfilm?

Nekran
22. november 2011, 22:28
[QUOTE=btw: Hva er det motsatte av animasjonsfilm?[/QUOTE]

Spillefilm, tenker jeg :)

alicante55
22. november 2011, 22:31
Monster Bedriften! Husker den ennå etter 10år.

Var også en annen film jeg så mye på når jeg var liten som jeg ikke husker navnet på, handlet om en Rev som bodde hos en gammel dame, så var det en jeger som skulle drepe den osv.

Nerdefruen
22. november 2011, 22:38
Husker og "Den utrolige reisen", tror jeg. Handlet da om 2 hunder og en katt som klarte å forville seg vekk fra eierne sine på tur eller noe slikt.

Mozzie
22. november 2011, 22:44
Den utrolige reisen 1 og 2, som da handler om hundene Chance og Shaddow og katten Missy eller noe sånt som i første filmen rømmer fra en gård og inn i den amerikanske villmarken fordi de trodde de ble forlatt, og i andre filmen er di i San Fransisco. Videre har vi den nye filmen "HOP" som faktisk er ganske artig, og handler om en hare som ikke ønsker å bli påskeharen og rømmer til "virkeligheten". Er på en måte en spillefilm med animasjoner :P

FreakyJohn
22. november 2011, 22:51
Er selv en stor fan av Disney + Pixar sin "Biler/Cars". Har sett denne utallige ganger sammen med min yngste bror, som elsker den. Mye fart, spenning, lyd og farger, men også en veldig fin historie om vennskap, og et fokus på at alle kjører motorveien nå, istedenfor å kjøre innom de små landsbyene. Har også sett denne filmen alene, da det er en oppriktig bra film. Vil tro den passer best for gutter med bilinteresse, men er nok ikke noe krav. Mye humor og goodfeel. Går an og se den med norsk tale, de gjør ikke skam på orginalen. Spesielt Autofil-Larsen med Toten-dialekt som den rustne tauebilen er fint :)

Er jo også kommet en oppfølger, så denne på kino sammen med nevnte bror. Litt "voksnere" historie, med spioner og biler som rett og slett blir drept. Men fortsatt mye av den samme gode humoren og "goodfeelen" :)

Splittr
22. november 2011, 22:58
Hjemme alene filmene, (http://www.imdb.com/title/tt0099785/) Istid (http://www.imdb.com/title/tt0268380/) og Madagaskar. (http://www.imdb.com/title/tt0351283/)

noerandom
22. november 2011, 22:58
Var en film jeg pleide å se på da jeg var liten, men husker ikke navnet! Handlet om noe (et dyr/en person, husker ikke) + noe med en magisk fingermøll eller noe i den duren, og det var en stor død hval på stranden. Husker nesten ingenting av denne filmen, men så myyyye på den! Noen som vet?

salvatrix
22. november 2011, 23:02
En Langbeint film! Kan se på den enda og kose meg!
(Er 18.)

Bothrops
22. november 2011, 23:08
Flukten Fra Dyreskogen(Animals Of Farthing Wood) (http://uk.imdb.com/title/tt0286336/combined)
Trodde det var en film, men det var visst en serie. Syntes det var helt fantastisk da jeg var liten.

alicante55
22. november 2011, 23:14
Todd og Copper: To gode venner

kn^tte
22. november 2011, 23:15
Pans Labyrint - Handler om en liten jente under krigen som oppdager en annen verden.

The City of Lost Children - Handler om en gal forsker som kidnapper barn for å stjele drømmene deres.

The Secret Garden - Handler om en liten foreldreløs jente som vokser opp i et hus på landet i England. Hun oppdager en hemmelig dør som leder til en hemmelig hage.

Hesteviskeren - Handler om en jente som havner i en rideulykke som gjør både henne og hesten skadet. Mener å huske at jenta blir enten stum eller døv av den traumatiske hendelsen, og filmen handler om hvordan jenta og hesten er linket til hverandre.

The Fox and the Hound - Handler om en rev og en kommende jakthund som blir venner som valper. Fin film om vennskap.

The Black Stallion - Handler om forholdet mellom mennesket og dyr, dyremishandling, evig vennskap og livets faser.

E.T. - Handler om en liten alien som blir gjenglemt på jorden av sine egne, finner vennskap i noen jordboere, men vil tilbake til space.

Flukten Fra Dyreskogen(Animals Of Farthing Wood) (http://uk.imdb.com/title/tt0286336/combined)
Trodde det var en film, men det var visst en serie. Syntes det var helt fantastisk da jeg var liten.

Det er en film som heter "Flukten til Watership", om det ikke er den du egentlig tenker på. Tror nok Flukten fra Dyreskogen er veldig basert på den.

ClaesGreve
22. november 2011, 23:17
Anbefaler deg å se , heldiggrisen Babe, en knallgod, koslig barne/familie-film om "grisen som trodde han var en gjeterhund"

DonTomaso
22. november 2011, 23:18
Pans Labyrint - Handler om en liten jente under krigen som oppdager en annen verden.

The City of Lost Children - Handler om en gal forsker som kidnapper barn for å stjele drømmene deres.

The Secret Garden - Handler om en liten foreldreløs jente som vokser opp i et hus på landet i England. Hun oppdager en hemmelig dør som leder til en hemmelig hage.

Hesteviskeren - Handler om en jente som havner i en rideulykke som gjør både henne og hesten skadet. Mener å huske at jenta blir enten stum eller døv av den traumatiske hendelsen, og filmen handler om hvordan jenta og hesten er linket til hverandre.

The Fox and the Hound - Handler om en rev og en kommende jakthund som blir venner som valper. Fin film om vennskap.

The Black Stallion - Handler om forholdet mellom mennesket og dyr, dyremishandling, evig vennskap og livets faser.

E.T. - Handler om en liten alien som blir gjenglemt på jorden av sine egne, finner vennskap i noen jordboere, men vil tilbake til space.
Fin liste, men de to første filmene er da virkelig ikke barnefilmer. De har barn i enkelte roller, men er definitivt voksenfilmer.

Jeg slenger ut Labyrinth (http://www.imdb.com/title/tt0091369/)og Jumanji (http://www.imdb.com/title/tt0113497/). Labyrinth tror jeg fortsatt fenger barn. Den er litt skummel men ikke for skummel, og jeg vet at kidsa av i dag liker Jumanji.

moret
22. november 2011, 23:20
Kom på et par til jeg:)

Nimh's hemmelighet (http://www.youtube.com/watch?v=FwNfsLwQBhM): IMDB (http://www.imdb.com/title/tt0084649/)
En av de bedre filmene av Dan Bluth. Han jobbet tidligere for Disney, men etter at han sluttet startet han eget. Filmene fra Bluth er mye mørkere og dystrere enn de polerte filmene vi kjenner fra Disney. Noe som gjør dem bedre etter min mening. Husker jeg så denne da jeg var mindre og den skremte livet av meg til tider, men samtidig var den såpass bra at man måtte se hele. Om man kjenner til Lillefot og vennene hans/A Land Before Time er dette samme skaper. Mannen er helt rå på illustrasjoner og selve filmene er penere og mer detaljerte enn Disney i mine øyne.
Filmen handler om musen Mrs. Brisby som prøver å hjelpe sin syke sønn. For å gjøre dette må hun oppsøke en gjeng rotter som har rømt fra en forskningslab der de har blitt utsatt for eksperimenter der noe heftig psykedelika er involvert som har boostet intelligensen (http://www.youtube.com/watch?v=7kd8-L42BCU&feature=related) dems så de kan konkurere med mennesker.
Kan også slenge med Titan A.E (http://www.imdb.com/title/tt0120913/) når jeg først er i gang. Også en kjempebra film fra samme mann.


Uavgjort mellom Chihiro og heksene (http://www.imdb.com/title/tt0245429/) og Det levende slottet (http://www.imdb.com/title/tt0347149/) når det kommer til verdens vakreste film. Begge to er bare fantastiske.
Jeg er veldig dårlig med å forkalre filmer så her har du trailerene
Chihiro og heksene/Spirited Away (http://www.youtube.com/watch?v=6az9wGfeSgM)
Det levende slottet/Howl's Moving Castle (http://www.youtube.com/watch?v=0zfxUkfkT9k&feature=related)

ClaesGreve
22. november 2011, 23:20
Fin liste, men de to første filmene er da virkelig ikke barnefilmer. De har barn i enkelte roller, men er definitivt voksenfilmer.

Jeg slenger ut Labyrinth (http://www.imdb.com/title/tt0091369/)og Jumanji (http://www.imdb.com/title/tt0113497/). Labyrinth tror jeg fortsatt fenger barn. Den er litt skummel men ikke for skummel, og jeg vet at kidsa av i dag liker Jumanji.


Åååh, grøss og gru. Må bare tilføye at jeg aldri kommer til å glemme Jumanji, da jeg fikk konstante mareritt i ca 1 år etter den filmen!

Nå i ettertid er den både morsom og fin. Robin Williams er noe for seg selv=)

kn^tte
22. november 2011, 23:22
Fin liste, men de to første filmene er da virkelig ikke barnefilmer. De har barn i enkelte roller, men er definitivt voksenfilmer.

Jeg slenger ut Labyrinth (http://www.imdb.com/title/tt0091369/)og Jumanji (http://www.imdb.com/title/tt0113497/). Labyrinth tror jeg fortsatt fenger barn. Den er litt skummel men ikke for skummel, og jeg vet at kidsa av i dag liker Jumanji.

Vil tro det er helt greit for en 10-åring å se Pans Labyrint eller The City of Lost Children. Så selv City of Lost Children før fylte 10. Har ikke skadet meg på noe vis.

meitemark
22. november 2011, 23:24
Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio er flotte barnefilmer. Kanskje litt vanskelig å få tak i, men likevel.

Når det kommer til animerte filmer, så er stort sett alt "Studio Ghibli" har klart å komme med soleklare favoritter.

danseku
22. november 2011, 23:26
Up: Etter min mening pixars beste. Filmen handler om enkemannen Carl, når han var ung så møtte han Ellie. Ellies store drøm var og utforske verden, men hun dør før hun får sjansen til det. Carl bestemmer seg for og gjennomføre reisen og sammen med den 8 år gamle Russel reiser de ut for og utforske verden. Anbefales på det sterkeste både for små og store.

Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=YhsUFW5jXPY&feature=fvwrel)


Dennis The Menace : Nostalgisk og fin film om den velkjente Dennis. Når foreldrene til Dennis skal på jobbreise må Dennis bo hos den grinete naboen mr Wilson. Mens mr Wilson holder sitt årlige hageselskap sniker en tyv seg inn og stjeler myntsamlingen hans, dette får Dennis med seg og bestemmer seg deretter for og få myntsamlingen tilbake. Kul film som jeg likte godt som liten. Passer kanskje ikke for de aller minste 6+

Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=s68Zr0JHNMg)

boblesaft
22. november 2011, 23:27
Kanskje noe i tråden her som kan være til hjelp: http://freak.no/forum/showthread.php?t=190266 :)

Bothrops
22. november 2011, 23:30
Det er en film som heter "Flukten til Watership", om det ikke er den du egentlig tenker på. Tror nok Flukten fra Dyreskogen er veldig basert på den.

Var ikke den, så traileren på youtube og det der hadde jeg fått mad mareritt av :eek:
Husker det som en lys og trivelig greie, bortsett fra en veldig trist slutt. Med masse forskjellige dyr, bl.a. noen lubne duer som satt oppi trærne og kommenterte. Også noe øko-greier, folk som hogde ned skogen deres eller forurensa elns.

Jumanji (http://www.imdb.com/title/tt0113497/). Labyrinth tror jeg fortsatt fenger barn. Den er litt skummel men ikke for skummel, og jeg vet at kidsa av i dag liker Jumanji.

grøss og gru, husker med skrekk den bankelyden som kom fra den jumanji-boksen :o

kn^tte
22. november 2011, 23:36
Var ikke den, så traileren på youtube og det der hadde jeg fått mad mareritt av :eek:
Husker det som en lys og trivelig greie, bortsett fra en veldig trist slutt. Med masse forskjellige dyr, bl.a. noen lubne duer som satt oppi trærne og kommenterte. Også noe øko-greier, folk som hogde ned skogen deres eller forurensa elns.


Barn trenger å få mareritt i tidlig alder slik at de er mer rustet for hva livet som voksen vil bringe dem.

Joachimsen
22. november 2011, 23:44
Flukten Fra Dyreskogen(Animals Of Farthing Wood) (http://uk.imdb.com/title/tt0286336/combined)
Trodde det var en film, men det var visst en serie. Syntes det var helt fantastisk da jeg var liten.

Husker at selv min far var hektet på denne serien, anbefales :)

Nerdefruen
22. november 2011, 23:44
Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio er flotte barnefilmer. Kanskje litt vanskelig å få tak i, men likevel.

Når det kommer til animerte filmer, så er stort sett alt "Studio Ghibli" har klart å komme med soleklare favoritter.

Ååh du er nå helten min. Hadde helt glemt mio min mio som var min absolutte favorittbok som barn! Leste den flere ganger i mnd.

Vil også nevne "Det suser i sivet", men den kan være litt sær :D

Barn trenger å få mareritt i tidlig alder slik at de er mer rustet for hva livet som voksen vil bringe dem.

*ler* interessant utspill ;)

mentalmelt
23. november 2011, 00:09
Vil tro det er helt greit for en 10-åring å se Pans Labyrint eller The City of Lost Children. Så selv City of Lost Children før fylte 10. Har ikke skadet meg på noe vis.
Tror du har glemt hvor voldelig Pans labyrint er. Om noen blir skadet av å se den kan jo diskuteres, men det er definitivt ikke en film du viser til barn. Den inneholder blant annet en torturscene med en hammer, en fyr som får kuttet opp kinnet sitt med kniv, en drøy scene hvor en annen fyr blir slått ihjel i ansiktet med en flaske, og drapet på flere mennesker, inkludert en liten jente.

ezicam
23. november 2011, 00:18
Ivo Caprino var en av mine favoritter som barn :p

Karius og Baktus, Askeladden, Reveenka, Sjuende far i huset og selvfølgelig Flåklypa!

kn^tte
23. november 2011, 00:23
Tror du har glemt hvor voldelig Pans labyrint er. Om noen blir skadet av å se den kan jo diskuteres, men det er definitivt ikke en film du viser til barn. Den inneholder blant annet en torturscene med en hammer, en fyr som får kuttet opp kinnet sitt med kniv, en drøy scene hvor en annen fyr blir slått ihjel i ansiktet med en flaske, og drapet på flere mennesker, inkludert en liten jente.

Er en stund siden jeg har sett den, bør muligens se den igjen og revurdere mine utsagn.

Daybreak
23. november 2011, 00:26
Det motsatte av animasjonsfilm er tegnefilm, sett bort i fra spillefilm.

Min favoritt er Tarzan. Kjøpte nylig Tarzan 1 på DVD fordi vi ikke har en fungerende VHS-spiller og jeg fant ikke filmen i bukta. Den må jo sees på Norsk selvfølgelig.

Tarzan er bare så ubeskrivelig bra. Tror jeg har sett den 9-10 ganger etter jeg kjøpte den på nytt som er drøye fem uker siden. Så den utallige ganger som barn. Det har alltid vært yndlingsfilmen min og er en jeg kan se på senga før jeg legger meg.

Tarzan - Son Of Man (http://www.youtube.com/watch?v=tKEiBmhwWrQ)

Zepur
23. november 2011, 01:04
Tror du har glemt hvor voldelig Pans labyrint er. Om noen blir skadet av å se den kan jo diskuteres, men det er definitivt ikke en film du viser til barn. Den inneholder blant annet en torturscene med en hammer, en fyr som får kuttet opp kinnet sitt med kniv, en drøy scene hvor en annen fyr blir slått ihjel i ansiktet med en flaske, og drapet på flere mennesker, inkludert en liten jente.
Ja, den var drøy selv i voksen alder. Det er 15 år på min utgave av Pans..


Da Studio Ghibli allerede er nevnt, kan jeg anbefale Det var en gang-seriene. Det er en fransk TV-serie som tar for seg kroppen (http://www.imdb.com/title/tt0284735/) og mennesket (http://www.imdb.com/title/tt0264244/). Det er også noen nye sesonger hvor tema er bla. verdensrommet og oppdagere.

kn^tte
23. november 2011, 01:09
Det motsatte av animasjonsfilm er tegnefilm, sett bort i fra spillefilm.


Tarzan - Son Of Man (http://www.youtube.com/watch?v=tKEiBmhwWrQ)

Tegnefilm er selve starten på animasjonsfilm, og er tvert i mot ikke det motsatte av animasjon.

Animasjon kan være så mangt: Pixilasjon(animere mennesker og ting som opprinnelig er levende), Stop-Motion(gi liv til ting som ikke originalt er levende, som dukker, plastilin, etc), 3D-animasjon (Shrek, Toy Story etc), 2D-Animasjon (Tv-serien Code Monkeys blant annet), Klassisk tegnefilm (Snøhvit, Løvenes Konge etc), Rotoscoping (Hvor man først filmer med kamera og tegner over, feks. A Scanner Darkly), eksperimentell (feks med Sand, Post-it lapper, ketchup etc)

Det motsatte av animasjon vil i ordets rette betydning være noe som ikke har liv, eller å ta liv, da ordet animasjon betyr "å gi liv" (til noe som nødvendigvis ikke har det fra før). Selv om vi i filmens verden nok kan kategorisere spillefilm / live-action som det "motsatte".

McVik
23. november 2011, 02:11
Alt av "gamle" disneyfilmer, og stort sett ikke noe av det mølet som kommer ut idag. Løvenes konge, Mulan, etc.
Også har du jo gode gamle pixar, med ToyStory og ikke minst Småkryp!

Utrolig hvor mye "voksen" humor det er i diverse filmer fra bl.a Disney. Humor man ikke skjønte som barn, som er genialt nå!

norseToon
23. november 2011, 02:36
Prinsen av egypt er en fantstisk film med fantastisk musikk. Man trenger ikke være kristen for å nyte dette eventyret.

bloodshotEyes
23. november 2011, 03:19
Hvis du vil ha noe nytt, er Toy Story 3 den beste barnefilmen jeg har sett de siste 10 åra.

Syns nesten det blir feil å kalle den barnefilm, da voksne kan like den like mye, om ikke mer enn barn