PDA

View Full Version : Hjelp! Har blitt truet med å bli kasta ut!


jegermeg
18. januar 2011, 14:56
Jeg har allerede skreven en sak om dette på lov og rett. Men nå har situasjonen blåst ut i dimensjoner. Jeg skal her prøve å forklare alt sammen. Jeg kommer også til å gjøre det mest mulig nøytralt. Jeg skal ikke skrive noe som ikke er sant, som vinner min sak. Jeg trenger virkelig alle råd jeg kan få!

Denne saken starter i august. Jeg flyttet til Fredrikstad. Dagen jeg kom hadde jeg ett møte med huseiern. Vi gikk gjennom kontrakten til huset blant annet.

Det var særlig 2 krav de stilte til de som skulle flytte inn i dette huset, som de la særlig vekt på. Disse kravene var:

- At man var en seriøs student som ville gjøre det bra på skolen
- At man var renslig, og ryddig.

De nevnte også at de som hadde bodd der året før, var så "rotete" at de måtte starte med ukentlig kontroll for å holde styr på rotet. Da tenkte jeg: "Herregud for noen slasker det måtte ha vært, der må det ha sett helt jævlig ut". Det skal vise seg at jeg mest sannsynlig tok ganske heftig feil der ja.

Nå har det gått ca ett halvt år. Vi som bor i huset, ble innkalt på ett møte. Alle måtte delta. Dette møtet gikk ut på renhold, det kom ikke som noen bombe egentlig. Dama fortalte hvor misfornøyd hun var med vasken den siste tiden. Konsekvensen av det var at hun skulle starte med ukentlige inspeksjoner på mandager, av vår "pliktige" vask som vi har på søndager. Alle har ett fellesrom hver, som går på rundgang.

Igår hadde hun sin første inspeksjon, og vasken var jo såklart ikke bra nok. Måten hun sa det til meg på var ved å henge opp en post-it lapp på døra på rommet mitt. Som lød ordrett:

Inspeksjon 17.01.11, ikke godkjent :(

Punkt 1: Støvsugeren finner du i kottet.
Punkt 2: Støvtørk for dårlig.
Punkt 3: Ikke tømt asken i peisen.

Senere på dagen fikk jeg også en SMS, som lød:

Jeg kommer innom dere i morgen formiddag for å sjekke at stua er rengjort. Meget skuffende å se at vårt møte ikke blir fulgt opp som avtalt.

Jeg måtte jo bare svare på denne. Jeg svarte:

Vet du hva, dette syns jeg går litt for langt. Jeg støvsuget i går, men det var mørkt ute, det er heller ikke spesiellt mye lys i stua her, så det så rent ut. Idag når jeg kom hjem fra skolen, skinta sola inn i stua, så da at det var litt støv her og der likevell. Jeg har tørket det bort nå, men så ille var det ikke.

Da fikk jeg ett svar temmelig kjapt som satt meg helt ut:

Nå har du brukt opp vår velvilje. Enten skjerper du deg eller flytter ut. Vi har hatt samtale med hun som har flyttet ut av bofellesskapet og sitter inne med opplysninger om deg.

For det første. Å true meg med å bli kasta ut på en enkel SMS syns jeg blir veldig useriøst. Det jeg skrev i meldingen var ikke frekt. Jeg skrev bare hvorfor jeg ikke hadde rengjort så bra.

For det andre. Det siste som står i den meldingen vet jeg ikke åssen jeg skal tolke en gang. "opplysninger på deg". Er det en tom trussel, på å få meg til å lystre? Prøver hun å skremme meg? De opplysningene kan uansett ikke være særlig alvorlig ettersom jeg bor der enda. Å hvis det er noe alvorlig, er merkelig at de ikke har fortalt noe. Dessuten, hva hadde dette med saken å gjøre i utgangspunktet?

Det jeg vet at hun jenta som bodde der før, ikke likte meg særlig godt. Hun var ekstremt sær, og ryddig. Støv på hjernen. Hun var aldri med på komprimisser på noe som helst som kunne gjøre situasjonen bedre. Men når hun hadde besøk av kjæresten, pulte de så høyt inne på rommet at nabohuset kunne høre dem. Hun flyttet heldigvis ut. Det er godt mulig hun har fortalt ett eller annet dritt om meg, jeg vet ikke.

Etter jeg fikk denne meldingen ringte jeg henne. Jeg gadd ikke å ta en slik diskusjon over SMS. Da ville hun helst ikke prate. Så jeg fikk til ett møte. Som blir i morgen, mannen hennes skal også være med. Jeg tviler på at dette møtet blir særlig koslig.

Hun har også vært inne i huset og sett hvordan det ser ut der. Uten å si ifra på forrån. Dette er ikke lov. Man skal si ifra i god tid. Hun har tilogmed vært inne på soverommet mitt, det vet jeg fordi når vi hadde dette møtet, spurte hun meg om jeg hadde funnet nøkkelen til rommet mitt. Den eneste måten hun kan finne ut av det på er å åpne døra til rommet mitt og sjekke døra på innsiden. Det liker jeg så absolutt ikke! Dessuten, det er ikke hennes sak hvor den nøkkelen er så lenge jeg bor der. Det er hennes sak når jeg flytter ut, hvis nøkkelen ikke er der, da. Da kan hun klage og kreve erstattning. Nå er det JEG som bor den. Nøkkelen ligger forresten hjemme hos min mor, trygt i nøkkelskapet.

Vi som bor i huset er forresten fornøyd med hvordan vi har det. Vi har ingenting på hverandre og trives sånn som det er der nå. Det er ingen grunn for at hun skal blande seg. Hennes argumenter for denne inspeksjonen er forresten:

Agrument 1: For å øke våres trivsel. (Vel, vi har det bra som det er.)
Argument 2: Fordi hun mener at det er fare for skade på huset når det er møkkete, og det er forsåvidt sant. Men det blir ikke skade på huset fordi det er litt støv her og der. Jeg betaler fakatisk over 4000kr i månden for å bo der. Jeg betaler ikke 4000kr i månden for å være hennes hus-vedlikeholder.

Det som er så utrolig trist er at de andre er enige i meg. Men de tørr ikke å gjøre noe med det. Og det er trist. Det var ikke noe god stemning på søndag mellom oss pga dette. Det var sånn her: "Ikke bruk kjøkkene/dusjen i kveld, det må være rent til hun kommer å sjekker i morgen."

Jeg må jo også få med det jeg har gjort "galt" hittil:
* Jeg har ødelagt en rist til ovnen. Det at jeg ødela den var ikke det som plagde henne, men at jeg ikke sa ifra om at jeg hadde ødelagt den. (Fordi dette sto i kontrakten.) Når jeg leste det i kontrakten tenkte jeg mer på litt større ting som kjøleskap, en sofa, kanskje TV? osv. Ikke en rist!!
* Når vi flyttet inn lå det laken på sofaen i stua. Jeg fjernet dette å la det i klesskapet mitt. Ettersom tiden gikk glemte jeg at det var fra stua. Så jeg brukte det på senga mi. Og hun måtte jo selvfølgelig etterlysa det akkurat den uka jeg hadde det på senga mi. Så ble hun også sint.
* Nøkkelen til døra mi ligger hjemme hos mamma. Det ble hun sint for på møtet vi hadde nå nettopp.

Så nå freaks!

Hva hadde dere gjort i denne situasjonen?
Hva slags rettigheter har jeg?
Hvordan lover gjelder her?
Jeg kan gå med på kompromisser. Har dere noe forslag til det?
Kan jeg gå til avisa hvis jeg blir kastet ut? For blir jeg det, skal jeg gjøre alt i min makt for å lage ett helvete for henne.
Hvordan bør jeg gå frem i morgen?
Hva burde jeg ikke gjøre/si?
Har dere hørt om noe lignende før?
Burde jeg si at de andre er enige i meg? Selvom de egentlig ikke tørr å stå frem?

Jeg er en person som har problemer med å slikke ræv. Og jeg sier ting akkurat som det er. Denne dama er hårsår av episke dimmensjoner. Det er to utrolig dårlige kombinasjoner. Jeg klarer bare ikke holde meg. :/

Jeg beklager eventuelle skriveleifer. Det er sikkert en del av de her. :P

Jazzy Fizzle
18. januar 2011, 15:04
Du har jo alle argumenter mot hu drittkjerringa. Burn bitch!

Beklager dårlig svar, men høres ikke kult ut å leie av de... Interessant

- Finnes ikke noe annet sted å leie da?

griped
18. januar 2011, 15:06
Skatter hun av disse inntektene hennes?

Bmariuz
18. januar 2011, 15:08
Om du har fast jobb så kunne du vel tatt opp et boliglån og kjøpt deg et hus/leilighet? Blir jo litt dyrere i mnd, men da slipper du å gi bort penger. Da har du ingen forpliktelser, ingen nazi huseier og eget hus/leilighet.

caperno
18. januar 2011, 15:09
Ta kontakt med leieboerforeningen (http://www.lbf.no/). De kan nok hjelpe deg på vei. I utgangspunktet så er det ikke så enkelt for en huseier å kaste ut leietaker, og dette høres iallefall helt grunnløst ut. Kastet ut fordi man slurver på vasken? Nei, her har du nok all rett på din side. Men send en skriftlig henvendelse til lbf så snart som mulig.

vangsfreaken
18. januar 2011, 15:11
høres ut som ei skikkelig drittkjerring, få med deg de andre så går det nok bra;)

Tryllestav
18. januar 2011, 15:12
Hvis det er mulig, så ville jeg funnet meg et annet sted og bo.
Jeg er 100% enig med deg. Ikke særlig hyggelig å bo et sted der huseier blir sint for hver minste filleting :(

Lykke til!

jegermeg
18. januar 2011, 15:14
Er det noen som kan hjelpe meg med å skrive ett skikkelig formellt brev til LBF? Jeg er ikke så god på å formulere meg. Jeg er enda dårligere muntlig, så det møtet kan bli interresant.

Hvis det er mulig, så ville jeg funnet meg et annet sted og bo.
Jeg er 100% enig med deg. Ikke særlig hyggelig å bo et sted der huseier blir sint for hver minste filleting :(

Lykke til!

Hehe, jeg driver å ser etter ett nytt sted å bo nå. Han ene som jeg bor med, som også er dritt lei av denne behandlingen er med. Men hittil har vi bare funnet umøblerte steder. Men har snakket med min mor nå, og forklart situasjonen. Hun har sagt at hun kan fikse møbler til både meg og han andre. :)

Men på en annen side. Hvis det viser seg at det kan bli vanskelig med å kaste meg ut. Så er en liten jævel inni meg som sier: "Bli så lenge du kan og driv henne vannvidt." :P

Taurean
18. januar 2011, 15:17
Du må få med deg riktige instanser, finn ut dine krav og hvem som kan hjelpe deg. Spør på politihuset om du kan levere inn anmeldelse på ho fordi ho går rett inn på rommet for å sjekke om du har rydda. Har du lov til det, så må du true ho med det.

Hadde ikke hatt noe respekt for et menneske som hadde behandla meg på den måten.

Jeg forstår at det er lett å sitte og skrive det over nett til en ukjent person, men har vært igjennom litt av dette selv. Du må bare vurdere om dette er en kamp som er verdt å ta opp. Ho har ikke balletak på deg! Det er ikke lov å kaste ut folk for hvilken som helst grunn!

jegermeg
18. januar 2011, 15:20
Du må få med deg riktige instanser, finn ut dine krav og hvem som kan hjelpe deg. Spør på politihuset om du kan levere inn anmeldelse på ho fordi ho går rett inn på rommet for å sjekke om du har rydda. Har du lov til det, så må du true ho med det.

Jeg forstår at det er lett å sitte og skrive det over nett til en ukjent person, men har vært igjennom litt av dette selv. Du må bare vurdere om dette er en kamp som er verdt å ta opp. Ho har ikke balletak på deg! Det er ikke lov å kaste ut folk for hvilken som helst grunn!

Nei, jeg håper jeg har noen lover på min side her. Og kanskje noe rettigheter også. For jeg studerer, blir jeg kastet ut kan dette året være helt bortkastet.

Blåskimmelost
18. januar 2011, 15:24
Som nevnt tidligere er det nok lbf som er det beste her, men jeg må uansett påpeke en meget viktig ting. Du har etter husleielovens § 9-8 adgang til å protestere på en eventuell oppsigelse. Denne protesten må skje skriftlig og innen en måned, og det faller da på utleier å ta saken videre. Det kan selvsagt hende at huseier ønsker å heve kontrakten, men jeg kan ikke se at middelmådig vasking skal være grunn nok til det.

Pandabjørn
18. januar 2011, 15:36
Jeg kan godt hjelpe deg å formulere ett brev, rett og slett fordi jeg har vært borti dritthuseiere før, og jeg vet hvordan det er. Ta kontakt på pm om du er interessert :)

the captain
18. januar 2011, 15:38
Legg litt pornoblader rundt omkring, og heng noen fine plakater av lettkledde mennesker på veggene. Hun sure kontrollerende huseieren vil sikkert hate dette mer enn pesten, men det er jo fullt lovlig å gjøre. Heng gjerne opp litt plakater av bob marley, cannabisblader, sett noen spritflasker og en bong på bordet osv.
Hadde dette vært meg hadde jeg gått inn for å bli hatet av husseier, men å ikke gjøre noe som brøt med noen lover eller regler.

Donkeybrain
18. januar 2011, 15:39
Er hun milf? Uansett, greit å ha en god tone med eieren :)

Phenobix
18. januar 2011, 15:40
Hun har ikke lov til å sette en fot innenfor døra deres en gang. Det skal sinnsykt mye til for å kunne kaste ut noen.
Kontrakten gjelder IKKE over loven.

Mamma og pappa leide ut litt av huset til en fyr for flere år siden som slutta å betale leie fordi han skulle i fengsel noen måneder. Ikke en gang da var det lov for dem å kaste han ut eller i det hele tatt sette en fot i leieligheten.

Dead Maple
18. januar 2011, 15:45
Heh, hun skulle ikke ha eid huset jeg bodde i 1 år som student sammen med 2 klassekamerater. Det så regelmessig ut som et reint helvette, å det på visning for andre studenter som skulle overta etter oss. Dog under russe tiden når huset ble brukt til div fester osv, å da kom huseier tilfeldigvis med studenter som kanskje skulle flytte inn etter oss mens det lå klær, tomflasker, ølbokser +++ over hele gulvet XD

Men som sagt før: Skal litt til for at hun får kasta deg ut uten spesiell grunn. Å LBF kan være en god ide ;)

Blåskimmelost
18. januar 2011, 15:46
Hun har ikke lov til å sette en fot innenfor døra deres en gang. Det skal sinnsykt mye til for å kunne kaste ut noen.
Kontrakten gjelder IKKE over loven.

Mamma og pappa leide ut litt av huset til en fyr for flere år siden som slutta å betale leie fordi han skulle i fengsel noen måneder. Ikke en gang da var det lov for dem å kaste han ut eller i det hele tatt sette en fot i leieligheten.

Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.

Pandabjørn
18. januar 2011, 15:48
Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.

Dette gjelder ved brann, vannlekasje og andre alvorlige tilfeller hvor det er direkte risiko for skader på utleieboligen.

olaPola
18. januar 2011, 15:48
Ikke f om jeg hadde funnet meg i en så streng/bitchy huseier. Tagg en diger kukk på en vegg og finn et sted der du har mer tøyelige regler på dagen.

robinyo
18. januar 2011, 15:49
Hei TS kan du oppdatere oss om hvordan det går på møtet ditt i morgen? Hadde vært intressant å lese hva som skjedde på ditt kommende møte :)

Lykke til

Blåskimmelost
18. januar 2011, 15:53
Dette gjelder ved brann, vannlekasje og andre alvorlige tilfeller hvor det er direkte risiko for skader på utleieboligen.

Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.

Phenobix
18. januar 2011, 15:53
Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.

Det var 15 år siden ca.

Pandabjørn
18. januar 2011, 15:55
Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.

Om du leser tråden så ser du at her har det ikke vært noe varsling. Hun låser seg inn i leiligheten mens folk ikke er hjemme. Hun fremsetter også direkte krav om å komme på ukentlige sjekker for å sjekke renhold. Dette finns det ingen lov i verden som gir henne tillatelse til. Du må gjerne grave fram en om du vil

Dæng
18. januar 2011, 16:16
Jeg er leier og utleier. Som utleier, kan jeg ikke gå inn til de som leier hos meg. Jeg må alltid avtale når jeg kan komme på besøk.

Snakket med han jeg leier av, han sier det samme. Han kan ikke gå inn i leiligheten jeg leier uten min tillatelse.

OT: Ja jeg eier en leilighet, men bur i en annen by pga studier. Så slipper dere å spørr.

Blåskimmelost
18. januar 2011, 16:17
Om du leser tråden så ser du at her har det ikke vært noe varsling. Hun låser seg inn i leiligheten mens folk ikke er hjemme. Hun fremsetter også direkte krav om å komme på ukentlige sjekker for å sjekke renhold. Dette finns det ingen lov i verden som gir henne tillatelse til. Du må gjerne grave fram en om du vil

Nå tror jeg vi snakker om to forskjellige saker her. Jeg skrev dette som et svar til Phenobix og det han sa om at de ikke hadde noen mulighet til å gå inn i huset, jeg er selvsagt enig i at det i trådstarters tilfelle ikke er anledning til å dukke opp på uanmeldte inspeksjoner. Jeg er også enig i at en inspeksjon av den art huseier i trådstarters tilfelle ønsker er helt bak mål. Jevnlig tilsyn er det derimot ingenting som står i veien for, men ukentlig virker å være for ofte, og det er heller intet som tyder på at et krav om at det skal være 100% skinnende rent hele tiden er gyldig.

Pandabjørn
18. januar 2011, 16:19
Nå tror jeg vi snakker om to forskjellige saker her. Jeg skrev dette som et svar til Phenobix og det han sa om at de ikke hadde noen mulighet til å gå inn i huset, jeg er selvsagt enig i at det i trådstarters tilfelle ikke er anledning til å dukke opp på uanmeldte inspeksjoner. Jeg er også enig i at en inspeksjon av den art huseier i trådstarters tilfelle ønsker er helt bak mål. Jevnlig tilsyn er det derimot ingenting som står i veien for, men ukentlig virker å være for ofte, og det er heller intet som tyder på at et krav om at det skal være 100% skinnende rent hele tiden er gyldig.

Da er vi egentlig enige da =)

Corky
18. januar 2011, 16:22
Men husk å opptre "anstendig" og ikke finn på noe dumt ovenfor utleieren.

Dog send et godt formulert brev til LBF. Og husk å send/gi utleieren en kopi av brevet.

Da roer hun seg nok ned en stund.

Omaha
18. januar 2011, 16:29
Jeg hadde sagt klart ifra på en ordentlig måte om at hun ville bli anmeldt til politiet neste gang hun satte foten innenfør døren, det er faktisk straffbart. Ser jo at dette er ett problem som gjentar seg da du hadde en annen tråd om dette også, ring leieboerforeningen imorgen når de åpner så vil du få informasjon om hvordan du går fram videre. Uansett om du vil fortsette å bo der eller ikke.

legalize_it
18. januar 2011, 16:34
Be hu om lage mat til deg å vaske klærne dine, skal hu leke morra di så får hu gjøre noen av drittjobbene og.

Spankyboii
18. januar 2011, 16:40
Legg litt pornoblader rundt omkring, og heng noen fine plakater av lettkledde mennesker på veggene. Hun sure kontrollerende huseieren vil sikkert hate dette mer enn pesten, men det er jo fullt lovlig å gjøre. Heng gjerne opp litt plakater av bob marley, cannabisblader, sett noen spritflasker og en bong på bordet osv.
Hadde dette vært meg hadde jeg gått inn for å bli hatet av husseier, men å ikke gjøre noe som brøt med noen lover eller regler.

Det inntrykket jeg har fått av huseier hittil tilsier meg at dette ikke vil forbedre forholdene en meter. Det vil ikke funke litt engang.
Vis du kan burde du flyttet til en annen plass med noen som ikke er så nazi.

Vis du ikke vil flytte så bør du jo følge rådene de andre har gitt. Evt. ta en prat med hun (ikke at jeg har stor tro på dette, men verd et forsøk, selv om det kan gjøre ting verre)

Matthiesen
18. januar 2011, 16:41
Tips:

Dere lager en stor plakat på veggen som dere skriver:
Vi i leilighet XA er fornøyde med renholdet som har vært denne uken, og er alle tilfreds med arbeidsfordeling og utføring" (noe i den gaten).

Så signerer dere den hver uke med dato helt til hun gir seg i å blande seg inn. Da sitter hun bare igjen med slitasje-argumentet, hvor du henviser til depositumet. Husk også å fortelle henne at du ønsker at alle inspeksjoner skal være avtalte med dag og tidspunkt, med andre ord forby henne i slike "innbrudd".

Pandabjørn
18. januar 2011, 16:48
Jeg syns absolutt ikke de skal være redde for at saken skal bli verre. Sålenge de oppholder seg på riktig side av loven så har det lite eller ingenting å si hvor lite huseier liker dette. Da mener jeg ikke at de skal provosere huseier med vilje, men stå på sine krav. Man skal ikke la andres idioti bestemme hvordan man skal oppføre seg.

Det vil heller ikke kunne bli særlig mye verre enn det er per dags dato, da huseier allerede har tatt for seg en rekke rettigheter som hun ikke har krav på. Det kan med andre ord bare bli bedre fra slik det er nå.

Det som er viktig er å opplyse huseier hvilke lover og rettigheter som finns, dette gjøres først med henvendelse til huseier. Nekter de å ta husleieloven til etterrettning, bør og skal man gå videre dette for å sette en stopper for dette. Så lenge man har husleieloven på sin side, så vil ting bli satt en stopper på uansett på ett eller annet tidspunkt. Dette er ikke en sak trådstarter kan tape, det er en vinn vinn situasjon og jeg oppfordrer deg til å ta i bruk de rettighetene du har krav på.

Som nevnt i den tidligere tråden din så kan du etterhvert faktisk bytte låsen på døra om ikke hun slutter å låse seg inn mens dere ikke er hjemme. Dette kan dere trekke fra på husleia, hun kan gjerne også her bare nekte så mye hun vil, men det kommer hun ikke langt med. Du har husleieloven på din side og du har INGENTING å frykte. Ikke tenk på at huseier blir sur, det er ikke ditt problem.

AwesomeO
18. januar 2011, 17:03
Gå til nærmeste fengsel og be en av de innsatte som snart skal ut om de vil tjene litt penger (eller bare øl) så skal du se at problemet blir løst.

Hadde selv blitt glad for det =P

Nekran
18. januar 2011, 17:13
Sett deg inn i husleie-loven, og vift med den dersom hun prøver seg på noe. Det er faktisk ganske interessant lesestoff også :)

Halalgeir
18. januar 2011, 17:16
Åkei
Hvis du har tenkt å være vanskelig med dette, noe jeg syns du skal, gjør følgende:

Vask leiligheten godt en gang og ta BILDER AV ALT! Hvis det er slitasje og ødelagte ting hun er redd for kommer hun garantert til å kreve penger av dere når dere i fremtiden kommer til å flytte ut. Da er det fint å ha dokumentasjon på hvordan ting var da dere flyttet ut. Særlig hvis hun ønsker å være vanskelig. Noter ned alt det som er ødelagt allerede slik at hun ikke kan kreve dere for reperasjon av dette.
Hold alt av møter utefor leiligheten. Hun har ingenting inne hos dere å gjøre. Vær saklig og voksen i all komunikasjon med henne. Barnslige forsøk på å ta igjen kommer garantert bare til å slå tilbake på dere selv.

Pandabjørn
18. januar 2011, 17:21
Take it or leave it =)

--------------------------------------------------------------------------

Kjære huseier.

Jeg velger nå å sende dere nok en mail angående tvisten om renhold som har oppstått. Jeg henviser fremdeles til tidligere samtaler og mail hvor vi har forsøkt å ordne dette på en ryddig måte. Det virker på oss utifra de svar vi har fått, at dere ikke er interessert i å finne en felles løsning på det hele. Derfor har vi leieboere nå lest gjennom husleieloven, og vi står fortsatt på at det er vi leietakere som har loven på vår side i denne saken. Dere må gjerne være uenig, men vi håper at dere vil respektere det regelverket som er satt ifølge husleieloven.

Vi vil derfor nå referere til to punkter fra husleieloven.

Kapittel 1:

§ 1-2. Ufravikelighet.

Det kan ikke avtales eller gjøres gjeldende vilkår som er mindre gunstige for leieren enn det som følger av bestemmelsene i loven her.

Her vil vi gjerne påpeke punktet i vår husleiekontrakt, hvor dere har utarbeidet ett punkt hvor dere gir dere selv rettigheter til å komme på inspeksjons uanmeldt. Dette er ett punkt som vi ikke reagerte særlig på ved inngåelse av kontrakten. Men nå i ettertid føler vi at dette punktet har blitt en stor belastning for oss, og vi velger derfor å ta for oss våre rettigheter som står ganske klart svart på hvitt over her. Vi har prøvd å komme til en enighet, men da dere nekter å inngå noen som helst form for kompromiss ser vi ingen andre muligheter av å benytte oss av de rettigheter som er gitt oss i husleieloven.

Vi vil derfor advare dere om å fortsette å låse dere inn i leiligheten mens vi ikke er hjemme, vi vil heller ikke lenger godta en ukentlig sjekk av renhold hjemme hos oss. Om dere har lyst å komme på inspeksjon ber vi dere være vennlig å følge de framgangsmåter som er satt i følge husleieloven. Blir ikke dette fulgt ser vi oss nødt til å ta denne saken videre til husleieforeningen for å få bukt med våre problemer.

Kapittel 5:

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet.

Leieren plikter i nødvendig utstrekning å gi utleieren eller utleierens representant adgang til husrommet for tilsyn.

Leieren plikter å gi utleieren eller andre adgang til husrommet i den utstrekning det trengs for å gjennomføre pliktig vedlikehold, lovlige forandringer eller andre arbeider som må utføres for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig. Medfører arbeidene ulempe for leieren, kan leieren kreve avslag i leien etter § 2-11 annet ledd forutsatt at ulempen ikke er ubetydelig. Bestemmelsen i forrige punktum gjelder ikke dersom mangelen beror på forhold på leierens side.

Leieren skal ha melding i rimelig tid før det foretas tilsyn eller vedlikeholdsarbeider. Før arbeider som nevnt i § 5-4 påbegynnes, skal leieren ha melding med frist som nevnt i § 9-6 første ledd. Bestemmelsene i første punktum gjelder ikke hvis det er nødvendig med tiltak for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig, og det ikke er mulig å varsle leieren.

Her er nok ett utdrag fra husleieloven, hvor det igjen står nøye beskrevet hvilke retningslinjer dere har å forholde dere til ved eventuelle inspeksjoner av leiligheten. Dere må nok en gang komme på tilsyn, men ikke for vanlig allminnelig husrot, dette vil vi motsette oss. Har dere derimot andre grunnlag for å komme å sjekke leiligheten ber vi dere igjen gi oss beskjed på god tid i forhånd slik at dette er avklart på forhånd. Det vil ikke bli aktuelt med ukentlige tilsyn, dette kommer vil også til å motsette oss.

Er dere uenig med vår tolkning av husleieloven ber vi dere ta kontakt med husleieforening for svar om hva slags rettigheter dere har og ikke har.

Med en fortsatt vennlig hilsen.

xxxxxxxx

Ser at det er ett par små skrivefeil her og der, så anbefaler deg å lese igjennom før du eventuelt sender.

Bombasa
18. januar 2011, 17:42
Pandabjørn saves the day!

Nice job. :)

Kvenild
18. januar 2011, 17:52
Jeg ville ha sendt mailen til Pandabjørn jeg..

Hadde selv en huseier som tok seg inn i våres hybler for å se om vi hadde skadet noe eller om det var vasket osv...
Jeg gikk til lensmannen jeg, forklarte han situasjonen vår og han tok en telefon og deretter så vi ikke noe mer til henne før skoleåret var over :)

Bercedes-Menz
18. januar 2011, 18:12
Og som en nevnte tidligere, sjekk om de faktisk skatter av leieinntektene. Veldig mange gjør ikke dette, og det er skatteetaten VELDIG interessert i å få greie på. Eneste utleie som er skattefritt er leilighet i samme hus som man bor selv, og den må være under 50% av boligarealet.

Daybreak
18. januar 2011, 18:39
Ikke finn deg i det, men snakk rolig å modent på møtet. Forklar deg saklig og ikke kom med usaklige kommentarer da dette ikke vil hjelpe deg. Å irriterre henne kan du gjøre på andre måter en rett i fleisen på henne. Så lenge du har loven på din side kan du gjøre mye faenskap, bare hold deg saklig under diskusjoner / møter om eventuell utkastelse.

MyDarkSide
18. januar 2011, 18:45
Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.

nødvendig tilsyn en sjelden gang ja! pr uke er det bare å nekte,
og vedlikhold går under arbeid som huseier skal gjøre i leiligheten!

Hus eier har her ikke noe grunnlag for utkastelse!

Meld deg inn i leieboerforeningen, og send dette til dem!

Blackkoz
18. januar 2011, 18:46
Bare å ignorere kjerringen.

Hun har ingen rett til å kreve noe som helst, så lenge leiligheten ser normal ut (hvem har da ikke litt støv i stuen?)

Og før hun i det heletatt skal kunne vurdere å kaste deg ut, så SKAL du ha en skriftlig advarsel som er underskrevet.
og regelbruddet skal være av den grad som gjerne tolkes som alvorlig i henhold til kontrakten.


Enkelt og grett =)

jegermeg
18. januar 2011, 22:02
En liten oppdatering.

Jeg har nå snakket med politiet her i Fredrikstad, var en tur på politistasjonen tidligere idag. Hvor jeg forhørte meg om hvilken lover som gjelder hva. Politikonstabelen ble helt satt ut av hvordan vi bli behandlet. Jeg mener selv at jeg forklarte situasjonen veldig objektivt. Jeg sa ingenting som ikke var sant som kunne vinne min sak. Det vil jeg uansett tape på senere.

Uansett. Politidama tilbydde seg å ringe henne å fortelle henne at slik kan hun ikke holde på. Og at det strider mot utleieloven. Hun sa faktisk dette ordrett: "Om du ikke har vasket stua godt nok, skal hun bare drite i."

Men ja, jeg sa til politidama at jeg ville snakke med huseieren først.

Nå har jeg sendt henne en sms hvor det står at jeg sender henne en mail iløpet av kvelden / morgen dagen. Så kan vi ta det derifra, evt ta ett møte.

Bombasa
18. januar 2011, 22:05
Jegermeg, fortsett å hold oss oppdatert.

Vil høre hvordan denne saken ender .. :)

Matthiesen
18. januar 2011, 22:09
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.

pontiac
18. januar 2011, 22:17
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.

Hvordan kan du mene det. Han har loven på sin side.
Selv om utleier prøver gjør mer radikale ting, så vil det snart gå under andre lovbrudd, som kan straffefølges.

Hva går det av folk som sier at man bare skal la ting gå sin gang og ikke gjøre noe. Heller prøve å ordne opp med leietaker og gjøre som man blir bedt om.
Tøffelhelter!!

Mandokir
18. januar 2011, 22:17
Hvorfor det? Kanskje greit å begrunne hvorfor man skal holde politiet unna når man har loven på sin side?

gamernuub
18. januar 2011, 22:23
Synn at hu skjerringa er en bitch fordi du har en veldig god sak her !

Hørte du sa at du ikke var så god muntlig så kanskje det hadde vært en ide og gi henne et formelt brev bare så hun veit hva du tenker uten at hun trur du er forbanna(forde om du er det xD).

Lykke til !:bergenser:

Pandabjørn
18. januar 2011, 22:53
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.

Dagends dårligste råd. Han har jo loven på sin side 100%. Det er ikke mye huseier får gjort fra eller til når hun bryter loven.

Dæng
18. januar 2011, 23:08
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.

Ja la oss heller gå rundt og finne oss i alt. Det rådet ditt kunne du ha spart deg for. Han har loven på sin side, og er plaget med at utleier holder på som utleier gjør. Det smarteste han kan gjøre da, er å snakke voksent og fornuftig med utleier, og hvis det ikke går. Ta kontakt med Politiet.

jegermeg
18. januar 2011, 23:19
Her er brevet. Er det greit nok? Har brukt en god stund på det. Noe jeg kan gjøre bedre, og ser dere noe i dette brevet som kan være direkte frekt?

##############################

Heisann ********!

Jeg vil med dette brevet prøve å forklare hvordan jeg opplever en del ting her på huset. Mest med tanke på deg. Jeg kommer nok til å være litt direkte, men det er nå sånn jeg er. Det er ingenting i dette brevet som er frekt ment verken mot deg, eller ****. Bare så det er sagt. Jeg er oppdratt til at når jeg føler noe er galt, forteller jeg det som det er. Det burde dere tolerere og respektere. Jeg syns dere er utrolig greie å ha med å gjøre når alt er som det skal. Derfor må vi prøve å få det sånn igjen. Så er det sagt også.

Det første jeg vil starte med er det første møtet vi hadde i sommer, når dere hadde visning for meg og når vi gikk gjennom leiekontrakten. Det var spesielt tre ting som var viktig for dere.

Disse punktene var:
* At vi var seriøse, og tok studiene seriøst.
* At vi var hygeniske, og holdt orden.
* At vi ikke festet og røyket.


Jeg personlig føler at jeg holder alle de kravene. Det som har kræsjet med oss er hva vi ser på som rent og ryddig. Dette er en subjektiv greie og det fins ikke noe fasitsvar. Men det spiller ingen rolle, av grunner som kommer lenger ned i brevet. De to andre punktene i det dere la vekt på for å bo her, holder jeg også.. Jeg ligger 1% unna i snitt i fysikk. Ikke røyker jeg eller har festet noe særlig her heller.

Først vil jeg starte med denne meldingen jeg fikk av deg igår. Den lød som følger:

Nå har du brukt opp vår velvilje.
Enten skjerper du deg eller flytter ut.
Vi har hatt en samtale med de som har flyttet ut
av bofellesskapet og sitter inne med opplysninger om deg.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg skjønner ikke hva jeg skrev i den meldingen før den SMS'en som kunne oppfattes som frekt. Ikke skjønner jeg hva du mener med "brukt opp velvilje" heller. Har jeg gjort noe galt tidligere som er så ille? Tolerer dere bare en feil, så fyker man ut? Jeg syns du skal spare deg for slike indirekte trusler, spesielt over SMS.

Den andre delen av SMS'en vet jeg ikke helt hvordan jeg skal tolke. Men jeg føler at det er en trussel. Jeg vet ikke åssen "opplysninger" du sitter med om meg. Alt jeg vet er at det er bare en person som har flyttet ut herifra, å det er *******. Jeg vet ikke hva hun kan ha sagt om meg. Alt jeg vet er at hun var utrolig pirkete, og hun viste ingen interesse av å gå med på noen kompromisser heller. Å jeg føler det at det er utrolig teit å flytte inn i ett bokollektiv med andre når hun kun kan akseptere å få det sin egen vei. Dessuten, hvis hun har sagt noe om meg, som er negativt. Sier det mer om henne enn meg. Hun var ikke akkurat så hensynsfull selv. Hver gang hun hadde kjæresten sin på besøk her. Koste de seg skikkelig inne på rommet sitt, hele natten, og de var alt annet enn diskre. Dette skjedde faktisk to ganger. Den siste gangen hadde jeg tenkt å fortelle dere dette siden det ble litt for "mye av det gode". Men så skulle hun flytte, så da var det ikke så nøye. Opplysningene dere sitter på meg kan hvertfall ikke være så veldig alvorlig, for jeg bor jo her enda? Å hadde de vært alvorlig så burde dere sagt ifra? Hvis det er andre opplysninger dere sitter med på meg, som ikke har noe med leieforholdet å gjøre, er det totalt irrelevant.

Så nå, over til det som plager meg mest. Det er dette med inspeksjon! Når vi hadde møtet. Fortalte du at du hadde vært her å sett hvordan det var her mens vi har vært på skolen. Å at du ikke var fornøyd. Her vil jeg bare si det som det er. Du har faktisk ikke lov å gå inn i dette huset, uten å gi oss beskjed. Det skal også gies beskjed i god tid. Det er mulig du har gitt beskjed til de andre, men dette har ikke kommet fram til meg. Jeg er helt sikker på at du egentlig vet det. Men jeg skal få frem loven så du kan lese dette selv.

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet

Leieren plikter i nødvendig utstrekning å gi utleieren eller utleierens representant adgang til husrommet for tilsyn.

Leieren plikter å gi utleieren eller andre adgang til husrommet i den utstrekning det trengs for å gjennomføre pliktig vedlikehold, lovlige forandringer eller andre arbeider som må utføres for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig. Medfører arbeidene ulempe for leieren, kan leieren kreve avslag i leien etter § 2-11 annet ledd forutsatt at ulempen ikke er ubetydelig. Bestemmelsen i forrige punktum gjelder ikke dersom mangelen beror på forhold på leierens side.

Leieren skal ha melding i rimelig tid før det foretas tilsyn eller vedlikeholdsarbeider. Før arbeider som nevnt i § 5-4 påbegynnes, skal leieren ha melding med frist som nevnt i § 9-6 første ledd. Bestemmelsene i første punktum gjelder ikke hvis det er nødvendig med tiltak for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig, og det ikke er mulig å varsle leieren.

Her er ett utdrag fra husleieloven, hvor det står nøye beskrevet hvilke retningslinjer dere har å forholde dere til ved eventuelle inspeksjoner av huset. Dere må gjerne komme på tilsyn, men ikke for vanlig alminnelig husrot, det vil jeg ikke godta. Har dere derimot andre grunnlag for å komme å sjekke leiligheten ber jeg dere gi oss beskjed i god tid i forhånd slik at dette er avklart på forhånd. Det vil heller ikke bli aktuelt med ukentlige tilsyn, hvor du i tillegg truer med å sende vaskedame om du ikke er fornøyd, for Kr. 500 per gang. Her går du alt for langt. Jeg betaler 4000kr for å bo her.

Idag har jeg snakket med en rådgiver på høgskolen, jeg har snakket med politiet på politistasjonen i ********* og jeg har snakket med leieboerforeningen på telefon. Jeg har lagt fram saken så objektivt som mulig til disse instansene. Samtlige mener at det du holder på med ikke er akseptabelt. For sannheten er at det er ikke så ille her på huset. Det er selvfølgelig litt rot til tider. Men det må man regne med i ett hus hvor det bor 4 travle mennesker, og det er i 99% av tilfelle snakk om alminnelig husrot. Som du ikke har noe med, såfremt noen av de andre klager. Du har kun lov til å gripe inn hvis det er direkte fare for ødeleggelse/forfall etc.

Om inspeksjonen på mandag. Jeg så selv at det var en del støv på stua på mandag når sola skinte gjennom vinduet. Jeg prøvde å forklare hvorfor til deg, men det gikk tydeligvis ikke igjennom. Så jeg prøver igjen. Grunnen til dette støvet, var fordi jeg vasket på kvelden dagen før. Og som du vet like godt som meg, er ikke stua særlig godt belyst. Derfor så det rent ut på kvelden, men ikke på dagen. Da håper jeg vi har avklart det. Jeg syns også det var unødvendig å skrive: "Støvsuger står i kottet!" på lappen du hang på døra, dette ser jeg på som spydig sarkasme, og du er en voksen dame å burde være for god for sånt. Jeg vet utmerket godt at støvsugeren står i kottet.

Dette med nøkkelen til rommet mitt, som du også påpekte den dagen vi hadde møtet. Det er heller ikke noe du har noe med. Jeg leier dette huset, det er jeg som bor her. Det er jeg som bestemmer hvor den nøkkelen skal være sålenge den er tilbake dagen jeg flytter ut. Det går heller ikke utover noen andre om den nøkkelen ikke er her. Det er mitt problem. Det er også en ting til jeg stusser på med denne saken. Hvordan viste du at nøkkelen ikke sto i døra? Har du vært inne på soverommet mitt også uten at jeg har vært klar over det? Hvis du har vært det setter jeg pris på at du er ærlig å forteller det. For det syns jeg ikke er greit i det hele tatt! Er det noe som virkelig er privat, så er det soverommet mitt.

Dette med risten som jeg ødela. Jeg vet den situasjonen kom litt feil ut. Men jeg hadde ett tog å rekke, så jeg var stresset. Å jeg har bedt om unnskyldning for det. Uansett så mener jeg at du overreagerte. Jeg vet det står i kontrakten at vi skal kontakte deg hvis vi ødelegger noe. Men dette tolker jeg som en knust rute, en knekt sofa eller andre litt mer alvorlige kostbare ting. Ikke en rist til ett par hundrelapper. Så jeg syns faktisk jeg fortjener en beklagelse fra deg også. Du skjelte meg faktisk ut foran *****. Det var ikke spesielt gøy for meg. Det hele var en bagatell.

Vi som bor her. Vi er fornøyde med åssen vi har det her. Vi har ingenting vi ikke er fornøyd med. Vi syns ting funker bra her sånn som det er her nå. Å hvis det er noe vi er misfornøyd med om hverandre, er vi voksne nok til å si hva som plager oss, til hverandre. Du skrev det selv i kontrakten i avsnitt 14, punkt 8: "Husk du anses nå som voksen, mora di bor ikke her".

Du må gjerne si opp kontrakten. Men husk at leiekontrakten gjelder begge veier. Å dette brevet er som sagt, kun min mening om hele situasjonen, noe jeg må få lov til å fortelle om uten at du skal true meg eller komme med andre ufine kommentarer. Jeg har ikke gjort noe som helst som er så grovt eller alvorlig at du kan kaste meg ut. Å hvis du truer med det en gang til, akter jeg til å gå videre med saken til forliksrådet eller husleievistnemdaen. Slik behandling finner jeg meg rett og slett ikke i.

Du trenger ikke svare på mail. Jeg kommer til å printe ut denne mailen på skolen imorgen. Så kan vi gå gjennom denne mailen sammen i et møte med meg, deg og ***, når dere har tid. Tilfelle dere har noe å legge til. Jeg vil uansett at dere skal komme en tur, for jeg vil gå gjennom hele huset sammen med dere med tanke på slitasje, og jeg vil bilde-dokumentere det med kameraet mitt. Sånn at det ikke blir noe misforståelser når jeg flytter ut til sommeren.

Og helt til slutt. Så syns jeg vi skal prøve å finne en løsning på dette som alle er tjent med. Jeg liker ikke å være så kjip at jeg må dra frem lover og rettigheter for å få fram poenget mitt.

Hilsen *********.
Mobilnummer for avtale av nytt møte: *********

##########################

Catnip
18. januar 2011, 23:19
Jeg er veldig spent på å høre hvordan dette går videre!
Jeg er selv student og har vært borti kjip huseier før, dog ikke ei drittkjerring av samme dimensjon som hun du har. Synes det er utrolig flott at du står opp for deg selv og ikke lar deg behandle på denne måten; altfor mange leietakere kjenner ikke lovverket og finner seg i altfor mye.

Håper du får satt henne skikkelig på plass og at de som evt. leier etter deg slipper å havne i samme situasjon.

EDIT: Brevet du har skrevet over er kanskje litt i overkant muntlig? Du vil nok tjene på å være så objektiv og seriøs som mulig, selv om du har masse gode poenger.

jegermeg
18. januar 2011, 23:23
Hva med å leie ukentlig vaskehjelp og dele kostnadene på alle? Det er ikke spessielt grise dyrt, og du kan samtidig informere huseier om det sånn at om hu har noe å pirke på så er det forsåvidt ikke dere : )

Det er ikke det det handler om. Dette er en prinsippsak, enkelt og greit. Jeg finner meg ikke i det her.

Dessuten, hun truer nå med at hvis neste mandag ikke er bra nok. Vil hun ta ett straffegebyr fra den som ikke vasker sin del bra nok, på 500kr. Dette har hun hengt opp på ett stort A4 ark 2 steder i huset. På kjøleskapet og dodøren. Disse pengene skal så gå til en vaskedame som hun skal leie for å vaske det som ikke var bra nok.EDIT: Brevet du har skrevet over er kanskje litt i overkant muntlig? Du vil nok tjene på å være så objektiv og seriøs som mulig, selv om du har masse gode poenger.

Jeg suger til å skrive formellt. Det har aldri vært min greie.

Pandabjørn
18. januar 2011, 23:31
Her er brevet. Er det greit nok? Har brukt en god stund på det. Noe jeg kan gjøre bedre, og ser dere noe i dette brevet som kan være direkte frekt?

Brevet er helt greit.

Men jeg kan ikke fatte å begripe hvorfor i all verden du er så redd for å være ''frekk''. Jeg vil tippe at dette er din første leilighet du leier? Jeg tror du har fått ett totalt feil bilde av hvordan ting fungerer. Det er ikke slik at om ikke du får en god refreanse av denne gamle kjerringa at du kommer til å slite med å finne deg en plass å bo i ettertid. Det er heller ikke slik at hun kan sette i gang ett helvete for deg om du velger å svare krast på frekke tilbakemeldinger.

Man skal ikke finne seg i alt, til enhver pris. Dette bør du lære deg, for det er faktisk en fin kunnskap å ha senere i livet. Holder du på sånn som nå så kommer du en eller annen gang til å bli overkjørt så det holder.

Skriver ikke dette for å være frekk, syns bare det virker helt absurd hvordan dere lister dere rundt i denne situasjonen når dere blir regelrett behandlet som dritt.

caperno
18. januar 2011, 23:36
Det var ett greit brev, og burde få henne til å se alvoret i saken. Jeg har litt å pirke på f.eks at du burde sette hermetegn foran sitater, slik som: "Dette er ett sitat".
Jeg ville også utelatt alle de setningene som omhandler hun som har flyttet ut og hva hun eventuelt kan ha sagt om deg. Det er vel uansett ikke viktig her?

Bombasa
18. januar 2011, 23:38
Dessuten, hun truer nå med at hvis neste mandag ikke er bra nok. Vil hun ta ett straffegebyr fra den som ikke vasker sin del bra nok, på 500kr.

*kniiis*:cool:

Vet du hva du gjør?
Ikke løft en forbanna finger hele helga!
La det se litt rotete ut når hun kommer. Hun kommer til å bli pottesur!
Hun gir dere ''bot'' og dere nekter selvfølgelig å betale!

Det som skjer videre er:

1) Hun gir opp (not happening?)

2) Hun prøver å kaste dere ut. (Henvis til at dette ikke er lov og at dere blir boende)

3) Hun går til politiet. Hun betaler om det blir sak. Dere vinner saken.

Win-win dette? :p

Dæng
18. januar 2011, 23:39
Gleder meg til å høre hvorda møte gikk :)

Taurean
18. januar 2011, 23:58
Brevet er konge! Se å få sendt det ^_^ Litt skriveleif her og der, hvis du virkelig vil kan du få en skikkelig kyndig til å gå over det raskt. Langt brev - passende i denne situasjonen!

WhiteHat
18. januar 2011, 23:58
Veldig spennende tråd! Håper du får eid denne dama sånn skikkelig^^

Prøver å bøtelegge deg? Hadde heller sagt motsatt: om du kommer å sniker her igjen eller kjatter og maser om allverdens minste ting burde du gi meg 500 isteden så slipper du å drite deg ut!

Kanskje ikke gå imot Ho da Hehe :P men ihvertfall si veldig direkte og klart til ho at du vil bli ferdig med dette! :)

Ho dama der er maktsyk, sikkert en fetish ho har med å drive på slik!

Blåskimmelost
18. januar 2011, 23:59
Brevet er helt greit.

Men jeg kan ikke fatte å begripe hvorfor i all verden du er så redd for å være ''frekk''. Jeg vil tippe at dette er din første leilighet du leier? Jeg tror du har fått ett totalt feil bilde av hvordan ting fungerer. Det er ikke slik at om ikke du får en god refreanse av denne gamle kjerringa at du kommer til å slite med å finne deg en plass å bo i ettertid. Det er heller ikke slik at hun kan sette i gang ett helvete for deg om du velger å svare krast på frekke tilbakemeldinger.

Man skal ikke finne seg i alt, til enhver pris. Dette bør du lære deg, for det er faktisk en fin kunnskap å ha senere i livet. Holder du på sånn som nå så kommer du en eller annen gang til å bli overkjørt så det holder.

Skriver ikke dette for å være frekk, syns bare det virker helt absurd hvordan dere lister dere rundt i denne situasjonen når dere blir regelrett behandlet som dritt.

Jeg støtter denne. Drit i om du er frekk eller ikke, det er fullstendig irrelevant. Så lenge du forholder deg saklig er det på ingen måte et minus at du er direkte. Det kommer nok til å bli bråk av dette, men stå på ditt, hold deg til saken, og oppfør deg ryddig. Vis at du er villig til å få en oppklaring, men vær samtidig veldig klar på at du ikke har tenkt å finne deg i alt mulig. I så måte synes jeg brevet ditt er helt greit.

Jeg kunne riktignok tenkt meg at du endret første avsnitt litt. Det blir litt vel beklagende. Om du absolutt føler for å beklage at brevet er veldig direkte holder det med en setning, et helt avsnitt med beklagelser er unødvendig. Jeg forstår at du ønsker å ha et godt forhold til huseier, men det er nesten så man får inntrykk at du beklager at du ikke finner deg i brudd på rettighetene dine.

Bartman2k
19. januar 2011, 00:03
fy for ei kjerring :-p hadde ikke bodd på den plassen om det skulle vært sånt.. håper det ordner seg etter det brevet der :-) Og det med at hu setter inn en vaskekjerring, bare la henne gjøre det vell om det ikke blir klarhet i sakene.. Ingen kan tvinge dere til å betale for det, å dere har gratis vask :-)

jegermeg
19. januar 2011, 00:22
fy for ei kjerring :-p hadde ikke bodd på den plassen om det skulle vært sånt.. håper det ordner seg etter det brevet der :-) Og det med at hu setter inn en vaskekjerring, bare la henne gjøre det vell om det ikke blir klarhet i sakene.. Ingen kan tvinge dere til å betale for det, å dere har gratis vask :-)

Jeg vet. Jeg hadde flyttet om jeg hadde hatt muligheten. Men det koster, hvertfall å bo alene. Fredrikstad er også en veldig dyr by. :/

##

Da går jeg å legger meg! Jeg vil oppdatere dere om saken i morgen når jeg har funnet ut mer. :)

Dessuten, en STOR takk til laksir som rettet på brevet å sendte det på PM til meg. Det ble en drøm å lese!

Scabby_Gabby
19. januar 2011, 00:43
Herregud. Flytt RETT ut.
Det er totalt uakseptabelt at du skal bli inspisert i eget hjem.
Så lenge leiligheten/huset er ryddet og ingenting er ødelagt når dere flytter ut har hun ingenting hun skulle ha sagt.

Pandabjørn
19. januar 2011, 00:49
Herregud. Flytt RETT ut.
Det er totalt uakseptabelt at du skal bli inspisert i eget hjem.
Så lenge leiligheten/huset er ryddet og ingenting er ødelagt når dere flytter ut har hun ingenting hun skulle ha sagt.

Såklart er det uakseptabelt, men skal man virkelig la seg trakasseres ut av sitt ''eget hjem''? Skal man løpe avgårde med halen mellom bena fordi man blir behandlet som dritt? Er man voksen så løper man ikke fra problemer, man løser dem.

Og etter hva jeg har lest, så trenger denne dama å bli fortalt rettighetene sine, ellers vil hun gjøre akkurat det samme med de neste stakkarne som flytter inn.

PiGmeNt-
19. januar 2011, 00:54
Noen nevnte tidligere noe om at dersom det har blitt slitasje på leiligheten så kan dette trekkes fra depositumet. Ikke skyt meg om jeg tar feil, men mener å huske at depositum kun skal benyttes til å dekke eventuelle skader, og at normal slitasje som må påregnes i hus som er i daglig bruk ikke skulle gjelde under dette.

Pandabjørn
19. januar 2011, 01:25
Noen nevnte tidligere noe om at dersom det har blitt slitasje på leiligheten så kan dette trekkes fra depositumet. Ikke skyt meg om jeg tar feil, men mener å huske at depositum kun skal benyttes til å dekke eventuelle skader, og at normal slitasje som må påregnes i hus som er i daglig bruk ikke skulle gjelde under dette.

Det stemmer det. Men det er mye krangler ute å går mellom huseiere og leietakere om hva som er normal slitasje. Hvor stor skal ripa i parketten være før det er en selvpåført skade kontra en normal slitasje er en problemstilling i seg selv. Hadde selv en lang og fæl krangel med mine huseiere da jeg flyttet sist. De forlangte å trekke 6000 av depositumet mitt, mens etter vi hadde vært i forliksretten så endte de opp med å bare få 1200 kr.

Tommelfinger regel nr 1 når man leier noe er å ALLTID ta bilder av leiligheten med en gang man flytter inn. Hadde ikke jeg hatt dette hadde jeg måttet ut med hele beløpet. Huseier prøvde å kreve meg for skader som allerede var i leiligheten da jeg flyttet inn.

janelvis
19. januar 2011, 01:43
Du kan vel ha ett par fester i året? ta den første nå snart og sett opp nabovarsel, muhahahaaa

r0bin
19. januar 2011, 11:59
Gleder meg til å lese fortsettelsen på dette dramaet..!
Jeg merker jeg blir ordentlig irritert på denne dama selv.. =)

laksir
19. januar 2011, 20:48
Noen oppdateringer fra TS? Venter spent på resultatet !

tarjei1994
19. januar 2011, 21:01
si til ho at detta faen ikke går ann :P
så lenge hybelen er ryddig når du flytter ut har det vell ingenting å si..
prøv å få de til å skjønne det ;)

Digg å bo på en hybel man omtrent må rive ned før huseier sier så mye som et ord :3

robinyo
19. januar 2011, 21:11
Digg å bo på en hybel man omtrent må rive ned før huseier sier så mye som et ord :3

Haha ser den, etter å ha flyttet i den nye hybeleiligheten som jeg bor i nå, har ikke husverta banka en gang på døra :P jeg flytta inn i august

Cloudian
19. januar 2011, 21:35
Psykopater; de hører virkelig hjemme på sivilisasjones søppeldynge. Frustrerende lesing, håper alt ordner seg.

MB300Diesel
19. januar 2011, 21:38
Jeg ville byttet låser og varslet klart ifra om at utleier kan få lov til å se over etter siste vask før jeg flytter ut... Dette er helt uakseptabel oppførsel og et alvorlig overtramp mot privatlivet å drive og låse seg inn når leietaker er borte og ikke har gitt sitt samtykke.

Vær så snill og anmeld dama for innbrudd, så kanskje hun ikke gjør dette mot de som skal bo der etter deg... :D

Donkeybrain
19. januar 2011, 21:41
Hvordan bor dere? Bor du i et hus hvor underetasjen er utleie? Hvis ja, er det trapp ned fra overetasjen hvor hun bor, eller må hun ut og inn en annen dør?

Tempus
19. januar 2011, 22:11
Her er brevet. Er det greit nok? Har brukt en god stund på det. Noe jeg kan gjøre bedre, og ser dere noe i dette brevet som kan være direkte frekt?

##############################

Heisann ********!

Jeg vil med dette brevet prøve å forklare hvordan jeg opplever en del ting her på huset. Mest med tanke på deg. Jeg kommer nok til å være litt direkte, men det er nå sånn jeg er. Det er ingenting i dette brevet som er frekt ment verken mot deg, eller ****. Bare så det er sagt. Jeg er oppdratt til at når jeg føler noe er galt, forteller jeg det som det er. Det burde dere tolerere og respektere. Jeg syns dere er utrolig greie å ha med å gjøre når alt er som det skal. Derfor må vi prøve å få det sånn igjen. Så er det sagt også.

Det første jeg vil starte med er det første møtet vi hadde i sommer, når dere hadde visning for meg og når vi gikk gjennom leiekontrakten. Det var spesielt tre ting som var viktig for dere.

Disse punktene var:
* At vi var seriøse, og tok studiene seriøst.
* At vi var hygeniske, og holdt orden.
* At vi ikke festet og røyket.


Jeg personlig føler at jeg holder alle de kravene. Det som har kræsjet med oss er hva vi ser på som rent og ryddig. Dette er en subjektiv greie og det fins ikke noe fasitsvar. Men det spiller ingen rolle, av grunner som kommer lenger ned i brevet. De to andre punktene i det dere la vekt på for å bo her, holder jeg også.. Jeg ligger 1% unna i snitt i fysikk. Ikke røyker jeg eller har festet noe særlig her heller.

Først vil jeg starte med denne meldingen jeg fikk av deg igår. Den lød som følger:

Nå har du brukt opp vår velvilje.
Enten skjerper du deg eller flytter ut.
Vi har hatt en samtale med de som har flyttet ut
av bofellesskapet og sitter inne med opplysninger om deg.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg skjønner ikke hva jeg skrev i den meldingen før den SMS'en som kunne oppfattes som frekt. Ikke skjønner jeg hva du mener med "brukt opp velvilje" heller. Har jeg gjort noe galt tidligere som er så ille? Tolerer dere bare en feil, så fyker man ut? Jeg syns du skal spare deg for slike indirekte trusler, spesielt over SMS.

Den andre delen av SMS'en vet jeg ikke helt hvordan jeg skal tolke. Men jeg føler at det er en trussel. Jeg vet ikke åssen "opplysninger" du sitter med om meg. Alt jeg vet er at det er bare en person som har flyttet ut herifra, å det er *******. Jeg vet ikke hva hun kan ha sagt om meg. Alt jeg vet er at hun var utrolig pirkete, og hun viste ingen interesse av å gå med på noen kompromisser heller. Å jeg føler det at det er utrolig teit å flytte inn i ett bokollektiv med andre når hun kun kan akseptere å få det sin egen vei. Dessuten, hvis hun har sagt noe om meg, som er negativt. Sier det mer om henne enn meg. Hun var ikke akkurat så hensynsfull selv. Hver gang hun hadde kjæresten sin på besøk her. Koste de seg skikkelig inne på rommet sitt, hele natten, og de var alt annet enn diskre. Dette skjedde faktisk to ganger. Den siste gangen hadde jeg tenkt å fortelle dere dette siden det ble litt for "mye av det gode". Men så skulle hun flytte, så da var det ikke så nøye. Opplysningene dere sitter på meg kan hvertfall ikke være så veldig alvorlig, for jeg bor jo her enda? Å hadde de vært alvorlig så burde dere sagt ifra? Hvis det er andre opplysninger dere sitter med på meg, som ikke har noe med leieforholdet å gjøre, er det totalt irrelevant.

Så nå, over til det som plager meg mest. Det er dette med inspeksjon! Når vi hadde møtet. Fortalte du at du hadde vært her å sett hvordan det var her mens vi har vært på skolen. Å at du ikke var fornøyd. Her vil jeg bare si det som det er. Du har faktisk ikke lov å gå inn i dette huset, uten å gi oss beskjed. Det skal også gies beskjed i god tid. Det er mulig du har gitt beskjed til de andre, men dette har ikke kommet fram til meg. Jeg er helt sikker på at du egentlig vet det. Men jeg skal få frem loven så du kan lese dette selv.

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet

Leieren plikter i nødvendig utstrekning å gi utleieren eller utleierens representant adgang til husrommet for tilsyn.

Leieren plikter å gi utleieren eller andre adgang til husrommet i den utstrekning det trengs for å gjennomføre pliktig vedlikehold, lovlige forandringer eller andre arbeider som må utføres for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig. Medfører arbeidene ulempe for leieren, kan leieren kreve avslag i leien etter § 2-11 annet ledd forutsatt at ulempen ikke er ubetydelig. Bestemmelsen i forrige punktum gjelder ikke dersom mangelen beror på forhold på leierens side.

Leieren skal ha melding i rimelig tid før det foretas tilsyn eller vedlikeholdsarbeider. Før arbeider som nevnt i § 5-4 påbegynnes, skal leieren ha melding med frist som nevnt i § 9-6 første ledd. Bestemmelsene i første punktum gjelder ikke hvis det er nødvendig med tiltak for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig, og det ikke er mulig å varsle leieren.

Her er ett utdrag fra husleieloven, hvor det står nøye beskrevet hvilke retningslinjer dere har å forholde dere til ved eventuelle inspeksjoner av huset. Dere må gjerne komme på tilsyn, men ikke for vanlig alminnelig husrot, det vil jeg ikke godta. Har dere derimot andre grunnlag for å komme å sjekke leiligheten ber jeg dere gi oss beskjed i god tid i forhånd slik at dette er avklart på forhånd. Det vil heller ikke bli aktuelt med ukentlige tilsyn, hvor du i tillegg truer med å sende vaskedame om du ikke er fornøyd, for Kr. 500 per gang. Her går du alt for langt. Jeg betaler 4000kr for å bo her.

Idag har jeg snakket med en rådgiver på høgskolen, jeg har snakket med politiet på politistasjonen i ********* og jeg har snakket med leieboerforeningen på telefon. Jeg har lagt fram saken så objektivt som mulig til disse instansene. Samtlige mener at det du holder på med ikke er akseptabelt. For sannheten er at det er ikke så ille her på huset. Det er selvfølgelig litt rot til tider. Men det må man regne med i ett hus hvor det bor 4 travle mennesker, og det er i 99% av tilfelle snakk om alminnelig husrot. Som du ikke har noe med, såfremt noen av de andre klager. Du har kun lov til å gripe inn hvis det er direkte fare for ødeleggelse/forfall etc.

Om inspeksjonen på mandag. Jeg så selv at det var en del støv på stua på mandag når sola skinte gjennom vinduet. Jeg prøvde å forklare hvorfor til deg, men det gikk tydeligvis ikke igjennom. Så jeg prøver igjen. Grunnen til dette støvet, var fordi jeg vasket på kvelden dagen før. Og som du vet like godt som meg, er ikke stua særlig godt belyst. Derfor så det rent ut på kvelden, men ikke på dagen. Da håper jeg vi har avklart det. Jeg syns også det var unødvendig å skrive: "Støvsuger står i kottet!" på lappen du hang på døra, dette ser jeg på som spydig sarkasme, og du er en voksen dame å burde være for god for sånt. Jeg vet utmerket godt at støvsugeren står i kottet.

Dette med nøkkelen til rommet mitt, som du også påpekte den dagen vi hadde møtet. Det er heller ikke noe du har noe med. Jeg leier dette huset, det er jeg som bor her. Det er jeg som bestemmer hvor den nøkkelen skal være sålenge den er tilbake dagen jeg flytter ut. Det går heller ikke utover noen andre om den nøkkelen ikke er her. Det er mitt problem. Det er også en ting til jeg stusser på med denne saken. Hvordan viste du at nøkkelen ikke sto i døra? Har du vært inne på soverommet mitt også uten at jeg har vært klar over det? Hvis du har vært det setter jeg pris på at du er ærlig å forteller det. For det syns jeg ikke er greit i det hele tatt! Er det noe som virkelig er privat, så er det soverommet mitt.

Dette med risten som jeg ødela. Jeg vet den situasjonen kom litt feil ut. Men jeg hadde ett tog å rekke, så jeg var stresset. Å jeg har bedt om unnskyldning for det. Uansett så mener jeg at du overreagerte. Jeg vet det står i kontrakten at vi skal kontakte deg hvis vi ødelegger noe. Men dette tolker jeg som en knust rute, en knekt sofa eller andre litt mer alvorlige kostbare ting. Ikke en rist til ett par hundrelapper. Så jeg syns faktisk jeg fortjener en beklagelse fra deg også. Du skjelte meg faktisk ut foran *****. Det var ikke spesielt gøy for meg. Det hele var en bagatell.

Vi som bor her. Vi er fornøyde med åssen vi har det her. Vi har ingenting vi ikke er fornøyd med. Vi syns ting funker bra her sånn som det er her nå. Å hvis det er noe vi er misfornøyd med om hverandre, er vi voksne nok til å si hva som plager oss, til hverandre. Du skrev det selv i kontrakten i avsnitt 14, punkt 8: "Husk du anses nå som voksen, mora di bor ikke her".

Du må gjerne si opp kontrakten. Men husk at leiekontrakten gjelder begge veier. Å dette brevet er som sagt, kun min mening om hele situasjonen, noe jeg må få lov til å fortelle om uten at du skal true meg eller komme med andre ufine kommentarer. Jeg har ikke gjort noe som helst som er så grovt eller alvorlig at du kan kaste meg ut. Å hvis du truer med det en gang til, akter jeg til å gå videre med saken til forliksrådet eller husleievistnemdaen. Slik behandling finner jeg meg rett og slett ikke i.

Du trenger ikke svare på mail. Jeg kommer til å printe ut denne mailen på skolen imorgen. Så kan vi gå gjennom denne mailen sammen i et møte med meg, deg og ***, når dere har tid. Tilfelle dere har noe å legge til. Jeg vil uansett at dere skal komme en tur, for jeg vil gå gjennom hele huset sammen med dere med tanke på slitasje, og jeg vil bilde-dokumentere det med kameraet mitt. Sånn at det ikke blir noe misforståelser når jeg flytter ut til sommeren.

Og helt til slutt. Så syns jeg vi skal prøve å finne en løsning på dette som alle er tjent med. Jeg liker ikke å være så kjip at jeg må dra frem lover og rettigheter for å få fram poenget mitt.

Hilsen *********.
Mobilnummer for avtale av nytt møte: *********

##########################

Hei, du har sikkert sendt denne for lenge siden, men etter litt lesing, så ser jeg at du skrev "printe ut på skolen". Det at du skal printe det ut på skolen, får deg til å virke mindre voksen, og er egentlig en unødvendig faktor i brevet :)
Det vil da se mer seriøst ut, fra mitt perspektiv. Dog, hun kan jo fort ta dette som mangel på informasjon, utifra det jeg har lest, hehe :)

Uansett, lykke til! Du hat alt juridisk på din side, i tilfelle dette blir noen sak.

Og avsnitt 14, pungt 8, i kontrakten, er noe som tar seg veldig dårlig ut å skrive i en kontrakt. Noe du også i og for seg kan ta opp om det blir en eventuel sak ut av det. For alt utleier vet så er jo moren din syk, eller verre. Noe som gjør dette ganske støtende i en kontrakt.

Blir kanskje litt barnslig å ta med, og ganske unødvendig, men tanke på at du har både hele freak, og det juridiske rettssystemet på din side, men det hørtes smart ut i mitt hode. :)

jegermeg
20. januar 2011, 01:16
Hvordan bor dere? Bor du i et hus hvor underetasjen er utleie? Hvis ja, er det trapp ned fra overetasjen hvor hun bor, eller må hun ut og inn en annen dør?

Nei. Vi har ett hus. De som er huseiere bor ikke her i det hele tatt. De bor ett par kilometer unna. :)

WhiteHat
20. januar 2011, 01:18
Any update? :D

Dæng
20. januar 2011, 17:34
Ble det ikke noe møte i går mellom dere?

jegermeg
20. januar 2011, 17:37
Ble det ikke noe møte i går mellom dere?

Jeg har sendt brevet, og jeg har send sms om at jeg har sendt brevet. Har ikkke hørt noe enda. :)

Bombasa
21. januar 2011, 07:43
Jeg har sendt brevet, og jeg har send sms om at jeg har sendt brevet. Har ikkke hørt noe enda. :)

Hiv deg forran pcen når du hører noe! Avslutningen på denne saken må deles med resten av nFF! :D

Tempus
21. januar 2011, 07:46
Jeg har sendt brevet, og jeg har send sms om at jeg har sendt brevet. Har ikkke hørt noe enda. :)

Kanskje hu skjønte selv hvor dumt dette ble, og la seg på en måte litt "flat" ved å bare gi F ^^

Og ja, vi venter spent på endelig resultat, del med nFF :D

Men alikevel, lykke til :bergenser:

waf
21. januar 2011, 08:04
Etter å ha lest gjennom denne tråden føler jeg meg gammel som fjell. Det er ikke bare useriøse innlegg, men også rett og slett uprofesjonelt søppelsnakk fra enkelte. Barnslig om jeg får si noe på det. Selv om at det er dårlig behandling av leietaker trenger ingen kaste drit om husværten. Jeg forstår tankegangen, men ordleggingen sier mer om dere enn om noe annet i denne saken.

Videre vil jeg ønske trådstarter lykke til, men ber om at du forholder deg rolig uansett hva utfallet fra saken skulle være. Tror nok med stor sikkerhet at dette skal gå din vei, men for all del ikke få en cocky holdning ovenfor husvært og/eller noen andre. Behold roen!

Selv om at brevet er sendt inn vil jeg bare tipse om å bruke fotnoter eller vedlegg når det refereres til noe i en tekst. Dette fører til et mer ryddig, oversiktelig og ikke minst leselig dokument for de som skal lese; husvært, advokat, annen juridisk instans, o.l.

Ønsker også å bli oppdatert i denne saken, så jeg håper at du skriver mer siden.

Abomination
21. januar 2011, 08:34
makan til frekk dama, ta og hold oss oppdatert ;)

MyDarkSide
21. januar 2011, 09:13
Etter å ha lest gjennom denne tråden føler jeg meg gammel som fjell. Det er ikke bare useriøse innlegg, men også rett og slett uprofesjonelt søppelsnakk fra enkelte. Barnslig om jeg får si noe på det. Selv om at det er dårlig behandling av leietaker trenger ingen kaste drit om husværten. Jeg forstår tankegangen, men ordleggingen sier mer om dere enn om noe annet i denne saken.

.

Man betaler faktisk for en tjeneste , å da er det å forvente at hus utleier forholder seg etter lover å regler, akkurat som det er å forvente at leietager forholder seg etter lover å regler, huseiere er ikke seine med å gå til feks media når leietager har gjort noe, så man må forvente at det blir litt drittslenging når huseier eller leietager ikke forholder seg etter loven

Her virker det som Huseier egentlig ikke vil at noen skal benytte seg av huset, hun skal bare ha penger! Slike hus eiere som ikke forholder seg etter loven skulle blitt straffet!

Men akkurat her viste man vel hva man gikk til når man skrev under kontrakten, selv om en slik kontrakt ikke er gyldig, så jeg synes ikke det er så ille som om man ikke viste om at det skulle bli slik , når man skrev under kontrakten!

Så huseier her har jo på en måte vært real og opplyst om hvordan tilstanden er! så er enig med deg

nightLook
21. januar 2011, 09:54
Må si meg noe enig med waf.

Å svare "Hun oppfører seg som en jævla bitch, bare gi faen i hva hun sier!" burde være grunnlag for suspensjon/kastrering.

Selv synes jeg brevet var i overkant muntlig, men tviler på det har noe å si til eller fra. Ha i bakhodet at alt som blir sagt/skrevet mellom dere kan i verste fall ende opp i saksdokumenter.

Venter spent på oppdatering!

kjelle392
21. januar 2011, 15:41
Nå har jeg ikke lest alle innleggene her, men man kan jo ikke sitte her å synse om alt mulig uten å ha sett kontrakten som partene har inngått. Det blir jo som å misse på hoppkanten.

Beklager om den er lagt ut, men jeg har som sagt ikke lest alle innleggene.

Det er bestandig 2 sider av en sak...

waf
21. januar 2011, 15:50
@kjelle392: Tror du bør sette deg inn i husleieloven (http://www.lovdata.no/all/nl-19990326-017.html) før du kommer med en slik påstand. En husvært har ikke lov til å by på kontrakt med andre regler enn ha som står der. Nettopp for å beskytte leietakeren fra husværter som dette.

Krokodille
21. januar 2011, 15:55
Ingen grunn til å komme med personangrep mot huseier, selv om hun helt klart ikke følger spillereglene helt. Så lenge TS tar opp dette med henne på en skikkelig og profesjonell måte så er jeg overbevist om at det kommer til å ordne seg. Hadde jeg vært deg hadde min tålmodighet vært borte, og hvis dette fortsetter syns jeg du skal ta kontakt med politiet slik at eventuelt de kan ta over og gi henne en liten opplæring i loven (http://www.lovdata.no/all/nl-19990326-017.html).

Lykke til, ordner seg skal du se! :)

PiGmeNt-
21. januar 2011, 20:33
Nå har jeg ikke lest alle innleggene her, men man kan jo ikke sitte her å synse om alt mulig uten å ha sett kontrakten som partene har inngått. Det blir jo som å misse på hoppkanten.

Beklager om den er lagt ut, men jeg har som sagt ikke lest alle innleggene.

Det er bestandig 2 sider av en sak...

En kontrakt kan aldri gi deg dårligere vilkår enn hva du har rett på i følge loven, man kan altså ikke lage en privat avtale som går over loven :p

jegermeg
21. januar 2011, 21:36
Heisann freaks. :)

Jeg har ikke hørt ett ord fra verken henne eller mannen hennes siden jeg sende brevet på onsdag. Jeg tror enten så har mannen hennes, som er ganske "chill", tatt en prat med henne. Eller så sitter henne å planlegger ett tilbakeslag as we speak.

Jeg tar det uansett med knusende ro. Har funnet et nytt sted å bo tilfelle alt sjærer seg her.

Lover å holde dere oppdaterte på hva som skjer.

Penesmurfen
21. januar 2011, 21:43
Har ikke lest hele tråden, bare første siden.

Fikk flashbacks fra militæret av det du skrev i førsteposten jegermeg!
Trist at det skal være sånn, og at noen kan være så jævlig vanskelige.

Ønsker deg lykke til!
Stå på ditt og vær seriøs, så ordner det seg nok til slutt:)

kvile
21. januar 2011, 21:54
Hørtes ut som rekruttperioden for militæret! Det minste lille støvkorn=ikke godkjent.....

TranceMaster
21. januar 2011, 23:41
For en drittkjerring. Når det er du som leier, kan ho ikke bare valse inn uten din tillatelse. Står det ikke noe om det i kontrakten?

lykke til :)

kjelle392
21. januar 2011, 23:53
@waf: Selvsagt har det alt å si hva som er underskrevet! Det er desverre sånn at man nærmest i desperasjon underskriver hva som helst, og det fremgår ingen steder her så vidt jeg ser at det er en standard husleiekontrakt.

Halalgeir
22. januar 2011, 00:04
@waf: Selvsagt har det alt å si hva som er underskrevet! Det er desverre sånn at man nærmest i desperasjon underskriver hva som helst, og det fremgår ingen steder her så vidt jeg ser at det er en standard husleiekontrakt.

Det du ikke er klar over er at man ikke kan inngå kontrakter som stiller leier i en dårligere stilling enn loven sier. Loven kommer før kontrakt...

kjelle392
22. januar 2011, 09:19
Hør her: Jeg er fullstendig klar over hva loven sier, men det må da være lov å kartlegge fakta i saken før man i det hele tatt begynner en diskusjon over flere sider med ANTAGELSER.

Det er ikke sikkert det ble benyttet en standardkontrakt i det hele tatt, men noe som utleier har skrevet selv. Hvis da utleier har AKSEPTERT denne ved å skrive under, ja da er verden ikke så svart/hvitt at den ikke gjelder OM den skulle vise seg å gi dårlige betingelser enn loven. Det kan hende den går begge veier, slik at det som evt. IKKE er etter boka oppveies av f.eks. goder ANDRE veien.

Dette er jo som hvis jeg spør: "Hvor store skader får bilen min om jeg kjører på en murvegg i 50-sone". Noen spør: "Hvor fort har du tenkt å kjøre?". Jeg svarer: "Det er 50-sone her - etter loven er det ikke lov å kjøre fortere"....

Halalgeir
22. januar 2011, 09:29
Og igjen. Man kan godt skrive en kontrakt hvor utleier får vilkår som er bedre enn det loven sier. Det er ok, men å skrive en kontrakt, som i dette tilfellet, hvor vilkårene er dårligere enn det loven sier er ikke ok. Det ble ikke skrevet noen standardkontrakt, noe som du vil se hvis du leser alle innleggene. Det har ingenting å si. Det er loven som gjelder. Dette handler ikke om å kartlegge fakta i denne saken, dette er juss.

waf
22. januar 2011, 09:35
@kjelle392: Vet ikke om jeg skal gråte eller le. Det at du forsvarer dine synspunkter mot den norske lov er jo et større skudd i hodet enn ett forsøk i russisk rullet med fulladet revolver. Uansett hva han har skrevet under tillates det ikke dårligere vilkår enn hva som står i husleieloven.

Eksemplet ditt lukter forresten verre enn kokt kumøkk. Uansett om du kjører i en 30, 50, 80 eller 100 sone skal du til en hver tid kjøre etter forholdene. Dersom man ser at noe blokkerer veien foran vil de med mer enn 2 aktive hjerneceller ha vett nok til å slippe gassen og bremse ned for å hindre enhver ulykke.

Blåskimmelost
22. januar 2011, 09:39
Hør her: Jeg er fullstendig klar over hva loven sier, men det må da være lov å kartlegge fakta i saken før man i det hele tatt begynner en diskusjon over flere sider med ANTAGELSER.

Det er ikke sikkert det ble benyttet en standardkontrakt i det hele tatt, men noe som utleier har skrevet selv. Hvis da utleier har AKSEPTERT denne ved å skrive under, ja da er verden ikke så svart/hvitt at den ikke gjelder OM den skulle vise seg å gi dårlige betingelser enn loven. Det kan hende den går begge veier, slik at det som evt. IKKE er etter boka oppveies av f.eks. goder ANDRE veien.

Dette er jo som hvis jeg spør: "Hvor store skader får bilen min om jeg kjører på en murvegg i 50-sone". Noen spør: "Hvor fort har du tenkt å kjøre?". Jeg svarer: "Det er 50-sone her - etter loven er det ikke lov å kjøre fortere"....

Jeg har gjort søk etter kilder som støtter ditt syn. Til informasjon finnes de ikke. Grunnleggende rettskildelære forteller oss at en kontrakt ikke er likestilt med loven. Det vil dermed være revnende likegyldig hva som står i kontrakten, så lenge det strider mot loven. Er det et vilkår i kontrakten som strider mot husleielovens § 1-2 er det vilkåret ugyldig, da har det lite å si hvorvidt det finnes andre vilkår som er mer gunstige. Det gjøres ingen avregning i så måte. Jeg anbefaler å ta en kikk i Ot.prp.nr.82 (1997-1998) side 150 og NOU 1993:4 side 101.

kjelle392
22. januar 2011, 09:57
Fatter ikke dette skal være så vanskelig. Det må jo være hevet over enhver tvil at alle fakta må legges fram.

Her er noe som Leieboerforeningen har svar på tilsvarende spørsmål (min utheving):

I strid med loven?
Er det lov å avtale noe som strider mot bestemmelsene i husleieloven?
Svar:
Utgangspunktet er at husleieloven ikke kan fravikes til skade for den som leier. Det er imidlertid lov å fravike loven til skade for leieboeren, dersom det framgår av den enkelte paragraf at partene kan avtale det de ønsker. Det framgår for eksempel av lovparagrafen om oppsigelsesfrist, at partene fritt kan avtale oppsigelsesfristens lengde. Leieboeren blir altså bundet av den avtalte oppsigelsesfristen, selv om den er mindre gunstig for leieboeren enn lovens frist. Det er lov å fravike loven til fordel for leieboeren, selv om det ikke står i paragrafen at det er avtalefrihet.

I tilfeller hvor det er avtalefrihet ligger loven i bakgrunnen, og brukes bare hvis det oppstår spørsmål som partene ikke har avtalt noe om, eller hvor avtalen er uklar.

Se husleieloven § 1-2

Kilde: http://www.lbf.no/artikler/default.asp?CKey=7924

Igjen: Hva sier kontrakten?

MyDarkSide
22. januar 2011, 10:03
Det er lov å fravike loven til fordel for leieboeren, selv om det ikke står i paragrafen at det er avtalefrihet.

Kilde: http://www.lbf.no/artikler/default.asp?CKey=7924

Igjen: Hva sier kontrakten?

Du skjønner vel at dette betyr at det er lov å fravike avtalen til fordel for LEIETAGER og ikke UTLEIER??

kjelle392
22. januar 2011, 10:06
@kjelle392: Vet ikke om jeg skal gråte eller le. Det at du forsvarer dine synspunkter mot den norske lov er jo et større skudd i hodet enn ett forsøk i russisk rullet med fulladet revolver. Uansett hva han har skrevet under tillates det ikke dårligere vilkår enn hva som står i husleieloven.

Eksemplet ditt lukter forresten verre enn kokt kumøkk. Uansett om du kjører i en 30, 50, 80 eller 100 sone skal du til en hver tid kjøre etter forholdene. Dersom man ser at noe blokkerer veien foran vil de med mer enn 2 aktive hjerneceller ha vett nok til å slippe gassen og bremse ned for å hindre enhver ulykke.

Dette dreier seg ikke om meg waf - men om hva leier har avtalt med utleier.
Du bør holde deg for god til å komme med personangrep.

Du skjønner vel at dette betyr at det er lov å fravike avtalen til fordel for LEIETAGER og ikke UTLEIER??

Ja, men HVA SIER AVTALEN? Det kan hende den er vinklet slik at det som hun påstår er avvik fra avatelen er formulert som et GODE for leier.

DET VET VI JO IKKE NOE OM!

Nei dette forumet var skikkelig useriøst og gjør da intet forsøk på å HJELPE TS. Hvis kontrakten hadde blitt fremlagt, kunne det vært vurdert og diskutert ut fra alle sider. Slik det er nå, er det kun udokumenterte påstader som kommer fram.

Jeg jobber med lov- og forskriftsverk til daglig, og har lært at en sak aldri har kun én side.Loven kan heller ikke leses svart/hvitt.

MyDarkSide
22. januar 2011, 10:13
Dette dreier seg ikke om meg waf - men om hva leier har avtalt med utleier.
Du bør holde deg for god til å komme med personangrep.Ja, men HVA SIER AVTALEN? Det kan hende den er vinklet slik at det som hun påstår er avvik fra avatelen er formulert som et GODE for leier.

DET VET VI JO IKKE NOE OM!

Nei dette forumet var skikkelig useriøst og gjør da intet forsøk på å HJELPE TS. Hvis kontrakten hadde blitt fremlagt, kunne det vært vurdert og diskutert ut fra alle sider. Slik det er nå, er det kun udokumenterte påstader som kommer fram.

Jeg jobber med lov- og forskriftsverk til daglig, og har lært at en sak aldri har kun én side.Loven kan heller ikke leses svart/hvitt.

Er helt enig med deg, TS har skrevet underkontrakten, og viste hva han gikk til!
Og kunne kopiert kontrakten å lagt den ut her med navn osv sladdet!

Men så lenge utleieren ikke vanker her, er det uansett ikke lett å få begge sider i slike saker da

kjelle392
22. januar 2011, 10:36
Er helt enig med deg, TS har skrevet underkontrakten, og viste hva han gikk til!
Og kunne kopiert kontrakten å lagt den ut her med navn osv sladdet!

Men så lenge utleieren ikke vanker her, er det uansett ikke lett å få begge sider i slike saker da

Endelig noen som ser poenget her. Virkelig ikke betryggende at det går an å diskutere slike saker uten å ha underlaget klart. Tydelig at det finnes mange hobbyjurister her.

Pandabjørn
22. januar 2011, 11:02
Hør her: Jeg er fullstendig klar over hva loven sier, men det må da være lov å kartlegge fakta i saken før man i det hele tatt begynner en diskusjon over flere sider med ANTAGELSER.

Det er ikke sikkert det ble benyttet en standardkontrakt i det hele tatt, men noe som utleier har skrevet selv. Hvis da utleier har AKSEPTERT denne ved å skrive under, ja da er verden ikke så svart/hvitt at den ikke gjelder OM den skulle vise seg å gi dårlige betingelser enn loven. Det kan hende den går begge veier, slik at det som evt. IKKE er etter boka oppveies av f.eks. goder ANDRE veien.

Dette er jo som hvis jeg spør: "Hvor store skader får bilen min om jeg kjører på en murvegg i 50-sone". Noen spør: "Hvor fort har du tenkt å kjøre?". Jeg svarer: "Det er 50-sone her - etter loven er det ikke lov å kjøre fortere"....

Fatter ikke dette skal være så vanskelig. Det må jo være hevet over enhver tvil at alle fakta må legges fram.

Her er noe som Leieboerforeningen har svar på tilsvarende spørsmål (min utheving):Kilde: http://www.lbf.no/artikler/default.asp?CKey=7924

Igjen: Hva sier kontrakten?

Dette dreier seg ikke om meg waf - men om hva leier har avtalt med utleier.
Du bør holde deg for god til å komme med personangrep.

Ja, men HVA SIER AVTALEN? Det kan hende den er vinklet slik at det som hun påstår er avvik fra avatelen er formulert som et GODE for leier.

DET VET VI JO IKKE NOE OM!

Nei dette forumet var skikkelig useriøst og gjør da intet forsøk på å HJELPE TS. Hvis kontrakten hadde blitt fremlagt, kunne det vært vurdert og diskutert ut fra alle sider. Slik det er nå, er det kun udokumenterte påstader som kommer fram.

Jeg jobber med lov- og forskriftsverk til daglig, og har lært at en sak aldri har kun én side.Loven kan heller ikke leses svart/hvitt.

Endelig noen som ser poenget her. Virkelig ikke betryggende at det går an å diskutere slike saker uten å ha underlaget klart. Tydelig at det finnes mange hobbyjurister her.

Det er DU som ikke har peiling på hva du snakker om.

Det finnes visse punkter i kontrakten som det er lov å endre på, og visse som det ikke er lov å endre på.

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet er IKKE lov å endre på i en slik grad som trådstarter har påpekt fra starten av her.

Jeg oppfordrer deg til å finne fram fakta/lover/regler som gir utleier lov til å låse seg inn i leiligheten uten forvarsel. Jeg oppfordrer deg også til å finne fakta/lover/regler som gir utleier lov til å komme på ukentlig tilsyn for å se om hybelkaninene er støvsugd opp av teppet.

kjelle392
22. januar 2011, 11:07
Det er DU som ikke har peiling på hva du snakker om.

Det finnes visse punkter i kontrakten som det er lov å endre på, og visse som det ikke er lov å endre på.

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet er IKKE lov å endre på i en slik grad som trådstarter har påpekt fra starten av her.

Jeg oppfordrer deg til å finne fram fakta/lover/regler som gir utleier lov til å låse seg inn i leiligheten uten forvarsel. Jeg oppfordrer deg også til å finne fakta/lover/regler som gir utleier lov til å komme på ukentlig tilsyn for å se om hybelkaninene er støvsugd opp av teppet.

Jeg trenger ikke gjøre noe for deg. Jeg henvender meg til TS for å spørre om fakta/grunnlag i saken.

Inntil det ikke kommer en kopi av hva som er avtalt, så vil jeg ikke diskutere dette videre fordi faktagrunnlaget mangler.

Forresten; hvordan kan man hevde at kontrakten strider mot husleielovgivningen dersom man ikke har sett den?

Blåskimmelost
22. januar 2011, 11:13
Kjelle: Etter det trådstarter forteller kan vi trekke ut to hovedpoeng. Utleier ser ingen begrensninger i forhold til det å ta seg inn i leietakers husrom. Utleier stiller også ganske strenge krav til renhold. Hvordan huseier ellers oppfører seg skal jeg ikke ta opp her.

I sitatet du kommer med fra leieboerforeningen fremgår det må foreligge hjemmel for å avtale noe i disfavør leietaker. Dette følger av husleielovens § 1-2 første ledd. Etter de opplysninger vi har fått fra trådstarter går huseier for eksempel inn i hans husrom uten noen form for avtale eller forvarsel. Dette er et klart brudd på husleielovens § 5-6, og her finnes det heller ingen hjemmel for å fratre dette ved avtale. I så måte er det altså fullstendig irrelevant om han har en kontrakt som sier at huseier kan gå inn når det måtte passe.

Hva gjelder ro og orden er det mulig å avtale i disfavør leietaker i forhold til utleiers plikter. Det er riktignok ikke adgang til å avtale noe utover et rimelighetskrav når det gjelder leietakers plikter. Igjen er det altså fullstendig unødvendig å få se en kontrakt. Rimelighetskravet tilsier blant annet at det i fellesarealer må være større fokus på orden og renslighet enn på ens private rom, men igjen må kravene være innenfor det som kan forventes og regnes som rimelig.

Det vi altså ser er at kontrakten er revnende likegyldig når man legger trådstarters utsagn til grunn.

Siden du hevder å jobbe med lov- og forskriftsverk daglig er du kjent med viktigheten av å henvise til gyldige rettskilder. Jeg forventer dermed at du er i stand til å vise til noe som støtter ditt syn, spesielt med tanke på hvor grove anklager du kaster ut uten å vite noe som helst om bakgrunnen til de andre som skriver her. Du kommer med påstander fullstendig uten å henvise til en eneste gyldig rettskilde, samt et sitat fra en interesseorganisasjon som enkelt og greit sier at det må foreligge hjemmel for å avtale noe i disfavør leietaker.

Pandabjørn
22. januar 2011, 11:18
Jeg trenger ikke gjøre noe for deg. Jeg henvender meg til TS for å spørre om fakta/grunnlag i saken.

Inntil det ikke kommer en kopi av hva som er avtalt, så vil jeg ikke diskutere dette videre fordi faktagrunnlaget mangler.

Forresten; hvordan kan man hevde at kontrakten strider mot husleielovgivningen dersom man ikke har sett den?

1) Huseier låser seg inn når folk ikke er hjemme
2) Huseier truer med vaskedame til 500kr per gang når det ikke er støvsugd o.l
3) Huseier krever å inspisere vask en gang i uka hver mandag.

Om du virkelig tror at det finnes noe som helst som kan implenteres i en kontrakt for å gjøre dette lovlig så er du farlig langt ute å ror.

kjelle392
22. januar 2011, 11:23
Dette blir for dumt.

Her ber man om opplysninger for å avklare fakta, så blir man stilt til veggs og bedt om å vise til lovhenvisninger og kilder for å støtte mitt syn!

Vet du hva? Jeg har ikke gjort meg opp noe syn i saken og grunnen til det er at jeg ikke VET hva jeg skal gjøre meg opp et syn om uten å ha sett hva som er inngått av avtaler.

Men greit; om du f.eks. ser på Forbrukerrådets nettportal så finnes det endel eksempler på husleieforhold der - bl.a. et forslag til kontrakt: http://docs.google.com/viewer?url=http://forbrukerportalen.no/filearchive/husleiekontrakt%20bokmaal.pdf
Under pkt. 9 på denne kommer hva partene har inngått særavtale om. HVIS TS og utleier har inngått noe lovstridig, så omfattes det av husleielovgivningen og TS har sitt på det tørre. MEN; det er umulig å vite uten å ha sett kontrakten!

Videre kan man finne informasjon om regler i husleieforhold (http://docs.google.com/viewer?url=http://forbrukerportalen.no/filearchive/regler_husleieforhold.pdf)
Under punktet for "Vedlikehold" kan man lese:
Dersom leier forsømmer sin vedlikeholdsplikt kan leier bli erstatningsansvarlig. Utgjør forsømmelsene et vesentlig kontraktsbrudd kan det gi utleier grunnlag for å heve avtalen.
Utleier påberoper seg tydeligvis dette iht. de opplysninger TS gir. Men igjen; DET KAN VI IKKE VITE NOE OM FØR VI HAR SETT KONTRAKTEN!

Når det gjelder adgang til utleieobjektet, så er det riktig at utleier ikke kan komme og gå som han/hun selv vil. Men leieren plikter likevel å gi utleieren adgang for tilsyn og vedlikehold. Leieren skal i så fall ha melding fra utleier i rimelig tid før det foretas tilsyn.

Pandabjørn
22. januar 2011, 11:38
Når det gjelder adgang til utleieobjektet, så er det riktig at utleier ikke kan komme og gå som han/hun selv vil. Men leieren plikter likevel å gi utleieren adgang for tilsyn og vedlikehold. Leieren skal i så fall ha melding fra utleier i rimelig tid før det foretas tilsyn.

Herregud, du bør iallefall gjøre en minimumsinnsats å lese tråden før du begynner å diskutere.

Hovedtemaet i denne tråden går nettopp på det du har nevnt over her. Huseier låser seg inn uten forvarsel og også når folk ikke er hjemme. Hun gir heller ingen saklige meldinger til utleier på forhånd og har heller ingen andre saklige argumenter for å komme på tilsyn enn for å sjekke husrot.

Det er DETTE som i all hovedsak blir diskutert her. Les tråden, det du prøver å diskutere her er ett ikke tema.

kjelle392
22. januar 2011, 11:41
Jeg kan også godt vise til paragrafen.no (http://www.paragrafen.no/?id=80) og hva som står der (mine uthevinger):
Utleiers plikter i utleieperioden
Utleieren plikter
- Å stille husrommet til disposisjon i samsvar med avtalen,
- Å holde eiendommen i den stand leieren har krav på etter avtalen og loven dersom ikke annet er avtalt,
- Å opprettholde vanlig ro og orden på eiendommen

Vanskelig å sørge for dette uten en viss tilgang til objektet, eller å vite hva som er avtalt...

Leieren plikter
- Å behandle eiendommen med tilbørlig aktsomhet og for øvrig i samsvar med leieavtalen,
- Å vedlikeholde dørlåser, kraner, vannklosetter, elektriske kontakter og brytere samt varmtvannsbeholder dersom ikke annet er avtalt,
- Å følge vanlige ordensregler og rimelige påbud som utleieren har fastsatt til sikring av god husorden,
- Å ikke bruke lokalene til annet formål enn avtalt,
- Å ikke foreta forandringer i lokalene eller på eiendommen uten utleiers samtykke,
- Straks å varsle utleier om skade på eiendommen som må utbedres uten opphold,
- Å gi utleier eller dennes representant adgang til eiendommen for tilsyn og for vedlikehold, reparasjoner m.v.

Beskadigelse av eiendommen
Hvis leieren til tross for skriftlig advarsel fra utleieren i vesentlig grad forsømmer sin vedlikeholdsplikt eller opptrer på en måte som er til alvorlig sjenanse for utleieren, eiendommen eller andre brukere, kan utleieren heve leieavtalen.

Herregud, du bør iallefall gjøre en minimumsinnsats å lese tråden før du begynner å diskutere.

Takk det samme. Jeg begynte med å si at jeg IKKE har lest hele tråden. Så spør jeg om hvilket GRUNNLAG som finnes for å diskutere - men blir da hengt opp personlig som om det var JEG som var utleier... Dette har da ingenting med mer som person å gjøre!

Skerp dere!

caperno
22. januar 2011, 11:49
Grunnlaget er vel helst måten utleier opptrer på. Vi trenger ikke se noen kontrakt for å konstantere at utleier ikke kan forvente å få tilgang til boligen når hun måtte ønske? Det er tross alt ikke hun som bor der. Dette må avtales på forhånd, og hun kan ikke bare heve avtalen uten videre heller. Da må det isåfall være mye rot og møkk vi snakker om.

Det er dette saken handler om. Ingen her trenger å se denne kontrakten for å kunne gi ett korrekt svar til TS på dette emnet, noe som flere allerede har gjort.

kjelle392
22. januar 2011, 11:52
Dette må avtales på forhånd, og hun kan ikke bare heve avtalen uten videre heller.

Nettopp. Det er derfor jeg spør om kontrakten.

caperno
22. januar 2011, 11:58
Nettopp. Det er derfor jeg spør om kontrakten.

Det må ikke avtales på forhånd i kontrakten.. Utleier må gi varsel til leier i god tid før hun kommer på "inspeksjon". Dersom hun i kontrakten har ført inn at hun skal ha tilgang til leiligheten når hun måtte ønske, så er dette ett punkt som er urimelig og som leier kan motsette seg.

Må du virkelig se kontrakten før du kan konstantere om utleier har lov til å kreve adgang til leliigheten når hun måtte ønske - og uten å gi varsel på forhånd? Vi prøver å fortelle deg at samme hva hun har skrevet i kotnrakten ang dette - så er det ikke gyldig. Husleieloven er klar, så man kan ikke bare kreve ditt og kreve datt.

kjelle392
22. januar 2011, 12:05
Jeg gir opp.

Tydeligvis at dette forumet ikke er myntet på å løse saker, men å forsøke trykke folk som ikke mener det samme ned i søla slik at de blir på samme nivå som dem selv.

waf
22. januar 2011, 12:07
- Å behandle eiendommen med tilbørlig aktsomhet og for øvrig i samsvar med leieavtalen

Ja, de rydder, vasker og holder orden. Huseier krever å få være til bryderi for leietaker bare for å se til at man kan speile seg i vegg og gulv. Det finns grenser for hva man forvente.

- Å følge vanlige ordensregler og rimelige påbud som utleieren har fastsatt til sikring av god husorden

Les svar i forrige avsnitt.

- Å ikke bruke lokalene til annet formål enn avtalt

De bor der, hva sikter du til?

- Å ikke foreta forandringer i lokalene eller på eiendommen uten utleiers samtykke

Hva i all verden sikter du til? De bor der mens de går skole.

- Å gi utleier eller dennes representant adgang til eiendommen for tilsyn og for vedlikehold, reparasjoner m.v.

Innenfor en hvis begrensning, ja. Dette er jo i strid med husleieloven jf. § 5-6. Utleierens adgang til husrommet annet ledd.

Hvis leieren til tross for skriftlig advarsel fra utleieren i vesentlig grad forsømmer sin vedlikeholdsplikt eller opptrer på en måte som er til alvorlig sjenanse for utleieren, eiendommen eller andre brukere, kan utleieren heve leieavtalen.

Enhver advarsel fra utleier i denne saken strider med flere punkt i husleieloven (se tidligere svar for paragrafer). Leietaker, sammen med sine romkamerater, har ikke gjort noe feil. Som tidligere påpekt kan det ikke inngås kontrakt med vilkår som stiller seg dårligere for leietaker, jf. husleieloven § 1-2. Ufravikelighet.

Pandabjørn
22. januar 2011, 12:10
Kjell

Du vil diskutere en sak som ikke er tema, og da må du ha forståelse for at folk reagerer. Det er ikke hvorvidt huseier har lov å heve kontrakten som er hovedtemaet som blir diskutert her, ikke se deg blind på overskriften i topic. Les det som har blir skrevet, og så får du gjerne komme med tilbakemeldinger. Du gir ikke svar på det trådstarter spørr om, du velger heller å lage deg din egen lille problemstilling.

Problemstillingen er følgende og jeg gjentar for tredje gang:
1) Huseier låser seg inn for å sjekke husrot når folk ikke er hjemme
2) Huseier krever å ha ukentlige tilsyn for allminnelig husrot (slikt husrot har ingen risiko for å skade leiligheten, kun om det var ett ekstremt tilfelle), igjen om du hadde lest tråden så hadde du sett at det er ikke det som er tilfelle her.
3) Huseier truer med vaskehjelp på deres regning og utkastelse på grunnlag av for dårlig støvsuging, flasker i ganger o.l

Dette er vi ALLE enige om at ikke er punkter man kan tillegge en husleiekontrakt, uansett hvordan de er formulert eller implentert, men altså ikke du. Du ser bort ifra alt som er skrevet i tråden og vil heller diskutere om det er lov å endre en kontrakt på generell basis. Her diskuterer vi ikke generelt, vi diskuterer tråden utifra opplysninger fra trådstarter. Om ikke du gidder lese tråden, så får du feie for din egen dør.

Om alle skulle tatt seg rettighetene til å buse inn i enhver tråd for så å ta avstand fra det trådstarter skriver for heller å diskutere på ett mer generelt grunnlag så hadde det blitt ett fryktelig rot her.

PiGmeNt-
22. januar 2011, 16:03
Jeg gir opp.

Tydeligvis at dette forumet ikke er myntet på å løse saker, men å forsøke trykke folk som ikke mener det samme ned i søla slik at de blir på samme nivå som dem selv.

Akkurat dette går ikke på å ha forskjellige meninger, men at du ikke har tatt deg tid til å sette deg inn i hva som faktisk diskuteres. Når du da i tillegg repeterer det samme flere ganger og får samme svaret hver gang, bør du kanskje lese deg opp. Hvis du ikke gidder å få hele saken inn kan du kanskje heller la være å poste :)

jegermeg
22. januar 2011, 18:43
7.4 Plikter under leieforholdets gang.

7.41 utleiers plikter
Utleier skal sørge for at boligen til enhver tid er i ordentlig stand og forsvarlig vedlikeholdt. Vedlikeholdsplikten omfatter bl. a. ledninger og innretninger for avløp og forsyning med vann, gass, varme og elektrisk strøm.

Fornyelse av tapet, maling som følge av slit og elde skal forøvrig utføres så ofte det er sedvanemessig påkrevet under hensyn til boligens beskaffenhet.

7.42 Leietager plikter
Leietager har ansvaret for det vanlige vedlikeholdet, dvs, innenfor boligens fire vegger, For eksempel av låser, nøkler, ruter, servanter, vannklossettskåler med sete og lokk, badekar, dusjkabinett, lampekubpler, elektriske kontaker, brytere og sikringer, i tilleg til oppstaking av avløpsrør til egen vannlås. Vedlikeholdet må være forsvarlig utførst, Ukentlig rengjøring for å opprettholde trivsel og av helsemessige hensyn til medbeboere og innvendig vedlikehold.

14. Bofellesskapets husordensregler
Dette for å øke trivsel og minske mistrivsel for alle som bor på ******.

1. Ukentlig rengjøring av boligen, dette pga hygieniske forhold og hensyn til medbeboere og som en del av husets innvendige vedlikehold.

2. Allergi og astma kan gi utslag på dårlig husvask. Ta felles ansvar for deg selv og dine medmennesker.

3: Kjøkkene skal du rydde og vaske etter hver gang du har laget mat.

- I kjøkkenet må det vaskes daglig, Feks ved steking av mat må komfyre vaskes etter den som har laget seg mat.

4: Bad. Husk å sjekke toalettet etter bruk. Vask toalettet nedi hvis nødvendig med toalettbørsten. Toalettbørsten settes i klorvann som byttes ukentlig. Vask vasken etter deg og bruk Jiff skurekrem.

5: I stua anbefaler vi såpe for parkett gul, for eks. Johnson, Parket og LaminatRent. Støvsug og vask over gulvene en gang i uka også.

6: Vaskerom, tøm vaskemaskinen og tørketrommelen så snart de er ferdige. Kanskje kameraten din skal vaske også!!! Brett tøy og få unnatørt og rent tøy så fort som mulig. Hvis alle gjør det så er det alltid plass for den som må ta tøyvask. Tørketrommel må tømmes for lo mellom hver bruk. Husk dårlig tørk og risiki for varmegang.


Det var det det sto om rengjøriing og vedlikehold i kontraken vi har skrevet under på her.

Uansett. Min mening er at huseier har gått altfor lang med denne ukentlige inspeksjonen, i forhold til hvordan situasjonen her er. Hadde det sett helt jævlig ut her, at det lå tallerkner, mat og annet gris utover hele huset. Så kunne jeg forstått det. Men det gjør det ikke.

Det er også helt uaktuellt at hun skal true med vaskedame og straffegebyr på 500kr hvis vi ikke vasker så bra at huseier er fornøyd.

Det er også veldig barnslig hvordan hun svarer og reagerer på en del ting. Det går nesten ikke ann å si noe som helst uten at hun blir fornærmet. Hun er utrolig hårsår.

Her er noen bilder, som jeg har tatt nå. Dette er sånn det ser ut på en vanlig dag her. Jeg har ikke ryddet elns for å få det til å se bedre ut. Rotet på stua skyldes at jeg sitter der nå å gjør lekser as we speak. :P Rotet på kjøkkenet skyldes at vaskemaskinen er full.

http://img220.imageshack.us/img220/38/img00312.jpg
http://img717.imageshack.us/img717/1788/img00301i.jpg
http://img441.imageshack.us/img441/2862/img00291w.jpg
http://img806.imageshack.us/img806/2815/img00281.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1147/img00271f.jpg
http://img837.imageshack.us/img837/8632/img00261a.jpg
http://img510.imageshack.us/img510/319/img00251y.jpg

Det skal også sies at huseierne her har hatt problemer med maur. Og at maurene kommer inn på kjøkkene om det ikke holdes ryddig for matrester der. Så der kan jeg forstå at dem er litt bekyrmet ettersom det ligger smuler på kjøkkengulvet til tider.

Men det rettferdigjør uansett ikke en ukentlig inspeksjon av hele huset, hvor man i tillegg truer med vaskedame og straffegebyr på kr. 500.

Dessuten er det januar nå, det fins ikke maur ute nå. :)

Taurean
22. januar 2011, 19:52
Det kan være litt dumt å legge ut bilder av stedet på nett her kanskje...

Det ser bra ut der da.

jegermeg
22. januar 2011, 19:54
Det kan være litt dumt å legge ut bilder av stedet på nett her kanskje...

Det ser bra ut der da.

Hmm. Hvorfor det?

Tempus
22. januar 2011, 20:03
Hmm. Hvorfor det?

Vel, for alt du vet så har husvert lest aktivt på denne tråden. Asså, det er jo ikke sikkert dette har noe å si, men hadde jo vert kjipt :eek:

Og kan egentlig kontrakter publiseres? Sorry for dumt spørsmål :)

jegermeg
22. januar 2011, 20:18
Vel, for alt du vet så har husvert lest aktivt på denne tråden. Asså, det er jo ikke sikkert dette har noe å si, men hadde jo vert kjipt :eek:

Og kan egentlig kontrakter publiseres? Sorry for dumt spørsmål :)

Jeg tviler på at huseier'n henger her inne. Sjansen for det er så liten at den sjanen er jeg villig til å ta. :P

Mandokir
22. januar 2011, 20:22
Har det noe å si om huseieren leser denne tråden uansett? Med tanke på situasjonen så hadde hun kanskje lært en ting eller to av å lese gjennom her ;)

Tempus
22. januar 2011, 20:26
Jeg tviler på at huseier'n henger her inne. Sjansen for det er så liten at den sjanen er jeg villig til å ta. :P

Jaja, av det jeg har sett så har du ikke hatt noen inlegg som er hetsende mot huseier, uten om din frie mening om selve kontrakten, og måten ting er gjort på. Tror ikke det ville ha hatt så mye å si uansett, sånn egentlig. :D

Saint123
22. januar 2011, 20:45
Jeg sier bare lykke til :) Virker for meg som dette skal gå din vei, Forhåpentligvis.

Blackkoz
22. januar 2011, 21:07
Det der må være den sykeste renholds-delen av en kontrakt jeg noen gang har sett!

Dama må jo ha et psykisk problem mtp rengjøring!

jegermeg
22. januar 2011, 21:24
Det der må være den sykeste renholds-delen av en kontrakt jeg noen gang har sett!

Dama må jo ha et psykisk problem mtp rengjøring!

Det står mye mer. Orkake skrive alt. :P

nomore
22. januar 2011, 22:46
Kan ikke være sunt å måtte vaske med Jiff Skurekrem etter hver gang vasken har blitt brukt. Skremmende.

Xeon
22. januar 2011, 23:04
Skulle tro du var på rekruttskolen:p basert på det du skriver.

Taurean
22. januar 2011, 23:11
Det der må være den sykeste renholds-delen av en kontrakt jeg noen gang har sett!

Dama må jo ha et psykisk problem mtp rengjøring!

Enig der ass! Anbefaler spesifikke vaskemidler ol .. må ha vært en nazist i sitt tidligere liv elns...

jegermeg: Jeg vet ikke om noe rettslig og sånt, bare tenker på at bilder av hus og sånn burde kanskje ha "dets innholds eiers tillatelse" ^^ for å kunne legge dem ut .. om du forstod det

caperno
22. januar 2011, 23:14
Disse reglene er vel i og for seg helt greie dersom man bor i ett kollektiv? Er det mulig at noen av dem du bor sammen med nå har klaget deg inn til huseieren fordi de ikke tørr å si i fra selv?

Erikovitch
22. januar 2011, 23:34
Greie regler å følge JA, men ikke å skrive ned i en leiekontrakt. Er jo helt sjukt. Skulle tro man fikk mor nr 2 med på kjøpet.

jegermeg
23. januar 2011, 08:03
Disse reglene er vel i og for seg helt greie dersom man bor i ett kollektiv? Er det mulig at noen av dem du bor sammen med nå har klaget deg inn til huseieren fordi de ikke tørr å si i fra selv?

Nei, ingen som har klaget. Har spurt alle. Aller er enige om å ikke ta opp ting med huseier. Nettopp fordi vi var redd for at hun skulle starte med kontroller sånn som hun hadde gjort året før.

Dessuten. Det er ingenting å klage på her.

Gig
23. januar 2011, 09:37
Enig der ass! Anbefaler spesifikke vaskemidler ol .. må ha vært en nazist i sitt tidligere liv elns...


Står jo bare Anbefaler da? :)

Men ja, litt spesielt å skrive sånt i kontrakten, men hvis TS bruker kun det husvert anbefaler har han ihvertfall sitt på det tørre mtp slitasje på parkett :)

OT:

Det så ikke så ille ut der, iom at dere er 4 gutter, klart det er enkle tiltak som kunne økt triveslen dere imellom uten at jeg skal ta noe som helst av utleiers parti :)

f.eks plukke opp klær som ligger i stoler osv
er oppmaskmaskina full så tøm den? utrolig fort gjort :)

Ellers var det ingenting der å klage på, så jeg støtter ihvertfall TS på denne ^^

laksir
24. januar 2011, 22:38
Ingen nye oppdateringer fra huseier/TS? :)

Dæng
24. januar 2011, 22:43
Virker nesten ut som at huseier fikk litt panikk :)

Weili
24. januar 2011, 23:29
14. Bofellesskapets husordensregler
Dette for å øke trivsel og minske mistrivsel for alle som bor på ******.

1. Ukentlig rengjøring av boligen, dette pga hygieniske forhold og hensyn til medbeboere og som en del av husets innvendige vedlikehold.

2. Allergi og astma kan gi utslag på dårlig husvask. Ta felles ansvar for deg selv og dine medmennesker.

3: Kjøkkene skal du rydde og vaske etter hver gang du har laget mat.

- I kjøkkenet må det vaskes daglig, Feks ved steking av mat må komfyre vaskes etter den som har laget seg mat.

4: Bad. Husk å sjekke toalettet etter bruk. Vask toalettet nedi hvis nødvendig med toalettbørsten. Toalettbørsten settes i klorvann som byttes ukentlig. Vask vasken etter deg og bruk Jiff skurekrem.

5: I stua anbefaler vi såpe for parkett gul, for eks. Johnson, Parket og LaminatRent. Støvsug og vask over gulvene en gang i uka også.

6: Vaskerom, tøm vaskemaskinen og tørketrommelen så snart de er ferdige. Kanskje kameraten din skal vaske også!!! Brett tøy og få unnatørt og rent tøy så fort som mulig. Hvis alle gjør det så er det alltid plass for den som må ta tøyvask. Tørketrommel må tømmes for lo mellom hver bruk. Husk dårlig tørk og risiki for varmegang.


Det var det det sto om rengjøriing og vedlikehold i kontraken vi har skrevet under på her.Med andre ord, vanlig folkeskikk. Det er sikkert jeg som begynner å bli gammel, men jeg ser ikke helt vitsen med å sette ting så nøye i en kontrakt. Allerede her tenker jeg at dama er ... over middels interessert i støv. Jeg har i hvertfall aldri hatt en så nøye definert kontrakt og jeg har bodd i bofelleskap siden jeg var 16. Liker å ha det ryddig og pent rundt meg og tar det jo som en selvfølge at de jeg bor med vasker opp det de bruker på kjøkkenet for eksempel (ellers så har vi jo den gode gamle 'si i fra' metoden, sterkt undervurdert i visse bofelleskap).

Jeg tror dere har vært veldig uheldige her, med huseier altså. Det er synd da dere trives dere imellom. Jeg synes at brevet du skrev var helt greit og oppklarende, om enn noe unnskyldende (det er ikke deres feil, denne situasjonen). Håper det ordner seg for dere og at dere kan fortsette å bo sammen og ha det fint. Gode bofelleskap vokser ikke på trær, kjipt å måtte bryte ut av et fordi huseier overskrider sine grenser...

Krokodille
24. januar 2011, 23:52
Les kontrakten en gang til du, hun har sikkert lurt inn en liten paragraf om å poste bilder av huset på halvkriminelle datafora på internett! :rolleyes:

downing
25. januar 2011, 00:55
Uff. Får helt vondt i magen av å lese trådstarters innlegg, jeg unner ingen å måtte slite med trasige huseiere. Det er liksom ekstra kjipt når det er hjemmet ditt det gjelder, er det problemer med kjerring eller jobb kan man jo alltids lukke døra hjemme og koble av, ikke sant?

Har selv nettopp vært igjennom lover og advokat i forbindelse med en leiebolig jeg leide, det endte heldigvis godt men både pga dette og mangeårig tilstand som leieboer er jeg litt inne i regler og lover for det som gjelder.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har lest hele tråden like godt, men en god del av den. Her er allikevel mine to cents:

I utgangspunktet synes jeg ikke dette er en vanskelig sak, sånt rent juridisk. Jeg vil berømme trådstarter for å søke en ordning mellom leier og huseier uten å blande inn politiet selv etter at politiet selv tilbød seg å "ordne opp" i saken. Det er alltid gunstigst å komme til en løsning utenfor systemet, dersom dette er mulig. Hvis ikke, så får man benytte seg av systemet. Det virker nå som om partene ikke står såpass steilt enda at dette er nødvendig.

Lover skal tolkes bokstavelig. Allikevel er det mange lover som åpner for bruk av skjønn. Dette gjelder ikke minst husleieloven, som hyppig bruker termer som "i rimelig tid", "i nødvendig utstrekning", som nettopp gjør at mange deler av loven blir gjenstand for skjønnsmessig tolkning.

Situasjonen din blir jo hovedsaklig berørt av $5-6, første ledd. Det er nok sånn at hun har tilgang til å komme innom for tilsyn, det eneste som står i loven angående dette er at dere skal være varslet i rimelig tid før tilsyn skal forekomme. En ukes tid kan regnes som rimelig forvarsel. Dersom huseier tar seg inn i leiligheten uten varsel og uten særskilt grunn (dette skal det ganske grove ting til for å tillates) så kan dere skifte lås med hjemmel i lov. Dette er et punkt som er ufravikelig i husleieloven, dette er dermed ikke noe som kan avtales å omgås i en leiekontrakt.

Når det gjelder tilsyn så vil nok praksis tilsi at dette tilsynet angår andre ting enn deres daglige renhold. Dersom huseier er redd for at dere kommer til å etterlate dere et søplehus så er jo nettopp $10-2 andre ledd til huseiers gunst, der det står at dere skal forlate leiligheten ryddet rengjort og i samme stand som ved overtagelsen.

Jeg tror nok at dersom hu fortsetter å varsle dere om tilsyn så vil hun holde seg innenfor loven. Merk at dette skal være spesifikke varslinger.

Men når det gjelder bøter og sanksjoner basert på hennes skjønnsmessige vurdering av vedlikehold av boligen så vil hun tvilsomt ha medhold. Det er jo bare å fortsette å ta bilder, såvidt jeg så var det like ryddig/ryddigere der enn jeg pleier å ha det, og det er deres sak, ikke hennes. Det er ikke skadelig for eiendommen at det er rot i stua, flekker på ovn eller dritt i dusjkabinett.

Har dere en felles leiekontrakt er dere som regel solidarisk ansvarlige for å oppfylle kontrakten, men det tilsier også at dere er å regne som 1 leieforhold. Det virker litt som om huseier er redd for at mye rot og søppel fører til mistrivsel i kollektivet og eventuelt utflytting, men dersom dere alle er tilfreds med tingenes tilstand så bør dette ikke urolige huseier.


On a sidenote så blir jeg like oppgitt hver gang jeg møter på huseiere som ikke helt er inneforstått med hva det innebærer å leie ut eiendommen sin. Man kan faktisk ikke gjøre hva man vil! Det er ikke alle som takler den idéen. Det hjelper som regel å være litt ydmyk, men å stå på sine rettigheter og krav. Som regel finner man en løsning.

jegermeg
25. januar 2011, 01:56
On a sidenote så blir jeg like oppgitt hver gang jeg møter på huseiere som ikke helt er inneforstått med hva det innebærer å leie ut eiendommen sin. Man kan faktisk ikke gjøre hva man vil! Det er ikke alle som takler den idéen. Det hjelper som regel å være litt ydmyk, men å stå på sine rettigheter og krav. Som regel finner man en løsning.

Jeg prøvde først å være ydmyk. Sendte en SMS om at syntes at dette gikk litt for langt, etter at hun hadde hatt første inspeksjon for en uke siden. Da fikk jeg dette svaret:

"Nå har du brukt opp vår velvlije. Enten skjerper du deg eller flytter ut. Vi har snakket med tidligere beboere i bofellesskapet og sitter inne med opplysninger på deg."

For å si det slik, det var dråpen som fikk det til å renne over for min del, og jeg mistet det lille jeg hadde igjen av respekt for den dama. Så da måtte jeg skrive ett brev som sa klart ifra. Med både lover og regler. Og at jeg har snakket med politiet om dette, for å høre om lover og regler.

Uansett. En oppdatering på situasjonen: Gladnyhet

Idag er det mandag, dagen hun liksom skal komme på inspeksjon. Hun har ikke vært på inspeksjon her idag. :D Jeg hadde fri fra skolen idag, så jeg var hjemme på formiddagen. Hun dukket aldri opp. Så kanskje hun har gitt seg? Selvom jeg føler at jeg får ett knallhardt tilbakeslag når som helst.

downing
25. januar 2011, 02:03
Jeg prøvde først å være ydmyk. Sendte en SMS om at syntes at dette gikk litt for langt, etter at hun hadde hatt første inspeksjon for en uke siden. Da fikk jeg dette svaret:

"Nå har du brukt opp vår velvlije. Enten skjerper du deg eller flytter ut. Vi har snakket med tidligere beboere i bofellesskapet og sitter inne med opplysninger på deg."

For å si det slik, det var dråpen som fikk det til å renne over for min del, og jeg mistet det lille jeg hadde igjen av respekt for den dama. Så da måtte jeg skrive ett brev som sa klart ifra. Med både lover og regler. Og at jeg har snakket med politiet om dette, for å høre om lover og regler.

Som du kanskje leste så skrøyt jeg av måten du hadde takla det på og syns heller ikke at brevet du sendte på noen måte var krasst eller uforholdsmessig negativt ladet :D

Bra at det har roa seg. Ikke tenk så mye på det og sov godt om natta - er mitt råd i alle fall. Syns det er bemerkelsesverdig at du ikke klikka av den krasse sms'en. Jeg har ikke så lang lunte når det gjelder visse huseiere. Hvis jeg betaler for noe skal jeg ikke krype for n00bs (sikkert litt gammeldags klassekamp som sitter i genene.) Men det løser seg som regel.

Bombasa
25. januar 2011, 02:12
Virker som dama har tatt til vettet ja. :p

jegermeg
25. januar 2011, 02:17
Virker som dama har tatt til vettet ja. :p

Det vet verken jeg eller du, enda. For alt vi vet sitter hun å planlegger ett motangrep. :P

Syns likevel det er rart at jeg ikke har hørt noe i det hele tatt enda. Jeg ba jo om ett møte.

Uansett, jeg har ikke tid til å tenke på dette nå. Matematikken på skolen starter å bli vanskelig nå. Integrering står for tur nå. Har dere starta med det eller Bombasa?

Bombasa
25. januar 2011, 02:24
Det vet verken jeg eller du, enda. For alt vi vet sitter hun å planlegger ett motangrep. :P

Hadde vært litt festlig om hun prøvde seg på et motangrep. :rolleyes:
Hun er jo nesten dømt til å tape denne saken uansett hvordan hun velger å gå videre.Uansett, jeg har ikke tid til å tenke på dette nå. Matematikken på skolen starter å bli vanskelig nå. Integrering står for tur nå. Har dere starta med det eller Bombasa?

Vektorer, kapittel 11 er vi kommet til (Trigonometriske funksjoner). Går greit atm, men merker det blir tyngre. Falt jo av kapittel 8 ifjor lol..:p
Virker som vi har litt forskjellige bøker. Vi har ikke integrering før etter påske.

Mente vi er ferdig med kapittel 11, trigonometriske funksjoner og skal til på kapittel 12, vektorer.
Litt sent, beklager..

jegermeg
25. januar 2011, 02:33
Hadde vært litt festlig om hun prøvde seg på et motangrep. :rolleyes:
Hun er jo nesten dømt til å tape denne saken uansett hvordan hun velger å gå videre.

Vektorer, kapittel 11 er vi kommet til. Går greit atm, men merker det blir tyngre. Falt jo av kapittel 8 ifjor lol..:p

Vel, hun har en utrolig evne til å få ting til å høres 10 ganger verre ut enn det det egentlig er. En smule på kjøkkengulvet blir fort: "Dette går ikke og er ikke akseptabelt. Hvis det er matavfall på gulvet blir det slitase og det kan komme skadedyr, da må skadedyrkontrollen komme og det koster masse tid og penger. Dessuten blir gulvet slitt og det kan bli mugg, og da starter det å lukte. Derfor må jeg starte med daglig inspeksjon av bla bla".

Virker som hun har helt noia for litt møkk, i mange på bedre ord.

Hvilken bok har dere? Sinus boka, den tjukke blå? :P

Bombasa
25. januar 2011, 02:43
Vel, hun har en utrolig evne til å få ting til å høres 10 ganger verre ut enn det det egentlig er. En smule på kjøkkengulvet blir fort: "Dette går ikke og er ikke akseptabelt. Hvis det er matavfall på gulvet blir det slitase og det kan komme skadedyr, da må skadedyrkontrollen komme og det koster masse tid og penger. Dessuten blir gulvet slitt og det kan bli mugg, og da starter det å lukte. Derfor må jeg starte med daglig inspeksjon av bla bla".

Virker som hun har helt noia for litt møkk, i mange på bedre ord.

Jaja, får håpe hun ikke lager mer stress for dere da. Hun har forhåpentligvis skjønt at dere har loven på deres side.:p


Hvilken bok har dere? Sinus boka, den tjukke blå? :P

Yup, Sinus matematikk.
Har dere kommet til kapittel 16 allerede? Dere følger boka kronologisk også?

jegermeg
27. januar 2011, 11:25
En oppdatering for de som måtte lure noe mer på denne saken.


Jeg har ikke hørt noe mer fra huseier. Huseier var heller ikke på inspeksjon på mandag. Så jeg vet ikke hva som skjer videre. Rart at jeg ikke har hørt noe som helst egentlig. Kanskje hun fikk helt sjokk av mailen? :P

Dæng
27. januar 2011, 13:05
FIkk vel kalde føtter, og har sjekket opp regelverket og sett selv at det hun har gjort er ulovlig. Og tør rett og slett ikke gi lyd fra seg, siden du har loven på din side :)

jegermeg
27. januar 2011, 13:28
FIkk vel kalde føtter, og har sjekket opp regelverket og sett selv at det hun har gjort er ulovlig. Og tør rett og slett ikke gi lyd fra seg, siden du har loven på din side :)

Ja, jeg håper det. Men jeg ba jo om ett møte? Jeg har ikke hørt ett eneste ord siden jeg sendte brevet, som snart er 2 uker siden.

Tempus
27. januar 2011, 13:43
Ja, jeg håper det. Men jeg ba jo om ett møte? Jeg har ikke hørt ett eneste ord siden jeg sendte brevet, som snart er 2 uker siden.

Du kan jo eventuelt sende henne en påminnelse da, eller lage et kompromiss med at du ikke er fornøyd, og ikke betaler før hun er med på et møte.
Om du fortsatt vil ha møtet da.

(Kanskje en litt dårlig måte å gjøre det på, men et forslag er det hvertfal) :)

Krokodille
28. januar 2011, 06:13
Næh, bare la det ligge. Hun har skjønt tegninga! :)

Taurean
31. januar 2011, 15:30
Glem det for tiden :)

Heng opp fiskesene rett innafor døra til rommet ditt før du låser og går med gjennomsiktig teip forsiktig.

Kanskje har du et videokamera med god filmetid - sett det på dårligst kvalitet, film rommet og legg et håndkle elns over før du går.

Hobby
1. februar 2011, 19:50
Har gått noen dager siden brevet nu.. Har du hørt noe som helst fra utleier?

Edited
2. februar 2011, 11:39
Hun ble rett å slett fucked in the A Hole.

Jeg mener, selv politiet, POLITIET (Tar nesten aldri konklusjoner uten å ha fått høre begge saker) er enig med TS.
Jepp, what to say.

Thumbs up for you! = )

VinterRavn
2. februar 2011, 12:35
Når husleie kontrakt er skrevet har ikke huseier noe i leiligheten å gjøre, med untak av nødstilfelle. Ta kontakt med Leieboerforeningen (som nevnt tidligere i tråden). Og begynn å leit etter ny leilighet. At du må gjøre det bra på skolen for å bo der er vell neppe noe husvært har noe med BTW.
Har hatt et par forjævlige husværter selv, så jeg skjønner frustrasjonen din.
Lykke til

Bombasa
13. februar 2011, 15:24
Dama har ikke vært innom enda? :)

jegermeg
14. februar 2011, 12:52
Dama har ikke vært innom enda? :)

Jeg har ikke hørt et ord siden jeg sendte brevet.

Tempus
14. februar 2011, 17:21
Jeg har ikke hørt et ord siden jeg sendte brevet.

Har du ikke møtt på henne utenfor, eller på butikken eller noenting heller? Kanskje hun bare innså at du hadde rett.

Oransje
10. mars 2011, 09:10
Hun må ha kommet med drapstrusler til trådstarter om at hvis han skriver ett innlegg til så sliter han :')

Dæng
10. mars 2011, 12:03
Han har nok ikke hørt noe mer fra huseier. Og har lagt det bak seg :)

jegermeg
10. mars 2011, 21:37
Har du ikke møtt på henne utenfor, eller på butikken eller noenting heller? Kanskje hun bare innså at du hadde rett.

Nei, jeg har ikke sett henne på butikken eller andre steder. Hun har fortsatt ikke svart på brevet heller. :)

Hun må ha kommet med drapstrusler til trådstarter om at hvis han skriver ett innlegg til så sliter han :')

Haha. Hun har nok ikke gjort det.

Han har nok ikke hørt noe mer fra huseier. Og har lagt det bak seg :)

Helt riktig. :)