PDA

View Full Version : Får ikke logget inn på routeren


fjellreven
8. januar 2010, 21:28
Jeg skal åpne portene mine.
Det har jeg prøvd på tidligere men hadde ikke de riktige portene.
Nå som jeg har det, er problemet at jeg ikke lenger får logget meg inn på routeren.

Har Zyxel P2602HWT med telenor 16 mb linje.
På telenors guide står det at jeg skal skrive inn 10.0.0.138 på browseren, det fungerte før men har nå sluttet å virke.

Noen som vet hvorfor det ikke fungerer lengere?

thapope
8. januar 2010, 21:36
Gå inn i cmd (start -> kjør > cmd) og skriv ipconfig.
Skriv inn "Standard Gateway" adressen i søkefeltet i nettleseren din. Se om du kommer inn da!

reklame
8. januar 2010, 21:36
Prøvd å resette routeren?

mo3
8. januar 2010, 21:38
"hackermetoden" sjekk i cmd hva ipadressen er ved å skrive ipconfig. eller høyreklikk og egenskaper på internettgreia nede i høyre hjørne

SemiColon
8. januar 2010, 21:41
Slå routeren av og på. Skjedde det samme med meg.

fjellreven
8. januar 2010, 21:44
har vært ipconfig og får opp standard gateway 10.0.0.138...

thapope
8. januar 2010, 21:46
Da tipper jeg det løser seg ved å resette routeren, slik som foreslått ovenfor ;)

fjellreven
8. januar 2010, 21:50
har skrudd routern av og på, men kommer fremdeles opp at siden ikke kan vises. Har også prøvd og skru den av og på tidligere men fungerer ikke.
Hva kan da være galt?!

thapope
8. januar 2010, 21:52
Kommer du på nett?
Hvis du går inn på cmd på nytt og skriver ping 10.0.0138, får du svar da?
Hvilken nettleser bruker du?
Har du prøvd den lille reset-knappen bakpå routeren? Merk at denne er såpass liten at du må bruke nål e.l

fjellreven
8. januar 2010, 21:57
Når jeg skriver ping 10.0.0.138 får jeg opp:
Pinger 10.0.0.138 med 32 byte data:
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid=1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid<1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid=1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid<1ms TTL=254

Ping-statistikker for 10.0.0.138
Pakker: send = 4, mottatt = 4, tapt = 0 (0%tap),
Gjennomsnittlig tid for tur-retur i millisekunder:
Minimum = 0ms, maksimum = 1ms, gjennomsnittlig = 0ms

Jeg har prøvd i firefox, IE og opera.
Jeg skrudd routeren av og på ved å trykke på knappe som er 0,5 cm i diameter.

AtXbYeA
8. januar 2010, 21:59
clear cache i IE, prøv igjen, med fullstendig url :

http://10.0.0.138

fjellreven
8. januar 2010, 22:01
clear cache i IE, prøv igjen, med fullstendig url :

http://10.0.0.138

med fullstendig URL kommer det

http://10.0.0.138/

"Dette webområdet kan ikke vises i Internet Explorer"

Kommer du på nett?
Hvis du går inn på cmd på nytt og skriver ping 10.0.0138, får du svar da?
Hvilken nettleser bruker du?
Har du prøvd den lille reset-knappen bakpå routeren? Merk at denne er såpass liten at du må bruke nål e.l


Når jeg skriver ping 10.0.0.138 får jeg opp:
Pinger 10.0.0.138 med 32 byte data:
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid=1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid<1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid=1ms TTL=254
Svar fra 10.0.0.138: byte=32 tid<1ms TTL=254

Ping-statistikker for 10.0.0.138
Pakker: send = 4, mottatt = 4, tapt = 0 (0%tap),
Gjennomsnittlig tid for tur-retur i millisekunder:
Minimum = 0ms, maksimum = 1ms, gjennomsnittlig = 0ms

Jeg har prøvd i firefox, IE og opera.
Jeg skrudd routeren av og på ved å trykke på knappe som er 0,5 cm i diameter.

Eliminator
8. januar 2010, 23:43
Jeg er langt ifra noen ekspert.
Men sjekk om du kan logge inn via telnet, om du ikke allerede har prøvd
(cmd-->telnet-->o 10.0.0.138)

fjellreven
9. januar 2010, 00:23
Jeg er langt ifra noen ekspert.
Men sjekk om du kan logge inn via telnet, om du ikke allerede har prøvd
(cmd-->telnet-->o 10.0.0.138)

når jeg går cmd, skal jeg skrive telnet 10.0.0.138?
når jeg skriver telnet i cmd sier den:
telnet gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando,
kjørbart program eller satsvis fil.

danielsk
9. januar 2010, 00:30
Reset er ikke det samme som å skru router av og på. På baksiden finner du et reset-hull, trykk inn knappen der inne og hold den inne i minst 5-10 sekunder.

For framtiden anbefaler jeg deg å ikke knote med innstillinger du ikke kan å bruke.

fjellreven
9. januar 2010, 00:38
jaha.
men når jeg reseter, hva vil skje det? vil det påvirke det trådløset netter osv?

danielsk
9. januar 2010, 00:43
jaha.
men når jeg reseter, hva vil skje det? vil det påvirke det trådløset netter osv?

Alle innstillinger vil gå tilbake til slik som de var når du fikk router. Det vil si at de endringene du selv har gjort på det trådløse nettet må gjøres på nytt.

QwertyC
9. januar 2010, 00:44
jaha.
men når jeg reseter, hva vil skje det? vil det påvirke det trådløset netter osv?

Routeren vil bli resatt. Altså alle instillingene dine utove standar vil forsvinne, slik som passord osv. :)

Edit: To late....

meitemark
9. januar 2010, 01:11
Uhm, prøv først å dra ut strømledningen i 30 sekunder eller mer, det kan i mange tilfeller hjelpe mer enn å bare nappe strømledningen inn og ut.

Når det kommer til Zyxel sine routere, har jeg ikke mye kjennskap til hvordan de oppfører seg ved feil, men annet Zyxel nettverksutstyr jeg har hilst på har vært av en kvalitet jeg ikke engang vil vedkjenne meg å ha brukt penger på. Ganske dårlig altså.

Feilen du beskriver er derimot skremmende lik det jeg har sett på Speedtouch routere, altså det mølet Telenor tidligere delte ut til kundene sine. Veldig mange feil jeg har sett der har først begynt med at webgrensesnittet har tatt kvelden. Routeren i seg selv kan fint fungere i en mindre evighet, men den er døende, og det første som forsvinner eller blir ulidelig tregt er webserveren.

Eneste vettuge å gjøre forutsatt at resett eller 30 sec uten strøm ikke fikser det er å ta kontakt med Telenor og be om nytt utstyr.

AtXbYeA
9. januar 2010, 09:16
når jeg går cmd, skal jeg skrive telnet 10.0.0.138?
når jeg skriver telnet i cmd sier den:
telnet gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando,
kjørbart program eller satsvis fil.

Gratulerer, du kjører et moderne nok OS til at telnet faktisk har blitt fjernet, mao kjører du vista \ win7.

Putty hjelper deg gjerne med å bruke telnet og ssh forutsatt at du laster det ned fra www.putty.nl

fjellreven
9. januar 2010, 16:05
Gratulerer, du kjører et moderne nok OS til at telnet faktisk har blitt fjernet, mao kjører du vista \ win7.

Putty hjelper deg gjerne med å bruke telnet og ssh forutsatt at du laster det ned fra www.putty.nl

ja jeg kjører vista.
men putty, hvordan bruker jeg dette?
google sier meg ikke hvordan jeg kommer inn på routeren med putty..

smygel
29. mars 2011, 20:51
i win7 så er telnet deaktivert, det er bare å aktivere det så funker det;)

MrCryptical
29. mars 2011, 20:54
i win7 så er telnet deaktivert, det er bare å aktivere det så funker det;)

http://www.webtlk.com/2009/07/24/how-to-enable-telnet-in-windows-vista-and-windows-7/