PDA

View Full Version : Holdbarhet på alkohol


Nexii
13. april 2008, 21:52
Hvordan er det med holdbarheten på alkohol? For eksempel vodka. Hvor lenge tåler den å stå? :)

ekoli
13. april 2008, 21:54
Hvorfor skal den stå? Drikke dag hver eneste dag som slutter på dag ;)

-=Insane=-
13. april 2008, 21:54
lengere en du tror...

vidarlo
13. april 2008, 21:55
Hvordan er det med holdbarheten på alkohol? For eksempel vodka. Hvor lenge tåler den å stå? :)
Sånn meir eller mindre uendelig.

lille___meg
13. april 2008, 21:57
vodka holder ekstremt lenge.. hvis du har åpna flaska kan noe av alkoholen fordampe etter lang tid, men tror du skal rekke å drikke den opp før den har blitt dårlig:p

Nexii
13. april 2008, 21:57
Høres bra ut

Kamma
13. april 2008, 23:54
Hva med eggelikør som er blitt tappet over til en 1,5 liters colaflaske da?

Var ikke lov å ha med glassflasker inn på russetreff i fjor, så måtte helle over. Siden har jeg ikke rørt flaska... :p

DonTomaso
13. april 2008, 23:58
Jeg ville ikke ha drukket ett år gamle egg, selv om de er blanda med sprit, og selv om de eventuelt har stått i kjøleskap.

Kamma
14. april 2008, 00:11
Ikke jeg heller, derfor har jeg med den flaska og spanderer på andre når jeg er på fest :bergenser:

Thrillseeker
14. april 2008, 12:00
Alkohol som ikke fortsetter å gjære holder seg lenge. Om det er brygg så bør det oppbevares mørkt og kjølig.

Turbolego
14. april 2008, 12:06
Vodka inneholder bare sprit og vann.
Andre "brennevinsformer" som i tilegg til sprit har tilsettningsstoffer som frukt, sjokkolade, krem, bananer, whatever etc. har lavere levetid enn Vodka og ren sprit.
Mitt tips: kjøp heller én flaske Vodka + én flakse "blandevann" istedenfor én stk. ferdigblanda...
Da er sjansen mindre for at noe går gæærnt hvis du har tenkt å lagre spriten...

Mitt tips #2: drikk spriten samme dagen som du kjøper'n, kjøp små mengder dersom du ikke har tenkt å dele med andre, da. :p

GothQueen
14. april 2008, 17:06
Sprit på palastflaske blir dårlig veldig fort, mens sprit på glassflaske kan holde seg "uendelig".
Så sant flaska ikke har vært åpnet.

random25880
14. april 2008, 17:18
Har blitt brisen på 8 år gammal vodka, så ja, den holder seg lenge. Rimelig sikker på at den holdt 40% ennå.

atomet
14. april 2008, 17:45
Ah, jeg har faktisk en litt spesiell vodkasak stående her, som jeg ikke tror har godt av å stå for lenge.

Er noe som er laget til en litt spesiell martini (josephines will she or wont she martini) - du tar 1 flaske vodka, noen biter kanel (skjær av noen småbiter fra litt hel kanel), og 12 roseblader. Legg oppi flaska, og la stå urørt en uke. Greia her er jo at både rosebladene og kanelen gir fra seg en del smak etterhvert, men jeg tror det blir rart hvis det står for lenge. Samtidig skal det drikkes *bart*, og er litt spesial for damer, så det går ikke akkurat med så fordømt mye pr fest/anledning. Imidlertid har jeg en skikkelig god og kald fryser, der tilogmed 37,5% sprit fryser etter noen timer, så nå står det inni der og blir bare tint såvidt opp til forskjellige anledninger :D Passer jo også bra at martinier skal være virkelig iskalde (gjerne minusgrader) :D

random25880
14. april 2008, 18:22
Jeg kan jo nesten legge til et spørsmål mens vi har diskusjonen i gang, vi har en vinflaske som er et par år gammel på hyllen her hjemme, det er en hjemmebrygget rødvin som står på glassflaske med skrukork. Hvor trygt er det å smake på denne, hva kan ha skjedd med den (sett at korken ikke er vakumtett), og vil dette resultere i grusom sykdom og magasjau om den er f.eks. begynt å gjære?

Restyle
14. april 2008, 18:26
Du kommer ikke til å klare og drikke vin som er gjæret. Det er værre enn du kan tenke deg.
Vin som ikke er beregnet på å lagres, bør ikke oppbevares over lengre tid. Dvs, vin med skrukork er ikke akkuratt en lagringsvin.

DonTomaso
14. april 2008, 18:27
Jeg kan jo nesten legge til et spørsmål mens vi har diskusjonen i gang, vi har en vinflaske som er et par år gammel på hyllen her hjemme, det er en hjemmebrygget rødvin som står på glassflaske med skrukork. Hvor trygt er det å smake på denne, hva kan ha skjedd med den (sett at korken ikke er vakumtett), og vil dette resultere i grusom sykdom og magasjau om den er f.eks. begynt å gjære?

Du merker med en gang om vinen kan drikkes eller ikke, i og med at den smaker eddik etter en stund. En to år gammel hjemmelaga vin/eddik kommer også til å lukte surt. Har den hatt skrukork er det nesten garantert kommet luft inn i flaska, som gjør vinen udrikkelig. Tøm ut.

random25880
14. april 2008, 18:35
I shall tøm it, takk for info :D

mårnings
22. april 2008, 12:33
Tipper vinen smaker helt jævlig..