Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  7 4537
Imed jeg foreslår å oppdatere BIOS for alle dere med Sandybrigde oppsett som opplever problemer ang Hvilemodus \ sleep eller frys, så tenkte jeg at jeg kunne skrive en liten guide på norsk så dere kommer litt på vei

Selvfølgelig er det noen andre guider ute på nett, men av erfaring vet jeg at det er vanskelig å komme igang når alt står på engelsk.

Jeg vil anbefale dere å kjøre default settings når du gjør dette. Det siste du vil oppleve er at overklokkinga di feiler mens du oppdaterer BIOS.


Jeg har jo ett ASUS hovedkort så jeg tar utgangspunkt i det.

Det du trenger er:
Minnepenn for å legge filen på.
Internett for å laste ned din nye BIOS.
Og vite hvordan du kommer inn i BIOS.

-----------------------------------------


Det første du skal gjøre er å gå på ASUS sine sider.
Under produkter så finner du fram kortet ditt og trykker "Download".
Du velger OS og så ser du ett alternativ som heter "BIOS".


http://img851.imageshack.us/img851/9510/bios1.png

Last ned fra "GLOBAL" og du får en .zip fil på PCen din.


Dobbel klikker du på .zip fila får du opp en .ROM fil. Dette er den fila du skal legge over på minnepennen din. Bare å dra den over



Når du har fått gjort det så skal du inn i BIOS. Og som du kanskje vet, kommer du inn i BIOS på ASUS hovedkort ved å trykke "DEL" under post.


Om du har kommet deg inn i BIOS så vil du se at øverst i høyre hjørnet så står det Exit \ Advanced Mode. Du skal trykke på den og da vil du få opp ett valg som heter "Advanced Mode".

http://i54.tinypic.com/120gqd2.jpg



Deretter vil du se helt borterst i hørehjørnet så står det "TOOL" med bilde av en verktøy kasse.

Klikk på denne og du vil se noe som heter "Asus EZ Flash Utility". Trykk på denne og du vil få opp en liste over HDDer \ SSDer og minnpennen din.

http://i52.tinypic.com/14smjjm.jpg



Du trykker på minnepennen din og .ROM fila (BIOS UPDATEN) vil komme fram.

http://i52.tinypic.com/16j2ef5.jpg


Trykk på denne og du vil bli spurt om du "want to read this file?" . Du trykker da "OK" og den begynner å oppdatere

Dette kan ta noen minutter så vær tålmodig.


Messansynlig klarer den det med mindre det er noen alvorlige feil noen steder.

http://i55.tinypic.com/24gkqbo.jpg

Da har du bare å trykke på "OK" igjen og maskinen vil restarte. Det kan hende du må inn i BIOS igjen og velge BOOT PRIO til den HDD\SSD som du har OS på.


Voila og du har ny BIOS




Om du er usikker på hvilken BIOS versjon du har \ vet ikke om det faktisk funket selvom det sto det, så kan du sjekke i CPU-Z under Motherboard. Der står hvilken versjon du har og dato. Sjekk dette før og etter du har oppdatert så er du sikker




Spør gjerne om du lurer på noe.

Dette er en tråd for dem som er uerfarne og trenger hjelp. Derfor vil jeg gjerne ha meg spart for kommentarer som er helt offtopic og som kun klager over hvor enkelt og unødvendig tråd dette er. Om du syns det er for enkelt så er det ingen som tvinger deg til å lese denne. Just move on !
Tom for megabytes
AtXbYeA's Avatar
Det burde jo også nevnes at de fleste hovedkort støtter å kjøre BIOS-updates direkte fra OS, være det seg Windows eller linux.

Personlig kjører jeg også BIOS-oppgraderinger på servere online fra OS 80% av tilfeller, resterende tilfeller kjører jeg offlinebolker av hele bladehyller heller.

Nå har jeg også sett at flere og flere hovedkort for konsumere kommer med "EFI", jeg har ikke sett disse modellene selv, men mtp at jeg har jobbet med EFI i fire år nå på Itanium-plattformene lurer jeg fælt på hvordan disse er på x86-familiene, ville tippe det er en hybridsak fortsatt med en blanding av EFI-prompt og legacy-BIOS.
nå kommer guiden, noen timer etter jeg oppdaterte
Crew lofotLAN 2012
PureRushh's Avatar
Skal mac´s med sandyridge også oppdateres eller?
Sitat av PureRushh Vis innlegg
Skal mac´s med sandyridge også oppdateres eller?
Vis hele sitatet...
opplever macbrukeren problemer med oppsettet? hvis ja, oppdatering anbefales, hvis nei, glem hele skiten
Tom for megabytes
AtXbYeA's Avatar
Sitat av PureRushh Vis innlegg
Skal mac´s med sandyridge også oppdateres eller?
Vis hele sitatet...
Intel Macbooks etc kjører vel på en totalt nedstengt EFI afaik, har iallefall aldri sett noen prompt på disse og oppdateringer kommer nok via update manager isåfall.
Veldig skummel freak
Frufsa's Avatar
Hei, jeg har leita på acer sine hjemme sider for og finne bios til min maskin, men det virker som om den ikke ligger inn i deres database lenger, pc'en er av typen Acer aspire 5738z (ikke zg modellen) noen som kan hjelpe meg med og finne den? vil ikke laste ned fra nettsider jeg vet er trygge, med tanke på at det er bios og jeg er ganske fucked hvis det ikke funker.

Edit: Innlegg nr. 100
Sist endret av Frufsa; 31. juli 2011 kl. 17:25.
Tom for megabytes
AtXbYeA's Avatar
Du skylder meg fire sekunder på Acer.com.

http://global-download.acer.com/GDFi...cer&SC=EMEA_27