Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  4 1162
Jeg skal til roskilde i sommer, og hadde da håpet å fått med meg et lite stereo anlegg som vi kunne hatt i campen. Eneste problemet er strøm til dette anlegget.
Vi vet ikke helt hvilket anlegg vi skal ha, men det blir bare en standard cd spiller som du ofte finner på gutterommet (noe slik: http://dustoreverden.no/catalog/images/6681sh.jpg ).

Jeg har tenkt på mye forskjellig, som å kjøpe bil batteri der nede osv.
Så kom jeg over et bærbart solcelle panel som vistnokk skal være for å ha bakpå sekken din. http://every-day-hero.com/index.php?...products_id=16
Jeg lurte da på om noen vet utifra den infoen som står på sida, om det holder til å drive en slik cd spiller. (satser jo selfølgelig på sol da)


I samme slengen kan jeg vell spørre om hvor lenge et blybatteri 12V, 50Ah med denne http://www.biltema.no/products/produ...?iItemId=91955 omformeren klarer å drive en cd spiller, og hvor lang tid det eventuelt vil ta å lade det. Vi må jo da kjøpe batteriet i danmark, men tenkte noe alla det største batteriet her: http://www.biltema.no/products/produ...?iItemId=95120

Takker for alle svar
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Eg hadde ikkje vore villig til å dra på 30kg blybatteri bare for å høre musikk. Da hadde eg heller greid meg med en mp3-spiller og headset... Det er tyngre enn dei ser ut til dei batteria der.

Og solcellepanelet greier neppe å drive så veldig stor effek. Det sto ikkje oppgitt noko, men dei bruker å vere rimelig inneffektive.
Leser dere ikke vg? hehe

"Trådløse solcelle-høyttalere til hagefesten"
http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=150554

bare å koble til ipod'en e.l.

Mer info:
http://www.eurocosm.com/Application/...r-solar-GB.asp
Sist endret av Jumbo; 25. april 2007 kl. 14:41.
Vår roskilderadio for i år ble funnet i en kontainer. Hvis du skal kjøpe noe skikkelig med ipod inngang, solcellepanel osv så bør du passe jævli godt på den og ikke bare la den stå ute. Ting som blir stående ute i kampen blir som regel ødelagt. Den radioen vi hadde i fjor husker jeg bare å ha sett første dagen. Når v klarte å ødelegge 3 party telt og "manglet" flere stoler så sier det seg selv at du ikke bør sette fine radior ute når du går.

En god gammel cd spiller med batterier som tåler en lite støyt av de som detter på den og en sprut fra drikken er det beste du bør gå etter. Flere plasser har de anlegg også utenfor selve festival området.
Ville ikke satset på solcellepanelet. Tviler på at det klarer å levere nok strøm.
Angående 50Ah bilbatteri, kan du lett regne effekter. Si at cd-spilleren forbruker 50W ved 230V. Går det 50W effekt inn i cd-spilleren, det gå minst 50W ut fra batteriet. Watt er energi per sekund, og batteriet er da pent nødt til å levere den samme energien som spilleren bruker. Hvis vi ser bort fra tap i inverteren finner vi lett strømtrekket fra batteriet. P=V*I (for likestrøm), så I=P/V=50/12=4.2A. Batteriets kapasitet er på 50Ah, så i teorien kan batteriet levere 4.2A i t=I*t/I=50/4.2=11.9 timer.
Men! En del korrigerende faktorer: Inverteren vil sannsynligvis bruke littegrann strøm, og batteriet klarer ikke i praksis å opprettholde strøm og spenning til det er helt reinsleika for ladning.
Bak på CD-spilleren står det (etter all sannsynlighet) maksimalt effektforbruk i watt. Husk at det er maksimalt, så altså med volumet på fullt og vel så det. Den vil ikke bruke så mye strøm ved normalt volum (men husk, jo lavere volum dess mindre effektforbruk, og den bruker strøm selv om den ikke gir lyd fra seg). Inverteren må være angitt for nok effekt, men ellers er det bare 12VDC til 230VAC som er kritisk.
Batteriet er tungt, men skal vel neppe flyttes så mye, så av de to løsningene er nok batteriet best.

Sitat av Jumbo
Leser dere ikke vg? hehe

"Trådløse solcelle-høyttalere til hagefesten"
http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=150554

bare å koble til ipod'en e.l.

Mer info:
http://www.eurocosm.com/Application/...r-solar-GB.asp
Vis hele sitatet...
Solceller klarer ikke å produsere nok strøm "on the fly", så de må kobles som en lader til batteriene, så strømmen trekkes fra de.