Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  4 1755
Fikk brev fra Canal Digital i vår. Der sto det følgende:

Viasat har i disse dager startet overgangen til sitt nye krypteringssystem NDS Videoguard, hvilket dessverre får en konsekvens for våre kunder. Hovedsakelig gjelder dette for de av våre kunder som i tillegg til programkortet fra Canal Digital har en CA Modul fra Viasat.

Etter Viasats omkoding til NDS Videoguard, kan det se ut som om programkortet fra Viasat ikke lenger fungerer i din Canal Digital mottaker. ... Dette betyr at dersom du fortsatt ønsker å se Viasat-kanaler, må du kontakte Viasat og be dem sende deg en ny CA Modul. Nederst i brevet har vi laget en oversikt over de vanligste mottakerne som er godkjent av Canal Digital, hvor - i følge vår testing - Viasats programkort vil slutte å fungere.


Sendte dette til ViaSat, men fikk svar fra dem om at CAM er ulovlig. Er det sant? Hvorfor skriver Canal Digital da at jeg skal kontakte ViaSat, for å få tilsendt en ny CAM?
En CAM er så lovlig som det kan få blitt.
Regner med at det er en modul for å bruke viasat kort på cd decodere eller noe i den duren.
Dette er en "krig" mellom viasat og canal digital, startet av viasat..

det er ikke noe hemmelighet at canal digitals kodesystem er "bedre" enn viasats tidligere viacsess, viacsess er rettogslett utrangert iforhold til conax..
parabol organisasjonen i norden ønsket alle medlemmene og få til et sammarbeid om koding , untatt viasat..
for kundens interesse som slipper og ha flere typer dekodere.. penger spart for alle parter og ha samme system, men viasat nekter sammarbeid.

problemet er at viasat ønsker full kontroll og tenker KUN penger og makt og kjøper seg et DYRT kodesystem NDS, og bruker flerfoldige millioner på dette...


NDS blir i dag brukt i ca. 30 land rundt om i verden. Ikke i ett av disse landene har de fått godkjent en mottaker med NDS og ett annet kodesystem innebygd, eller med plass til en CA-modul (CAM).
Vis hele sitatet...

Problemene som oppstår nå kommer av at NDS, i hvert fall foreløpig, ikke vil tillate å selge kam-moduler til sitt kodesystem Videoguard. I tillegg blir Viasats programkort knyttet eksklusivt opp mot en bestemt mottaker. I praksis kan brukerne ikke lenger ta imot programmer fra begge operatører med èn boks, men må ha to mottakere hvis de skal abonnere på begge operatørers programpakker. Etter at det ble klart at NDS ikke ville tillate kam-moduler, stoppet Canal Digital distribusjonen av sine kam-moduler og programkort til bruk i Viasats mottakere.
Vis hele sitatet...