View Single Post
Ordenens Seglbevarer
Ond^Sofa's Avatar
Lovverket i Norge regulerer i dag ikke softgun. I løpet av sommeren vil derimot softgun nevnes eksplisit under våpenforskriften. At softgun oppfattes som våpen vil medføre 18 års aldersgrense, at det kreves lisens for å selge softguns og lovverket åpner for kraftigere straffer ved missbruk. Det vil derimot ikke være registreringsplikt på softguns. Våpenforskriften og våpenloven kan du lese mer
om på www.lovdata.no, legg spesielt merke til forskriftens del 1, litra H, punkt 38.

Norges Soft Gun Forbund har for tiden 16 års aldersgrense. De er i løpende dialog med Politidirektoratet angående lovverket rundt softguns og er instansen som har foreslått 18 års aldersgrense. Hvordan deres medlemmer under 18 år blir rammet av denne endringen er foreløpig ikke avklart.

Altså: Alle softguns er lovlig, men det er ikke spesiellt nevnt i lovverket enda.

lovdata
H. Luft- og fjærvåpen.
38) Våpenloven § 29 første ledd om 18 års aldersgrense gjelder også ved overlatelse av luft- og fjærvåpen.

Det er forbudt uten politimesterens tillatelse å eie eller inneha luft- og fjærvåpen (herunder luftvåpen drevet med gass) som har grovere kaliber enn 4,5 mm. Kravet om ervervstillatelse gjelder ikke for paintballvåpen. Denne bestemmelsen får ikke anvendelse på luft- og fjærvåpen som er ervervet før 1. januar 2001.

Tillatelse som nevnt i foregående ledd kan bare gis til den som fyller våpenlovens krav til vandel og personlige egenskaper. For øvrig må behovet for luft- og fjærvåpen ikke godtgjøres nærmere. Politimesteren kan gi dispensasjon fra 18-årskravet på de vilkår som fremgår av del I litra B punkt 2, annet og tredje ledd.
Vis hele sitatet...