View Single Post
Sitat av Cheese Vis innlegg
Beklager avsporingen, men jeg kan nesten ikke tenke meg en eneste jobb hvor vitnemålet fra skolen er avgjørende med mindre du betviler at personen faktisk har en tatt en høyere utdanning eller lignende som kreves for jobben. Uten at jeg vet hvilken type jobb dette er, så er det etter min erfaring vanlig at man på en eller annen form får vedkommende til å vise hva hen kan. Enten ved "teknisk screening" i forkant eller ved flere intervjuer hvor en eller flere fokuserer på fag. Her ville man falt gjennom raskt hvis man ikke har relevant utdanning/erfaring, hvis personen gjør det godt i disse rundene er det ett fett om de har faket vitnemål eller ikke spør du meg.

Har selv vært med på mange ansettelser og min erfaring er at karakterer/vitnemål er det minst relevante. Arbeidserfaring, personlighet, motivasjon og tilpasningsdyktighet er det man er ute etter, nesten helt uavhengig av sektor.
Vis hele sitatet...
Det trenger jo ikke være verre enn at det står mellom to stykker hvor begge fremstår kvalifisert, og hvor det er en som har dritbra vitnemål, mens en har ræva, og kanskje masser av fravær..