View Single Post
Leser at Neuralink skal begynne å teste hjerneimplantater på mennesker:
https://www.digi.no/artikler/elon-mu...nnesker/531617

I den forbindelse tenker jeg på mulighetene og hvordan dette vil kunne fungere i praksis. Jeg starter på en liste og håper på flere bidrag:
  • Implantet er tilkoblet synsnervene og du gjør konstant opptak av alt du ser. Ved å tenke deg inn i hukommelsen til implantatet, så kan du se alt du har sett på nytt. Det samme gjelder selvfølgelig opptak av alt du sier og hører.
  • Hjernen kan tilkobles alt at enheter i huset og smarthus får en ny mening når du kan slå på lyset med tankekraft. Du kan også føle når katten ønsker å bli sluppet inn eller når plantene i hagen må vannes.
  • Ekteskap som er i ferd med å gå ad undas kan enkelt reddes ved at implantatet overstyrer negative følelser og trigger sentrale hormoner for forelskelse. Hjernen har jo kontroll på mye av det som skjer i kroppen, så dette vil også kunne brukes til mye annet. F.eks. rusproblemer, overvekt, depresjoner.. Det vil heller ikke være nødvendig å innta anabole steroider da ulovlige chipps til implantatet kan trigge hormon produksjonen.
  • Når det gjelder rus, så vil det ikke være nødvendig å innta stoffer, da en ulovlig chip kan trigge følelsen av alle mulige rusmidler. Du velger bare fra en meny.
  • Implantatet vil ha kunne få tilgang til kunstig intelligens og de mest mest penger vil kunne kjøpe seg ekstrem intelligens. De vil dermed få et enda større makt over underklassen.
  • På sykehuset etter fødselen velger foreldrene personligheten til barnet. Barnet får da operert inn implantetet før de forlater sykehuset.
  • Staten avskaffer bruken av fengsel, men innfører å få operert inn implantat med tvang. De kan da overvåke om du er i ferd med å begå lovbrudd og eventuelt overstyre følesene/handlingene dine.
  • De billigste implantetene vil ha produktplassering. F.eks. vil de kunne gi deg ekstra lyst på akkurat Coca-Cola eller å reise til et spesielt sted.
  • Ondsinnende vil kunne hacke implantetet ditt å få tilgang til alle følelsene og tankene dine. Hacking vil gjerne bli bestilt av ekskona di eller en sjef som mistenker deg for noe.
  • Behovet for håndverkere vil forsvinne da man selv kan bli rørlegger gjennom å kjøpe egenskapen via implantatet. Selskaper vil selge deg egenskapene tidsgrenset. Har man f.eks. en mindre lekkasje hjemme, så kan man betale for å være rørlegger i et par timer.
Sist endret av Ipeds; 26. mai 2023 kl. 11:20. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.