Tråd: JAVASCRIPT AJAX / jQuery, chat
View Single Post
Det virker som om du har en god forståelse for hvordan å skrive PHP-kode for å hente og vise meldinger fra en chat. For å kalle funksjonen i functions.php fra index.php med JavaScript, kan du legge til en ekstra parameter til URL-en i load()-funksjonen. I stedet for å kalle getmessages.php, kan du kalle functions.php og sende med funksjonsnavnet og eventuelle andre parametere som trengs som query-strengen.

Så for eksempel, i stedet for å kalle getmessages.php, kan du kalle functions.php?function=printmessages&room=public. Dette vil sende funksjonsnavnet "printmessages" og "room" parameteren "public" til functions.php, som kan brukes av funksjonen for å hente meldinger for riktig rom.

Du kan også legge til en sjekk for å se om funksjonen finnes og om den har tillatelse til å kjøres, som du har vist i din kode. Dette kan bidra til å sikre at kun tillatte funksjoner kan kalles fra index.php.

Men vær oppmerksom på at din kode inneholder sårbarheter som SQL-injection. Så du bør bruke prepared statements eller parametriserte spørringer for å sikre deg mot dette.