View Single Post
sindre@puse.cat:~$
Synderen's Avatar
Sitat av FreakyJohn Vis innlegg
Skrevet fra et tydelig venstrevridde utgangspunkt. Dersom høyresiden skal kobles til massedrap, så må vel også venstresidens sosialister og kommunister stå til ansvar for den ideologien med absolutt mest blod på hendene i den moderne tidsalder, nemlig nettopp kommunisme. Det at det er pakket inn i fin retorikk om at alle er like mye verdt og at det blir perfekt om bare alle blir like, skjuler baksiden der de som ikke er enige gang på gang ender opp i en massegrav. Jeg blir smått overrasket over hvor historieløs venstresiden er når det kommer til kommunismens realiteter, men det hadde kanskje ført til dårligere valgresultater.
Vis hele sitatet...
Er enig med deg at folk som ligger langt til venstre ofte ignorerer den blodige historien kommunisme har, på samme måte som de langt til høyre ignorerer deres egen blodige historie. Dette er ikke noe nytt, og gjelder begge de ekstreme sidene.

Grunnen til at man har blitt mer oppmerksom på den ekstreme høyresiden skyldes tildels flere ting. Som supercali nevnte så har ble den ekstreme venstresiden slått hardt ned på igjennom den kalde krigen, og miljøet der er idag mye mindre enn tilsvarende miljøer på høyresiden. Vi har jo i vesten levd i snart 20 år der islamittisk terror har vært i fokus, og i skyggen av det har den ekstreme høyresiden vokst. De har etablerte forhold over grenser, og har bevist dyttet folk inn i alt-right pipelinen for å rekruttere og normalisere sine meninger. Samtidig har vi ingenting på venstresiden som har klart å gjøre det samme, og miljøene der driver jo ikke med den samme type rekruttering over landegrenser. I Europa er de jo stort sett begrenset til land som har hat problemer med det i mange år, som Spania, Italia og Hellas.

Venstresiden kommer nok tilbake, jeg vil tippe de vil klarer å kapitalisere en del på oppmerksomheten som er rettet mot høyresiden. De vil bruke det til rekruttering, "Se høyresiden kommer til å drepe oss alle! Bli med oss" osv. De vil nok slippe unna med det en stund fordi fokus til både media og myndighetene vil være på høyresiden