View Single Post
Veldig skummel freak
Frufsa's Avatar
Heisan.

Nå har det seg slik at min elskede(nå forhatte) pc virkelig har tatt seg en lang tur ut på jordet.

Kan starte med specs:
cpu: 3820
hk: p9x79-e ws
ram: patriot viper 3 16gb
ssd: m4 256gb
psu: ax750
gpu: 760 dc2
os: windows 8.1

Dette vet jeg er "feil"
PSU har levert litt ustabile spenninger, og hk har klaget på spenningsdropp ned i 0v. (3 forskjellige hk og 2 windows installasjoner). Har dog vanskelig med å tro at spenninga har vert helt borte.
Skjermkortet blir litt varmt, eller veldig varmt, men tror ikke dette er problemet. Mer om hvorfor lenger nede.

Så til hva prøblemet er:
Maskina har vert plaget med mye blåskjerm og crash. Alle blåskjermer har hatt forskjellige feilkoder hver gang, men alle har vert retta på en eller annen måte mot skjermkortet. Men maskina har vert dødsstabil i spill eller når den har tung last, altså så lenge feks XBMC eller et spill kjører funker maskina fjell, eller funka helt til i dag. Men når du feks sitter å surfer så crasher maskina oftere enn en russer. Og flere ganger har den crasha nesten med en gang maskina har kommet på.

Så i dag tenkte jeg jeg skulle få spilt litt, har ikke gjort det på noen uker, og ser at det har kommet ny driver til skjermkortet. Og jeg tenker da "yay, kansje problemene mine forsvinner med ny driver". Men nei, da crashet maskina fulstendig. Og den nekter å boote. Klarte å få kommet meg inn i safemode etter mye styr (windows 8 kan gå å dø), og fikk avinstallert skjermkort drivern. Maskina boota som normalt og alt så ut til å funke. Så innstallerte jeg driveren som "funka" fra før av til skjermkortet, altså den jeg hadde før jeg oppdaterte. Og samme problemet som jeg hadde med den nye drivere kom tilbake. Maskina fryser og får en svart skjerm. Det som derrimot er annerledes fra med forige drieren(da gikk maskina i blåskjerm) så kommer det bilde en gang i blandt. Og her kommer noe som får meg til å tenke at det er noe virkelig galt med maskina. Mellom bildene spinner kabinettviftene(som er kobla til hk) sakte men sikkert opp. Og når det kommer bilde på skjermen stopper de å spinne. Så etter ca et sekund forsvinner bildet og skjermen blir svart og prosessen starter igjen.

Så da virker det for meg som det er noe fysisk feil på et eller annet.
Forøvrig var de samme problemene med crash og blåskjerm eksisterende før og etter en reformatering av maskina. Med forskjellige driver før og etter.


Takker for svar om noen tar seg bryet med å lese igjennom mitt lange innleg.