View Single Post
shiiiibe mjau mjau!!
aeon_illuminate's Avatar
- http://www.nrk.no/valg2013/frps-dras...lag-1.11193776
Asylsøkere reiser nå halve jorda rundt, typisk til Europa og andre vestlige land, og søker om permanent opphold for deretter å søke om opphold for resten av familien på familiegjenforening (...) I realiteten må dette kunne defineres som en velferdsinnvandring, som dertil går på bekostning av reelle flyktninger.
Vis hele sitatet...
- http://www.vg.no/nyheter/innenriks/f...nd/a/10108242/

- http://www.dagbladet.no/2013/06/07/n...tikk/27586691/
Vi må kunne ha mulighet til å ta hensyn til hvem som har lett for å integrere seg og ikke. Det går på både individuelle og kulturelle forhold. Det er ikke tvil om at enkelte nasjonaliteter integrerer seg dårligere enn andre, for eksempel somaliere. Det er også forskjeller innad i land. Jeg har vært i debatt og snakket med Amal Aden, og hun var enig i dette, sier Johansen.
Vis hele sitatet...
- http://www.vg.no/nyheter/innenriks/f...ke/a/10085537/
- Muslimer har selvfølgelig ikke et slemt gen, men det er kulturelt. Det har noe med den unaturlige patriarkiske linjen muslimske familier er bygget opp på, hvor far bestemmer, deretter følger sønnene foran mor og døtrene i hierarkiet.
Vis hele sitatet...
Her er Christian Tybring-Gjeddes utfordring til Høyre og Ap:

«Er dere enige om at følgende 4 forutsetninger skal legges til grunn for de løsninger vi i fellesskap må finne?
1. Dagens innvandringspolitikk er ikke bærekraftig, verken verdimessig eller økonomisk
2. Islam utstår ikke frihetsverdier, og islams makt øker dag for dag. Derfor må innvandringen fra muslimske land reduseres kraftig.
3. Nye innvandrere skal ha begrenset tilgang til offentlige ytelser. Den som bidrar skal fullt belønnes.
4. Ansvar for integrering ligger først og fremst hos innvandrerne selv».
Vis hele sitatet...
«Har jeg en ny utfordring til Ap og Høyre. Er dere enig i at integreringstiltak skal baseres på følgende 5 byggeklosser?
1. Ubetinget kjærlighet til Norge og vår kristne kulturarv
2. Lidenskap for det umistelige - nemlig Demokratiet
3. Et helhjertet forsvar for vårt trygge velferdssamfunn
4. En kompromissløs avvisning av sharia
5. Assimilering av frihetsverdiene; likeverd, likestilling, ytringsfrihet, pluralisme og personlig frihet»
Vis hele sitatet...
- http://www.nrk.no/norge/skjebnemote-om-asyl-1.11564096


Altså, man går ikke ut i mediene og direkte bruker 1930talls-retorikk, der eksempelvis ord som rasehygiene og rasekvaliteter, og forskjeller mellom raser er vesentlig.
Som profesjonelle partier flest er budskapet fra FrP før 2009- og 2013-valget omhyggelig pakket i et politisk korrekt men samtidig populistisk og medievennlig språk, sånn at det framstår strikt men også fullt ut legalt.

FrP sier ikke rett ut at man ikke vil ha flere somaliere, men til og med politikerne deres med innvandrerbakgrunn mener at innvandringen derfra (og fra liknende land) bør begrenses ganske kraftig. Istedefor IQ går man heller på saker som religion, muligheter til en vellykket integrering, analfabetisme, generell produktivitet og muligheter i det norske arbeidslivet, byrden på velferdssystemet, antallet barn per familie, om de deler norske samt vestlige verdier (ikke minst), samt om disse menneskene (fra Somalia og likn land) i det hele tatt klarer å ta inn over seg vestlige og norske verdier - nemlig pluralisme, demokrati, ytringsfrihet og toleranse i flere sammenhenger.

En invandringspolitikk som er selekterer innvandrere har jo lenge vært en del av FrPs retorikk, men også (om en i noe mindre grad) del av programmet og den praktiske politikken som er blitt før / evt som man ønsker å føre..

...................
**edit, til pkt nr3, dagbladetartikkelen;
Som en del av sin innvandringspolitikk vil Frp endre utlendingsloven når det gjelder opphold på humanitært grunnlag. De vil svekke hensynet til barnets beste, fjerne sosiale og helsemessige hensyn og erstatte dette med «integreringsmessige og andre samfunnsmessige konsekvenser».
Vis hele sitatet...
....................

Det er ikke helt direkte den målbare IQen til innvandrerne som er viktigst til FrP, men om de er tilpasningsdyktige til norsk kultur, sekulære levesett og verdier, samt krav til produktivitet og dét å være skattebetaler.
IQ brukes som nevnt overhodet ikke i retorikken, men man er mener bestemt at innvandringspolitikken må være basert på seleksjon av egnede og uegnede.
Sist endret av aeon_illuminate; 6. juli 2014 kl. 23:41. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.