View Single Post
Sitat av bronsky Vis innlegg
Et forbrukslån er like helt et lån, og vil ikke telle som egenkapital. Banken tar høyde for alle lånene du/dere har.

Siden du allerede har et lån på kr 165.000,- vil forbrukslånet etter min mening bare forverre mulighetene deres for å få lån.

Lån krever sikkerhet og/eller kausjon, og i den situasjonen dere er i nå, så ser jeg ikke at noen banker vil være villige til å gi dere et boliglån.

Hadde dama di også jobbet, så hadde dere hatt to inntekter, og finansiell forutsigbarhet er veldig viktig for banken. Med dine 400.000,- i inntekt, så vil du slite om renta øker. Det er ikke umulig at renta kan treffe 8%, og det du må huske på da, er at terminbeløpet nesten dobler seg.
Vis hele sitatet...
Dette er ikke helt rett..det at du får mindre å rutte med hver mnd gir deg seff mindre lån, men bankene driter i hvor mye lån du har..de ser bare på hvor mye du sitter igjen med etter at låneavdraget hver mnd er betalt og regner ut ifra det hvor mye du er skikket til å låne. Hilsen en som akkurat har vært i banken og spurt om lån..

Forbrukslån med sikkerhet i eiendom får man til 4-7% rente avhengig av hvor mye gjeldsprosenten til huset sikkerheten står på er..(f.eks under 60% = bedre rente osv)

Eneste forskjellen på å låne 100% som man kunne før og gjøre det på den metoden er at forbrukslånet på 15% får en rente på 1-3% mer enn resten(85%-delen). Altså marginalt dyrere...