View Single Post
Sitat av aeon_illuminate Vis innlegg
(...) Eller btw PSY1015 Utviklingspsykologi 1. Hørte av en bekjent at fytti katta dette "gamle" gratisfaget med flervalgseksamen nå var nærmest vanskelig, - at du må kunne boka (som er stor for et 7,5poengs psykologifag) på rams og at oppgavene på eksamen er temmelig brede drøfteoppgaver.

Synd for de av oss som vil ha litt gratis studiepoeng, er lite sånt lenger på Ntnu er inntrykket mitt (de sa for 3-4 år siden man ikke lenger skulle ha noen gratisfag), men en stjerne i boka for psykologiinstituttet der. Der har de gjort en god jobb med å løfte faget og vurderingsmetoden.
Vis hele sitatet...
Enig. Signerer ang. PSY1015, det er egentlig helt jævlig. Men fikk så noia for å stryke at jeg bare satte meg ordentlig ned med det, og synes personlig det var noe av det kuleste jeg har vært borti. Hvis noen lurte har jeg A i det, og er drit stolt. Pensum er det norske standardverket som er som et slags leksikon på 742 sider. Relativt tungt skrevet for en pensumbok, men på den annen side veldig bra skrevet for å være et leksikon. Men hele følelsen av å ha den hardbacken av en murstein på fanget kan være demotiverende.

Sosialpsykologi, derimot, er kanskje det faget jeg vil påstå er enklest å bestå blant psykologifagene. Hvertfall morsomste, og herlig pensumbok. Leste gjennom boka en gang ganske grundig og fikk C. Det handler om helt vanlig fenomener i livet, sånn at du kan komme langt med sunn fornuft. Samtidig vet jo sensor dette, og alt må backes opp av forskning og drøfting...

Angående SØK1000, så er det vel en del å huske på ja. Men dersom man kan pensum fra vgs (begge fag) inn og ut, bør man kunne klare å bestå. Fikk E mye pga av at jeg kan tilbud og etterspørsel osv; var hverken på forelesninger eller gjorde noen oppgaver, men gjorde et forsøk på å lese gjennom boka. Når det gjelder at matten er enkel, så er jo dette nesten irrelevant. I slike økonomikurs er ikke selve matten poenget, men heller forståelsen bak. Selv om du kan matten kan man likevel ingenting økonomi.

Edit: Se forøvrig mer info på classmate, herlig nettside. Regner vel med at du vet om den, men kan være relevant for tråden.
Sist endret av Chronic420; 29. mai 2014 kl. 13:03.