View Single Post
Trådstarter
32
Sitat av 0xFF Vis innlegg
Jeg tror ikkje han var sarkastisk. Fant skrivefeil på første siden du linket til uten å ha lest innlegget engang.

Dette er skrivefeil/slurv som det lyser av, siden den ligger i en liste, og man ser fort at det mangler en 'I' uten å ha lest den engang.

EDIT: Og hvorfor bruke javascript til å styre noe fysisk? Bruk javascript til det den er laget for, klient side språk for nettlesere, så kan man heller bruke en mer egnet språk for styring av elektronikk. Arduino må jo være like godt egnet til dette, om ikkje bedre. (Den har jo et eget C-lignanes språk, samt IDE til å programmere i).
Vis hele sitatet...
Skrivefeil er det nok en del av foreløpig - selv om de er uønsket, er det ikke dem jeg fokuserer på foreløpig. Jeg skriver innholdet i forkant til hver av de 7 kursdagene som jeg holder på biblioteket. Det initielle målet er ikke å få innholdet feilfritt, men å få innholdet publisert og tilgjengelig i tide til at det kan læres bort på kurset.

Du må gjerne kalle det slurv, men disse kan lukes bort over tid - noe de vil når innholdet skal gås gjennom på nytt etter at kurset er ferdig i slutten av mai. Jeg kunne godt ha ventet til mai med å annonsere nettsiden, men fordelen med å gjøre det tidlig er at andre får muligheten til å lese innholdet.

Det er flere årsaker til at JavaScript er valgt. Når jeg startet planleggingen av kurset, var målet å lære programmering til ungdommer ved å bruker en Raspberry Pi datamaskin og ved å bygge noe fysisk som er morsomt for aldersgruppen. Ettersom jeg primært er webutvikler selv, ønsket jeg å holde meg til et språk jeg mestrer godt selv. Med node.js har JavaScript mange av de samme fordelene som f.eks. Python har når man ska lære konseptene bak programmering.

Den andre årsaken er at bilen etterhvert skal styres via en enkel webapplikasjon, og da må JavaScript læres uansett, og jeg tror det er en stor fordel at det ikke er nok en ny teknologi, ettersom ungdommen allerede skal gjennom grunnleggende Linux, bruk av kommandolinje, og lære seg å programmere underveis. Det holder å lære ett språk.

Rent Hardware-messig er nok Arduino et vel så godt alternativ, men det bommer litt i forhold til målet med kurset.

Sitat av KarlsenK Vis innlegg
Neida, jeg var ikke sarkastisk. Og ikke ute etter å rette skrivefeil, for det har jeg nok av selv.

Men det er noe grunnleggende å ikke vite forskjellen på motstander og motstandere. Motstandere er noen som ikke liker noe, og kanskje protesterer. Motstandere har ingenting i elektronikkverden å gjøre, slik jeg har lært det.

Jeg referer til hva Sjanten skrev:

Haha, ser nå at jeg kom med kanskje tidenes dårligste eksempel på hva motstandere er. Men du skjønner poenget, og hvis ikke får du søke på google
Vis hele sitatet...
OK. Jeg vet utmerket godt forskjellen på hva komponenten "en motsatnd" er, og hva personaet "en motstander" er. Jeg tror det også kommer såpass godt frem i teksten og i videoene at jeg ikke mener at vi skal koble personaet "motstander" inn i kretsene.

Dersom dette ikke kommer godt frem i teksten, ønsker jeg gjerne at du forteller meg hvor dette er, så jeg kan rette opp i det. For slik jeg leser teksten, så er det snakk om en skrivefeil, og ikke en fundamental feil i forståelsen i teksten.

Sitat av Fleff Vis innlegg
Hvorfor begynner folk å pirke på små skrivefeiler? Se heller på innholdet.
Jeg er nokså sikker på at folk forstår at ntroduksjon egentlig skal være Introduksjon..
Skjønner at folk syntes skrivefeiler ikke ser bra ut, men jeg tørr vedde på at han tar skrivefeilene til sin tid, og heller søker kritikk på selve innholdet, iallefall til nå.

At du idet heletatt gidder å lage en slik bok er jo fantastisk!

Har skummet litt igjennom, syntes den ser lettltest og forståelig ut, mektig med dokumentasjon og gode bilder, og samtidig ikke for mye unødvendig informasjon.
Bra med de små videosnuttene også. Liker også at du tilrettelegger både for Windows og mac brukere

Kommer garantert til å bruke denne ved en senere anledning, da jeg ofte blir veldig fort sliten av engelsk dokumentasjon.
Vis hele sitatet...
Takk for tilbakemeldinger! Jeg er enig at skrivefeil er uheldig, og jeg ønsker å luke dem ut. Men prioriteten akkurat nå er å få innholdet ferdig i tide til kursdagene som holdes, og at innholdet er forståelig og lettlest. Det er alltid en mulighet til å fjerne skrivefeilene senere.

Målgruppen er fra 12 år og oppover, og jeg tror det er viktig at det finnes materialet på norsk, spesielt for den yngste aldersgruppen.
Sist endret av joachimhs; 31. mars 2014 kl. 22:15. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.