View Single Post
Sitat av DonTomaso Vis innlegg
Utfordringen blir å finne gode systemer som kombinerer velferdstaten og fellesskapsløsninger med at det skal være vits i å lære seg matte og andre "vanskelige" fag.
Vis hele sitatet...
Det kommer vel aldri til å skje så lenge man streber etter likhet i alle samfunnets lag? Ergo må man faktisk tillate større forskjeller i samfunnet? Selvsagt samtidig som man ivaretar de med minst ressurser.

Sitat av Petter Pan Vis innlegg
Det er ikke virkemiddelet jeg vil til livs i seg selv, men holdningen til dagens skole. Utsagn som dette er lette å kaste rundt, men bidrar i liten grad til konstruktiv diskusjon. Selvfølgelig er det mye som kunne vært bedre med skolen, selvfølgelig er det mye å ta tak i, men foruten å være regelrett feil er utsagnet også en fornedrelse til alle som jobber i skole og daglig kan attestere at dette ikke er tilfellet.
Vis hele sitatet...
Jeg opplevde selv det som "alle andre" også forteller om. De flinkeste i klassen endte opp med rollen som hjelpelærer for alle som var midt på treet, mens læreren måtte fokusere på de svakeste. Nå er dette, som DonTomaso sier, ikke noe man kan ta som representativt, men det later likevel til å være noe veldig mange opplever.