View Single Post
Sitat av Taurean Vis innlegg
Det er mye muk og fett i den kjøttdeigen. Jeg ville ikke satsa på det. Kjøp heller hele kjøttstykker og kutt dem først i skiver og så i terninger, det blir mye sunnere. Ikke er det spesielt mye dyrere heller.

Her er en hellstrøm-episode hvor en fyr spiser en halvkilo kjøttdeig hver dag. Jævlig snål fyr, men han overrasker hellstrøm med smakssansene på typer kjøttdeig. Han hører også på. Her ser vi også hva kjøttdeig stort sett inneholder, ganske stygt:

http://www.tv3play.no/play/306223?autostart=true
Vis hele sitatet...
Spiser som sagt ikke kyllingkjøttdeig lenger, da det ikke er billig. Karbonadedeigen jeg snakker om kommer fra gilde og inneholder 5% fett noe jeg anser som særdeles lite. I tillegg kommer kjøttet fra storfe som det ikke er lov å lage muk av. Det kombinert med fettprosent og nøkkelhull gjør at jeg tror man kan spise mange kjøttprodukter som er verre.

Kilde angående muk

"Det er i Norge ikke tillatt å lage mekanisk utbeinet kjøtt av storfe og sau, da det kan spre sykdommer, blant annet kugalskap."
Sist endret av seimannen; 25. oktober 2013 kl. 20:38.