View Single Post
Et viktig spørsmål som må besvares er også i hvilken grad du ønsker deg en fagutdanning innen programmering eller en bredere ingeniør-utdanning. Sistnevnte gjør deg mye mer fleksibel og er bedre hvis du ønsker å gå videre / bli veldig flink, mens en fagutdanning er mer effektiv i å lære deg det du faktisk trenger når du trenger det.

NITH er etter min erfaring det stedet som er flinkest til å lære deg å programmere, men desidert svakest på ingeniør-utdanninga. Du blir god til å programmere, men mangler mye av det teoritiske fundamentet og trenes ikke opp til å tenke abstrakt. Det biter deg i ræva seinere.

HIOA og andre høyskoler er det jeg personlig egentlig anbefaler for alle som ønsker å bli programmere.. også innen spill. Du har en god blanding av matematikk, ingeniørfag og direkte programmering som gjør deg rusta til de fleste utfordringer. Veldig mye programmering handler tross alt om algoritmer og matematikk, kombinert med systemteori, så selv om veldig få programmere direkte trenger matematikk de har lært.. så trenger de den matematiske tankegangen veldig, veldig sårt.

Universitetsutdanning innen IT blir derimot nesten bare teori, og programmeringa er nesten ansett som en irriterende ting studentene får lære seg på egenhånd. Her får du en bred utdanning som kan brukes til mye, og hvis du starter på NTNU og blir siv.ing. såpass bred at du ofte blir ansett som Sivil Ingeniør som tilfeldigvis spesialiserte seg innen informatikk. Da må du virkelig like å lære for kunnskapens egen skyld.