View Single Post
Sitat av etse Vis innlegg
Elendig bruk av retorikk, hvor du rett og slett prøver å frata han alt av kredabilitet. - Prøv å unngå slik bruk av retorikk når man diskuterer, det er uglesett her på forumet.
Vis hele sitatet...
Jeg forventer at folk støtter seg mot fakta når de argumenterer, særlig i en debatt som er så gjennomsyret av synsing og følelser som denne. Føler ikke at det er en "elendig bruk av retorikk".

Ja det skjer voldtekter, og ja det skjer ran - men å begynne å tolke hvor farlig Oslo er ut i fra tabloid-aviser blir veldig feil. Det er jo akkurat disse tabloid avisene som selger på å skremme og skape store overskrifter. Det du burde se på er statistikk: hvor mye galt skjer det egentlig i Oslo i forhold til innbyggertallet? Og svaret på dette er: nesten ingenting.
Vis hele sitatet...
Istedenfor at du automatisk avfeier de artiklene jeg lenket til som "tabloide" skal du kanskje heller forklare meg hva som er galt med det som blir skrevet i artiklene. Kan du det? Hvis du vil ha tall finner du det her:

https://www.politi.no/vedlegg/lokale...dlegg_1991.pdf

Det ble registrert 91996 anmeldelser i Oslo politidistrikt i 2012. Dette var en økning på 4,2 % sammenlignet med 2011. Det ble i 2012 registrert 5261 anmeldelser for vinning, noe som var en økning på 8,0 % sammenliknet med 2011. Økningen fra 2010 til 2011 var på 4,7 % innenfor denne kriminalitetstypen. Det ble i 2012 også registrert flere anmeldelser for narkotika (15,1 %), vold (11,2 %) og miljøkrim (28,9 %).
Vis hele sitatet...
Dessuten, når kriminalitetsbildet gjør folk bekymret, så synes jeg ikke du bør ta lett på dette, og avfeie de bekymringer vanlige folk måtte ha med at avisene bare prøver å skremme.

To norske gutter forteller
Dette er historien til to nordmenn som ikke trives i rollen som minoritet - i Oslo.
Vis hele sitatet...
http://www.hegnar.no/okonomi/article727633.ece

I vår familie har vi fire gutter. Alle er de blitt utsatt for ran her i Oslo, med alt fra pistol til trussel om vold og kniv. Gjerningsmennene har vært ungdom ned innvandrerbakgrunn.
Vis hele sitatet...
http://www.aftenposten.no/meninger/R...l#.Udp9YPlmiG4

Terskelen for å true med vold og rane andre barn er blitt svært lav for et stort antall gutter i Oslo i alderen 15 - 18 år. Politiet advarer mot det ungdommen beskriver som en ny trend der fengsel som straffereaksjon nærmest faller bort.
Vis hele sitatet...
http://www.osloby.no/nyheter/krim/--...l#.Udp8BflmiG4

Politiet har flere bevis på at østkantungdom drar til Majorstuen for å rane vestkantbarn.

De fleste ranene skjer i nærmiljøet, men politiet er bekymret over økt mobilitet hvor ungdommene søker ut av egen bydel for å begå vinningskriminalitet.
Vis hele sitatet...
http://www.osloby.no/nyheter/krim/Un...l#.Udp7cflmiG5

Det å gå ut på byen i Oslo er generelt ikke farlig - men det er selvfølgelig en liten risiko når man oppholder seg sammen med masse berusede folk, men slike risikoer tar man hele tiden. Som slashdot sier, tar vi mange betydelig større sjanser i hverdagen enn det å oppholde seg i Oslo og være redd for å bli voldtatt. Folk setter seg jo gjerne inn i en bil og kjører - selv om alt av statstikk viser at dette er noe av det farligste man gjør i løpet av en normal hverdag.
Vis hele sitatet...
Når mer enn halvparten av dem som ferdes i Oslo sentrum er redde for kriminalitet, ifølge en undersøkelse gjennomført av NRK, så er det kanskje et problem? Din personlige oppfatning kan jeg ikke ta stilling til.

En av to kvinner i NRKs undersøkelse føler seg utrygg på Grønland i Oslo på kvelden. – Urovekkende, mener beboerforeningen i bydelen.
Vis hele sitatet...
http://www.nrk.no/fordypning/_-ubeha...her-1.11029887

De siste fem årene har Oslo kommune brukt hundrevis av millioner på å gjøre hovedstaden tryggere. Likevel føler over halvparten av de som ferdes i byen seg utrygge i sentrumsområdet Karl Johan på kveldstid.
Vis hele sitatet...
http://www.nrk.no/fordypning/her-fol...gge-1.11028197