View Single Post
True phreak.
Sitat av DataFreak96 Vis innlegg
Det har vært bevist gang på gang at jorden går igjennom varme/kulde sykluser, man har bevist dette ved å bore i tusener av år gammel is og sett på strukturen i isen. Det er også mange andre ting som motsier global oppvarming, men det var den jeg kom på nå.

Filmen ''An inconvinient truth'' har også blitt avslørt for å inneholde masse løgner.
Vis hele sitatet...
Da er det jo flott at klimaforskningen i svært liten grad baserer seg på innholdet i "An Inconvenient Truth", da.

Det stemmer det du sier om at klimaet går i sykluser, men disse syklusene er i stor del styrt av karbondioksid-innholdet i atmosfæren (i kombinasjon med solaktivitet). Over mange millioner år har karbondioksid i atmosfæren blitt absorbert av organismer i havet, som så har dødd og synket til bunnen, begravd, og over tid blitt omdannet til hydrokarboner. I det vi brenner hydrokarbonene som er hentet opp fra bakken, slipper vi fri CO2 ut i atmosfæren igjen. Det er enkel logikk; Forbrenning av hydrokarboner og kull VIL føre til en økning i drivhuseffekt. En økning i drivhuseffekten VIL føre til høyere gjennomsnittstemperatur på jorden, som igjen fører til havsmelting, som fører til reduksjon i jordens albedo (refleksjonsevne), som fører til ytterligere temperaturøkninger, som fører til mer kaotiske værmønstre osv osv. Hele systemet, samspillet mellom natur og liv, som har blitt finstemt gjennom milliarder av år, kommer ut av balanse, og det tar tid å rette opp igjen.

Man kan alltids diskutere omfanget av dette menneskelige bidraget, og hva slags effekt det faktisk har på klimaet, det er helt legitimt, men å avfeie hele problematikken som tull og løgner vitner om manglende kunnskap og overlagt ignoranse.
Sist endret av Orph; 9. juni 2013 kl. 15:47.